۲۳ درصد متقاضیان طلاق در مشهد به زندگی مشترک بازگشتند
۲۳ درصد از حدود ۱۷ هزار زوج متقاضی طلاق طی نیمه اول امسال در مشهد، به زندگی مشترک بازگشتند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، معاون امور توسعه پیشگیری ادارهکل بهزیستی خراسانرضوی با بیان اینکه این رقم
از میانگین ۱۸ درصدی کشوری، ۵ درصد بیشتر است، گفت: بازگشت این زوجها به زندگی به علت مشاورههایی است که از سال ۱۳۹۵ به ابتکار ادارهکل بهزیستی خراسانرضوی و با راهاندازی سامانه «تصمیم»، به زوجهای متقاضی طلاق ارائه میشود.
غلامحسین دلبری، میزان سازش در مشهد و خراسان رضوی را در نیمه نخست امسال، یکدرصد از مدت مشابه پارسال بیشتر اعلام کرد و افزود: از مجموع این ۱۷ هزار زوج، پرونده ۱۰ هزارو ۷۰۰ زوج مربوط به مشهد بوده است.
وی یادآور شد: در ششماه ابتدای امسال، ۳۰۰ پرونده ثبتشده خراسانرضوی در این سامانه بهدلیل وضعیت ویژه بهطور مستقیم به مراجع قضایی ارجاع داده شد و ۱۰۰ زوج نیز پیش از انجام ارزیابی اولیه، از طلاق انصراف دادند؛ بنابراین در این مدت حدود ۱۶ هزارو ۵۰۰ پرونده برای ارزیابی به مراکز مشاوره بهزیستی استان ارجاع داده شده است.
معاون امور توسعه پیشگیری ادارهکل بهزیستی خراسانرضوی، هدف از راهاندازی سامانه «تصمیم» را ارائه خدمات مشاورههای روانشناختی پیش از وقوع طلاق توافقی یا طلاق یکطرفه به درخواست زوج یا زوجه، ذکر کرد و افزود: این سامانه با همکاری سازمان بهزیستی کشور و معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوهقضائیه در سال ۹۵، پایه گذاری شد.
به گفته او، متقاضیان طلاق ابتدا باید در سامانه نوبتدهی به نشانی zaman.behzisti.net نامنویسی کنند تا زمان و مکان ارزیابی اولیه برای آنها در محل سکونتشان تعیین شود.
دلبری ادامه داد: این خدمات مشاوره در پنج جلسه شامل سه جلسه مشاوره روانشناسی، یک جلسه مشاوره حقوقی و مذهبی و یک جلسه مشاوره مددکاری، در طول ۴۵ روز در مراکز مشاوره یا کلینیکهای مددکاری بهزیستی ارائه میشود.
وی گفت: سن بیش از ۷۰ سال، اقامت در خارج از کشور، اختلالات روانپزشکی و احتمال خطر جانی برای زوج یا زوجه، جزو موارد خاص تلقی میشود و این پروندهها پس از ارزیابی اولیه، بدون طی پنج جلسه مشاوره، بهطور مستقیم به دفاتر قضایی ارجاع میشود.
مشاوره رایگان برای زوجهای نیازمند
دلبری هزینه پنج جلسه مشاوره در سامانه تصمیم را برای متقاضیان مشهدی درمجموع ۴۰۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: این رقم نسبت به هزینه مشاوره در دفاتر خصوصی بسیار کمتر است؛ ضمنا پس از سازش، دوسوم هزینه جلسات مشاوره را بهزیستی استان میپردازد و علاوه بر این، خدمات مشاوره به متقاضیان زیرپوشش بهزیستی، کمیته امداد و متقاضیان با تمکن پایین به تشخیص مددکار مرکز، بهصورت رایگان ارائه میشود.
به گفته وی، نداشتن تمکن مالی، مانعی برای استفاده از این خدمات برای اقشار محروم ایجاد نمیکند و حدود سه هزار نفر در ششماه نخست امسال در استان در سامانه تصمیم خدمات مشاورهای رایگان، دریافت کردهاند.
معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی بااشاره به فعالیت ۷۶ مرکز در طرح سامانه تصمیم در استان، گفت در شهرهایی با جمعیت کمتر از ۵۰ هزار نفر، این خدمات درصورت نبود مرکز مشاوره یا کلینیک مددکاری توسط واحد پیشگیری اداره بهزیستی آن شهرستان ارائه میشود؛ لذا همه شهرستانها زیرپوشش سامانه تصمیم قرار دارند.