پخش زنده
امروز: -
سرپرست معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: از ۱۶۵ میلیون هکتار اراضی کشور بیش از ۳۰ میلیون هکتار قابل کشت است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، فریبرز عباسی سرپرست معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی صبح امروز در نشست خبری در جمع خبرنگاران با بیان اینکه محدودیت خاک در کشور نداریم, گفت: نقشههای مدیریت پذیرش خاک به صورت پایلوت در ۱۳ استان کشور انجام شده که این مهم برای الگوی کشت بهینه خاک کاربرد دارد.
عباسی در خصوص اقدامات وزارت جهاد کشاورزی در معاونت آب و خاک در حوزه خاک، گفت: قانون حفاظت از خاک از خرداد ۱۳۹۸ تصویب و ابلاغ شده و اصلاح ساختار در تشکیلات معاونت آب و خاک دنبال میشود و به زودی ابلاغ رسمی خواهد شد.
وی با بیان اینکه راهاندازی شورای راهبردی خاک از اقدامات موثر در این زمینه بوده است، گفت: راه اندازی شورای راهبردی خاک برای سیاستگذاری در حوزه خاک تشکیل شده که جلسات آن طی سه سال گذشته برگزار شده است.
عباسی ادامه داد: آیین نامه اجرای خاک با محوریت آب و خاک در کمیسیون مختلف دنبال میشود و خوشبختانه آییننامه تدوین شده و در حال نهایی شدن است.
وی درباره برگزاری "روز جهانی خاک" گفت: روز جهانی خاک در ۶۸مین مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۲۰۱۳ مصوب شده و به صورت مستمر در کشورهای مختلف برگزار میشود.
وی ادامه داد: برگزاری روز جهانی خاک در ایران نیز همانند سایر کشورها به صورت مستمر و پیوسته توسط معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی برگزار میشود. بناست امسال با مشارکت بیشتر بهرهبرداران و دستگاههای ذی ربط در روز ۲۴ آذر ماه روز جهانی خاک برگزار شود.
وی همچنین خواستار ایجاد "شورای عالی خاک" شد و گفت:در حوزههای دیگر مانند آب و سلامت "شورای عالی آب" و "شورای عالی سلامت" و ... وجود دارد و در این راستا نیازمند ایجاد شورای عالی خاک هستیم.
عباسی درباره آب بر بودن محصول هندوانه نیز گفت: مصرف آب مصرفی هندوانه در قطبهای هندوانه ۴ هزار ۷۰۰ متر مکعب در هر هکتار و مصرف کل آب مصرفی هندوانه برای حدود ۱۰۰ هزار هکتار کشت این محصول در کشور نیم میلیارد متر مکعب است.
عباسی افزود: در الگوی کشت تمهیداتی برای کنترل سطح زیرکشت هندوانه در نظر گرفته شده و مشوقهای دولتی به کشت محصولاتی داده میشود که الگوی کشت را رعایت کنند.
عباسی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع شورورزی نیز پرداخت و یادآور شد: وزارت جهاد کشاورزی مخالفتی با شورورزی ندارد در صورتی که بر اساس آیین نامه ارایه شده انجام شود.
وی گفت: در این حوزه به طور قطع یکی از راهکارها استفاده از گیاهانی است که مقاومت بیشتری در خاک با سطح آب پایین داشته باشند.
عباسی با اشاره به اینکه استفاده از دستگاههای آب شیرین کن خواهد بود یکی از راهکارها در این زمینه است، یادآور شد: یکی از چالشهای دستگاههای آب شیرین کن آن است که دستگاههای موجود پسابها را در محیط رها کرده و منجر به آلودگی زیست محیطی میشوند که با نفوذ در سفرههای آب زیرزمینی منجر به آلودگی آب و خاک میشوند.
وی در پایان گفت: وزارت جهاد کشاورزی برای حل این معضل با چند شرکت دانش بنیان مذاکراه داشته که با همکاری معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی در حال پیگیری این موضوع با ساخت دستگاههای آب شیرین کن سازگار با مؤلفههای زیست محیطی هستیم.