پخش زنده
امروز: -
سه برابر دانش آموزان کشور به عنوان بازیساز و بازیباز در بازیهای رایانهای فعالیت میکنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، دبیر هفتمین جام قهرمانان بازیهای ویدیویی و رایانهای در مراسم اختتامیه رقابتهای جام قهرمانان بازیهای ویدیویی ایران در مجتمع فرهنگی و هنری فدک اردبیل با بیان اینکه بیش از ۳۰ میلیون بازی ساز در کشور داریم و حدود ۲۵ تا ۲۶ میلیون بازی موبایلی وجود دارد، افزود: از این ظرفیت عظیم میتوان برای طراحی و تولید محصولات فکری مفید و اشتغالزایی مرتبط استفاده کرد.
محمد صادق دهنوی اظهار کرد: بازیهای ویدیویی قابلیتهای مختلفی دارند و برای رفع مشکلات روانی و درمان بیماریهایی نظیر روان پریشی و اوتیسم نیز میتوانند کاربرد داشته باشند و در بازیهای ویدیویی تا بحال زمینه اشتغال ۲ هزار نفر ایجاد شده است.
وی گفت: با وجود اینکه تحریمها بر حوزه بازیهای ویدیویی ایران نیز تاثیرگذار بوده، اما استعدادهای بازیسازها ایرانی بسیار قابل توجه است به نحوی که از نظر طراحی و ایده پردازی و تولید بازی حرفهای زیادی برای گفتن در سطح بین المللی داریم و بازی سازهای ما بارها در رقابتها و جشنوارههای منطقهای و جهانی درخشیده اند.
دبیر هفتمین جام قهرمانان بازیهای ویدیویی و رایانهای همچنین درخصوص هفتمین جام قهرمانان به میزبانی استان اردبیل گفت: ۱۴۰ نفر از استان اردبیل در این رقابتها شرکت کرده بودند و ۲۰ نفر از آنها خانم بودند که برای نخستین بار در این رقابتها با موضوع فیفا حضور داشتند و برای شرکت کنندگان کارگاههای سواد رسانهای و تجربه بازیسازی برگزار شد.
دهنوی افزود: علاوه بر شرکت کنندگان از استان اردبیل، ۲۵ هزار نفر در بخش مجازی این جام در چهار بازی از سراسر کشور مشارکت کرده بودند و این رقابتها را با رویکرد نشاط افزایی، توجه به پیوست فرهنگی و استعدادیابی برگزار میکنیم.
وی ادامه داد: همزمانی هفتمین جام قهرمانان بازیهای ویدیویی با جام جهانی فوتبال سبب شد موضوع اصلی بازیهای ارائه شده در این جام، مربوط به فوتبال و فیفا ۲۰۲۲ باشد و در این راستا با فدراسیون بازیهای الکترونیک همکاری نزدیک داریم.
دبیر هفتمین جام قهرمانان بازیهای ویدیویی با بیان اینکه نهاد ملی بازیهای رایانهای تصمیم دارد برنامهها و کارهای ملی انجام دهد و خدمات خود را با توجه به حمایتهای دولت، به کل کشور گسترش دهد، افزود: تاکنون ۶ دوره از این جام رقابتها در کشور برگزار شده است و بازیسازهای ایرانی در سال ۲۰۱۵ مقام چهارم را در جهان کسب کرده بودند و در این دولت تلاش میکنیم فعالیتها را در استانها توسعه دهیم.
دهنوی گفت: این رقابتها تاکنون در استانهای خراسان رضوی، خوزستان، مازندران، قزوین و اردبیل برگزار شده است و از دستگاههای فرهنگی بخصوص آموزش و پرورش انتظار داریم در ارتقا سواد رسانهای جامعه هدف، با ما همکاری کنند و برای راه اندازی انستیتو ملی بازی سازی در اردبیل آماده همکاری هستیم.
عبدالله بحرالعلومی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل نیز در این آئین گفت: گسترش بازیهای رایانهای و ویدیویی عرصهای برای تعاملات فرهنگی فراهم آورده است و ورزشهای رایانهای در کنار ورزشهای فکری و جسمی اهمیت یافته است.
وی افزود: در طراحی این قبیل بازیها استعدادهای خوبی داریم و استعدادهای استان اردبیل نیز نسبت به استانهای دیگر قابل توجه و بیشتر است و به علاقهمندان این بازیها توصیه میکنم وارد میدان طراحی بازیهای رایانهای شوند.