پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل شرکت نارایران در ساوه استان مرکزی: خودتحریمی به عنوان مانعی دیگر در کنار کارشکنی خارجیها مانع پیش روی توسعه واحدهای تولیدی و صادرات آنهاست.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ مدیرعامل شرکت نارایران در ساوه استان مرکزی با اشاره به اینکه مصوبه بانک مرکزی در خصوص بازگشت ارز و رفع تعهدات ارزی موجب شده که صادرکننده مکلف به برگشت ۹۰ درصد ارز صادراتی به قیمت دولتی شود گفت: این مصوبه حتی مانع انجام تهاتر و موجب شده که صادرکننده کننده برای انجام صادرات و در اجرای مصوبه بازگشت ارز، مقداری هم از جیب خود هزینه کند.
بامداد افزود: در این شرایط به نظر میرسد بانک مرکزی موفقتر از تحریمها برای صادرکنندگان مانع تراشی کرده و دست انداز صادراتی ایجاد میکند.
او خواستار بازنگری در سیاستهای بانک مرکزی به منظور تسهیل در روند صادرات شد و تصریح کرد: در صورتی که تعهد ارزی مصوبه بانک مرکزی انجام نشود، اجازه صادرات نخواهیم داشت، کارت بازرگانی ما با مشکل مواجه خواهد شد و بعضی محدودیتها نظیر برخوردهای کیفری نیز اعمال میشود.
مدیرعامل شرکت نارایران در ساوه استان مرکزی در ادامه با بیان اینکه صنایع تبدیلی به معنای واقعی در عرصه کشاورزی ارزش افزوده ایجاد کرده و از دور ریز محصولات کشاورزی اجتناب میکند، افزود: بعضی میوهها نظیر هلو به دلیل اینکه زودتر از بین میروند باید هرچه سریعتر فرآوری و در حوزه صنایع تبدیلی وارد چرخه تولید کنسانتره و آب میوه شوند، اگر روند صادرات با اختلال مواجه شده و دولت آن را تسهیل نکند انگیزه برای ممانعت از هدررفت محصولات کشاورزی از بین خواهد رفت.
بامداد تأکید کرد: از دولت تقاضای کمک نداریم فقط مصوباتی که تولیدکنندگان در حوزه صنایع تبدیلی را به دردسرانداخته و مانع تراشی میکند و موجب بروز ضرر و زیان میشود را بازنگری کند، چراکه این صنایع میتوانند جلوی ضررهای بزرگ اقتصادی را بگیرند، به عنوان مثال در پی بازگشت محموله صادراتی میوه کیوی از کشور هندوستان که از بهترین کیفیت برخوردار بود، صنایع تبدیلی ایران با جذب این میوهها آن را به پوره کیوی با سه سال تاریخ مصرف تبدیل کردند و با بهترین قیمت صادراتی قابل عرضه شد.
مدیرعامل شرکت نارایران دلالی، قوانین دست و پاگیر، بروکراسی اداری و طولانی شدن صدور مجوزها، نبود حمایت از صادرات با اعمال سیاستهای تشویقی را از دیگر مشکلات صنایع تبدیلی عنوان کرد.
بامداد عنوان کرد: با حمایت دولت، در صورت راهاندازی طرح توسعه، میزان صادرات این واحد تولیدی سالانه به ۷ میلیون دلار افزایش خواهد یافت.
این کارآفرین گفت: از ۱۵۰۰ تن کنسانتره محصول انار که سالانه در این کارخانه تولید میشود حدود ۱۲۰۰ تن آن در قالب کیسههای مخصوص صادراتی و بشکههای ۲۲۰ لیتری کنسانتره به کشورهای خارجی صادر میشود.