پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان از صدور نخستین گواهی ارتقای سلامت محصولات گیاهی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، آرش آقاپور زنگنه گفت: این گواهی برای محصول فلفل گلخانهای به وسعت یک هکتار در شهرستان شوش صادر شده است.
وی با اشاره به ابلاغ دستورالعمل نظارت بر تولید و ارتقای سلامت محصولات گیاهی توسط سازمان حفظ نباتات کشور اظهار داشت: هدف از اجرای این طرح ارتقای شاخصهای سلامت، پیشگیری و کاهش مخاطرات و آلودگیهای تهدید کننده سلامت در زنجیره محصولات کشاورزی با منشاء گیاهی است.
آقاپور زنگنه با بیان اینکه طبق دستورالعملهای ابلاغی مسئولین فنی تمامی واحدهای تولیدی ملزم به تکمیل دفترچه ویژه مسئول فنی به طور روزانه و هفتگی هستند تصریح نمود: این موضوع میتواند منجر به اخذ شناسه فنی برای محصول از طریق سامانه سانکا شود و در صورت تمایل به دریافت گواهی ارتقاء سلامت محصولات گیاهی میتوانند از طریق سامانه سماک ثبت نام و نسبت به اخذ آن اقدام نمایند.
وی ادامه داد: ارتقای کیفی و کمی همه محصولات سبزی و صیفی گلخانهای و کنترل کیفیت این محصولات از مبدأ تولید تا عرضه به بازارهای داخلی امری ضروری است.
آقاپورزنگنه شرط پیوستن به زنجیره تجارت جهانی محصولات کشاورزی را داشتن شناسه سلامت این محصولات دانست و افزود: افزایش تبادل اطلاعات میان اجزای زنجیره تولید و تأمین محصولات کشاورزی موجب تغییر رویکرد تولید محور به بازار محور میشود.
شایان ذکر است دستورالعمل نظارت بر تولید و ارتقای سلامت محصولات گیاهی با استناد به ابلاغ "سیاستهای کلی سلامت” از سوی مقام معظم رهبری، قانون برنامه ششم توسعه و همچنین قانون افزایش بهرهوری بخش کشاورزی و منابع طبیعی، مصوبات جلسات ۳۹ و ۴۹ قرارگاه امنیت غذایی وزارت جهادکشاورزی و با هدف شناسه دار کردن محصولات گیاهی در واحدهای تولیدی، توسط وزیر جهادکشاورزی ابلاغ شده که مسوولیت نظارت بر اجرای این دستورالعمل به سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و نظارت عالیه آن نیز به سازمان حفظ نباتات، محول شده است.