تعرفهگذاری خدمات پرستاری به خراسان رضوی رسید
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تعرفه گذاری خدمات پرستاری در خراسان رضوی آغاز شده است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، دکتر امیررضا صالح مقدم گفت: در ۳۰ بیمارستان زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی
مشهد، ده هزار کادر پرستاری وجود دارد، کادر پرستاری شامل پرستار، تکنسین اتاق عمل، هوشبری، کمک پرستار و فوریتهای پزشکی هستند.
وی ادامه داد: بدنه اصلی دانشگاهها را کادر پرستاری تشکیل میدهد؛ از مجموع ده هزار کادر پرستاری ۶ هزار و ۲۵۰ نفر را پرستاران تشکیل میدهند که به لحاظ استاندارد میانگین کادر پرستاری کشور بالاترین درصد را در استان داریم.
صالح مقدم تصریح کرد: در کشورهای توسعه یافته میانگین تعداد پرستار به بیمار متفاوت است، استاندارد این آمار در کشور ۱.۸ درصد نسبت تعداد پرستاران به ازای هر تخت بیمارستانی در استان است.
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با توجه به آمار پایین پرستاران در استان نیازمند افزایش تعداد کادر پرستاری هستیم تا حداقل نیازهای بیماران برطرف شود.
وی ادامه داد: در مشهد ۶۰ مرکز خدمات پرستاری زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعال هستند که خدمات پرستاری در منزل را ارائه میدهند، این خدمات علاوه بر دسترسی آسان بیماران به پرستار، باعث کاهش حضور بیماران در بیمارستانها و مراکز درمانی میشود.
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: یکی از خدماتی که به شکل فعال در مشهد انجام شد و به عنوان الگوی کشوری مطرح شد، طرح فالوآپ بود، در این طرح پیگیری بیماران پس از ترخیص از بیمارستان توسط پرستار پیگیر انجام میشود و ارزیابی بیماری بیماران صورت میگیرد و نیازهای او به صورت تلفنی و حضوری برطرف و کنترل میشود.
صالح مقدم تصریح کرد: در این طرح ضمن احساس رضایت در بیماران از بازگشت بیمار به بیمارستان و بستری شدن آن جلوگیری میشود.
وی گفت: طرح فالوآپ را در دوران کرونا برای بیماران حاد تنفسی انجام دادیم که تجربه بسیار موفقی بود و در ادامه راه برای بیماران سرطانی و بیماران حاد قلبی در حال انجام است.
صالح مقدم بیان کرد: سختی کار پرستاری به گونهای است که در ۵ سال اول خدمت، آنها یکی از آسیبهای روحی و جسمی حاصل از کار در بیمارستانها را دریافت میکند.
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه این آسیبهای جسمانی و روانی کادر پرستاری را تهدید میکند افزود: جمعیت کادر پرستاری باید افزایش پیدا کند تا این آسیبها در جامعه پرستاری کاهش پیدا کند، پرستاران به دلیل فشار کاری خسته میشوند و آسیب اصلی را بیمار میبیند.
صالح مقدم با بیان اینکه پرداخت حقوق فعلی، نمیتواند خدمت سخت پرستاران را جبران کند ادامه داد: بر همین اساس طرح خدمات تعرفه گذاری را برای کادر پرستاری در نظر گرفته شده است، اما این تعرفهها باز هم زحمات پرستاران را جبران نمیکند.
صالح مقدم با بیان اینکه پرداخت حقوق فعلی، نمیتواند خدمت سخت پرستاران را جبران کند ادامه داد: بر همین اساس طرح خدمات تعرفه گذاری را برای کادر پرستاری در نظر گرفته شده است، اما این تعرفهها باز هم زحمات پرستاران را جبران نمیکند.
وی افزود: پرداخت علی الحساب در هفته گذشته انجام شد و کارانه بهبود می یابد و بسته به نوع بخش، تعداد بیماران و بیمارستان مبلغی بین یک تا چهار میلیون تومان در ماه است.
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: امیدواریم اعتبارات در اختیار دانشگاهها قرار گیرد تا شاهد تاخیر در پرداخت این تعرفهها نباشیم.