به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، فرشید احمدی مدیر بانکی و اعتباری صندوق توسعه ملی باحضور در برنامه روزنه رادیو گفت و گو به حمایت صندوق توسعه ملی برای اعطای تسهیلات به شرکت های دانش بنیان اشاره کرد و گفت : تاکنون بیشترین منابع در تهران و البرز جذب شده است. اما این صندق امادگی دارد با فعال سازی تسهیلات اعتبار اختیار ، به منظور توسعه صادرات و خدمات این شرکتها دربازارهای هدف صادراتی اقدام کند.
مجری : در خبرها خواندیم که تسهیلاتی از طریق صندوق توسعه ملی به شرکتهای دانش بنیان اختصاص پیدا کرده است؟
احمدی : یک مقدمه کوتاه راجع به شرکت و اهمیت شرکت های دانش بنیان و یک گزارش مختصر از عملکرد صندوق توسعه ملی در این خصوص و عهدنامه ها و حمایت هایی که صندوق توسعه ملی برای شرکت های دانش بنیان دارد عرض کنم سال 1401 نامگذاری شده به نام تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرینی و خود این نشان دهنده اهمیت و جایگاه شرکت های دانش بنیان در توسعه اقتصادی ، در تولید و در اشتغال است . ما حدود 7-8 هزار شرکت دانش بنیان ثبت شده در کشور که در حوزه های مختلف کشاورزی ، فناوری زیست، صنایع غذایی،دارو، شیمیایی، صنایع پیشرفته، ماشین آلات، تجهیزات پزشکی، برق، خدمات تجاری و فناوری اطلاعات داریم کار می کنیم .اگر شما نگاه کنید به سیاست های اقتصاد مقاومتی ابلاغی در سال 1392 که حضرت آقا اعلام کردند تقریبا نیمی از 24 بند به صورت مستقیم یا غیرمستقیم مربوط به حوزه های دانشی هست . من می خواهم یک جمله کوچک بگویم و بروم سر وقت عملکرد صندوق. عرض من این است که اگر ما الان از کشورمان به عنوان یک کشور تولید کننده نفتی یاد می شود، سالها تلاش شده که این وابستگی به نفت کم شود، ما 160 لیتر که می شود تقریبا یک بشکه نفتی را مثلا امروز به قیمت 80 دلار دارد می فروشد. کشور دیگری که در حوزه دانشی فعال است مثلا مثل کره جنوبی ، یک گوشی ساده را به ما می فروشد به صدها برابر این قیمت. با وزن بسیار اندک
مجری :با حمل و نقل راحت تر؟
احمدی : با وزن بسیار کم حتی خودش دیگر نمی آید تولید کند بلکه دانش این کالا را هم می فروشد ، طراحی می کند از فناوری و اطلاعات استفاده می کند برنامه می نویسد و می گوید آقای ویتنام بیا شما این را بساز ، چین شما بیا این را بساز ببینید این حوزه چقدر می تواند ارزش آفرین باشد و چقدر قدمت دارد . اما ببینیم که در این حوزه و برای حمایت از شرکت های دانش بنیان صندوق توصعه ملی و کلا کشور چه کار کرده است؟
آخرین گزارش بانک مرکزی برای شش ماهه 1401 اعلام کرده که صد درصد افزایش اعتبار داده شده برای شرکت های دانش بنیان در قالب 1404 شرکت دانش بنیان معادل 574 هزار میلیارد ریال تسهیلات دریافت کردند و مانده تسهیلات شرکت های دانش بنیان در پایان شهریور ماه 1401، 890 هزار میلیارد ریال بوده است . در این مدت صندوق توسعه ملی یعنی نیم سال اول حدود 7/6 هزار میلیارد ریال اعتبار تخصیص داده به شرکت های دانش بنیان که 5/2 هزار میلیارد ریالش الان جذب شده است یعنی شرکت های دانش بنیان آمدند این اعتبارات را استفاده کردند. ناگفته نماند ما به دلیل نوع قراردادی که داریم برای حمایت موثرتر از شرکت های دانش بنیان با تفاهم نامه ای که با معاونت علمی فناوری مبادله کردیم و این که همکاری بانک ها را هم داشتیم معادل همین میزان را هم از منابع بانکی پرداخت کردیم . در واقع خلاصه کنم یک چیزی حول و حوش ، دو هزار میلیارد هم ماه پیش رو تزریق خواهیم کرد به بانک ها ، برای اجرای تسهیلات بخش دانش بنیان؛ مجموعا این طور می شود 6/9 هزار میلیارد ریال منابع ما به علاوه 6/9 منابع بانکی معادل دو دهم هزار میلیارد ریال تجهیز منابع انجام دادیم برای شرکت های دانش بنیان در سال جاری.