پخش زنده
امروز: -
عضو هیئت علمی پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی محلات: استفاده از ظرفیت پژوهشکده ملی گل و گیاه در سطح ملی محدود است و این امر به تولید و صادرات این بخش ضربه میزند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ عضو هیئت علمی پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی محلات گفت: استفاده از ظرفیت پژوهشکده ملی گل و گیاه در سطح ملی بسیار محدود است و این امر به تولید و صادرات این بخش ضربه میزند.
شفیعی افزود: با توجه به شرایط خدادادی، بنیادی و اقلیمی، شهرستان محلات قابل مقایسه با هلند که سرآمد گل دنیاست، نیست، اما عدم توجه به مسائل روبنایی و تحقیقاتی باعث شده که هلند با وجود افزایش شدید هزینه ارسال گل و خصلت فسادپذیر آن، بازار کشورهای اطراف ما را در اختیار بگیرد.
او عنوان کرد: در آسیای میانه نیز بازار عظیمی وجود دارد که میتوان از آن استفاده کرد، ولی به دلیل کم توجهیها تاکنون محقق نشده است.
عضو هیئت علمی پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی محلات اضافه کرد: پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی در شهرستان محلات، چندین سال است که در این حوزه فعالیت میکند و یکی از انواع گل که در این حوزه مورد توجه قرار گرفته گل بسیار زیبای داوودی است که طرفداران بسیاری در سراسر دنیا دارد و میتواند بازار و درآمدهای بسیار خوبی را نصیب تولیدکنندگان کند.
شفیعی تصریح کرد: یکی از فرصتهای طلایی برای گل ایران، بازار روسیه است که با واردات ۴ الی ۵ میلیارد یورویی، دومین بازار گل دنیاست.
او بیان کرد: قسمتی از گل روسیه از طریق اروپا و قسمتی دیگر از طریق امریکای جنوبی تأمین میشود. با توجه به شرایط تحریمی روسیه از سمت اتحادیه اروپا و ارتباط سیاسی خوب کشورمان با روسیه، اگر تنها ۱۰ درصد از بازار گل روسیه در اختیار ایران قرار بگیرد، میتواند تولید گل در ایران و بخصوص محلات را متحول کند.
شفیعی گل را نمود بارز زیبایی طبیعت دانست که فارغ از استفادههای غیر مادی که از این مخلوق هزار رنگ خداوندی میتوان گرفت، تولید و فروش آن سالیان طولانی است که یک صنعت ثروت آفرین را در دنیا رقم زده و کشورهای مختلف همواره سعی میکنند تا سهم بزرگتری از این صنعت را به خود اختصاص دهند و این امر در ایران با توجه بیشتر به تحقیقات میسر است.