پخش زنده
امروز: -
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: غربی ها اهدافی که در مذاکرات وین دنبال میکردند نتوانستند بر ما تحمیل کنند، بنابراین امروز با ابزار آژانس بین المللی انرژی هستهای این را زنده کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام و المسلمین ذوالنور در برنامه بهارستان رادیو اقتصاد در مورد رفتار غربیها در سوء استفاده سیاسی از نهادهای بین المللی توضیحاتی ارائه کرد.
مجری: غرب از شورای حکام سواستفاده سیاسی کرده است، این هفته نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی قطعنامه کشورهای غربی علیه ایران را سوء استفاده سیاسی غرب از نهادهای بین المللی و تخصصی برشمردند.
مجری: به نظر شما چرا کشورهای غربی نهادهای بین المللی را تحت فشار قرار دادند تا علیه ایران قطعنامه صادر کنند و با توجه به اینکه خود طرف غربی بحث مذاکرات را به بن بست کشانده هدفشان از این مدل اتفاقاتی که رقم میزنند چیست؟
ذوالنور: باید عرض کنم که غربیها و آمریکا اینها برایشان هدف وسیله را توجیه میکند، برای مغلوب کردن طرف مقابل هر کسی زورش بچربد بر دیگری غلبه میکند یعنی الان نظام بین الملل در حقیقت یک جنگل مدرن است، لذا امروز از هر ابزاری برای وادار کردن طرف مقابل برای تسلیم و پذیرش اراده آنها بهره میبرند، بهانههایی که الان علیه ما درست کردند و آژانس بین المللی انرژی اتمی را هم به عنوان ابزار از او استفاده میکنند زنده کردن موضوع پی ام دی هست که در معادلات اولیه برجام این پرونده کامل بسته شده است یعنی شرط ورود ایران به توافق برجام بسته شدن پرونده پی ام دی بوده با یک مدالیتهای که به توافق طرفین رسیده بود.
پی ام دی هم همان وجه غیرصلح آمیز موضوع هستهای هست. اینها متهم میکردند ایران را به یک فعالیتهایی در بعضی از سایتها که الان سه تا از جاهایی که علم کردند مربوط به همان زمان است، ترقوز آباد است که یک گاراژی است به عنوان فروش اقلام اسقاطی و لوازم ضایعاتی، یک دامداری هست در ورامین و یک جایی هم هست در مریوان.
این موارد هم در گذشته پرونده اش بسته شده است، ولی چون آنها آن اهدافی را که دنبال میکردند در مذاکرات وین، نتوانستند آن اهداف را بر ما تحمیل کنند و محقق کنند؛ امروز مجددا آمدند با ابزار آژانس بین المللی انرژی هستهای این را زنده کردند و رسما هم رئیس سازمان ملل به یکی از مقامات ما گفته بود که ما چارهای نداریم غیر از این که از آمریکا تبعیت کنیم به دلیل این که حق عضویت و پولی که آمریکا میپردازد بخش عمده اعتبارات و بودجههای اداره سازمان ملل را به عنوان یک نهاد بین المللی ما داریم با کمکهای آمریکا اداره میکنیم و لذا ما در یک جاهایی باید به آنچه که آمریکا میخواهد تمکین کنیم.
کاملا موضوع اینها موضع خصمانه است موضع بی طرفانه نیست که مجامع بین المللی حق را به آن کسی بدهند که ذی حق است. نمونههایی دیگری هم اشاره کنیم ما الان میبینیم در طول عمر سازمان ملل و عمر کوتاه رژیم صهیونیستی تا حالا دهها قطعنامه علیه رژیم صهیونیستی تصویب شده، ولی هیچکدام از آنها اجرا نشده است. این طور نیست که فشاری به رژیم صهیونیستی بیاورند.
در خصوص عربستان و حمله اش به یمن قطعنامههای متعددی صادر شده، ولی ارادهای که عربستان را وادار به تمکین به اجرای آن قطعنامهها بکند وجود ندارد، ولی نسبت به جمهوری اسلامی کاملا یک سویه برخورد میکنند و مغرضانه برخورد میکنند. از ابزارهای مختلف، از تحریم گرفته تا سواستفاده از مجامع بین المللی که باید بی طرف باشند این سواستفاده را انجام میدهند که نمونه بارزش هم همین رفتار اخیر و صدور قطعنامه در شورای حکام آژانس علیه ملت ما بود.
مجری: در موضوع حقوق بشر هم کشورهای اروپایی مجددا به فشار و تحریم علیه ایران دست زدند در حالی که این را بارها هم در مجامع مختلف عنوان شده که خود این طرفهای اروپایی پروندههای باز زیادی در مورد نقض حقوق بشر در چه عرصه داخلی در کشور خودشان و چه در عرصه بین المللی دارند ارزیابی شما چیست؟
باید عرض کنم که این اتفاق چیز تازهای نیست از اول انقلاب تا امروز هر سال قطعنامه حقوق بشری علیه ما صادر شده است جز یک دو سال قطعنامه علیه ما صادر نکردند، ولی بعد هم از ادامه کار رئیس جمهور وقت که نا امیدشدند مجددا صدور قطعنامهها را از سر گرفتند؛ لذا این اقدام جدید و تازهای نیست از ابتدا تا حالا این روند آنها بوده و این هم یکی از ابزارهایی است که هم بتوانند اراده حاکمان ما و دولتیهای ما و هم اراده ملت را متزلزل کنند تا ما تسلیم آنچه که آنها میخواهند بشویم این نکته اول.
نکته دوم بهرحال حقوق بشر، حقوق بشر است؛ اگر ادعای آنها درست باشد که در ایران حقوق بشر نقض شده، در جای دیگری هم اگر حقوق رسمی بشر نقل شود، باز نسبت به آن هم همین برخورد شود، ولی ما استاندارد دوگانه که هیچ، چندگانه مجامع حقوق بشری را در دنیا میبینیم مثلا شما میبینید عربستان سعودی هیچ حقی از زن رعایت نمیشود زن حق کاندیدا شدن ندارد، زن حق رانندگی ندارد، زن حق مسافرت بدون همسر ندارد و بسیاری از موارد ...
ولی ما نمیبینیم علیه عربستان قطعنامهای صادر شود و آن سختگیریهایی که در رژیم وهابی عربستان وجود دارد. یا مثلا میبینیم اگر حق بشر این است که اراده اش را محقق کند و بر اساس اراده خودش عمل کند اگر به زعم آنها حجاب الزامی در ایران از دید آنها نقض حقوق بشر است الزام به بی حجابی هم نقض حقوق بشر است.
شما میبینید استاد دانشگاه با ۲۵ سال سابقه تدریس و داشتن کرسی تدریس وقتی مسلمان میشود و روسری سرش میکند آن را بین دو راه قرار میدهند میگویند یا ادامه تدریس در دانشگاه، یا کشف حجاب، حق نداری روسری سرت کنی و شما میبینید استاد دانشگاه را با ۲۵ سال سابقه اخراج میکنند. حالا چه میشود که الزام به بی حجابی، نقض حقوق بشر نیست، ولی الزام حجاب در قوانین یک کشوری اینجا نقض حقوق بشر است، چرا علیه آنها قطعنامهای صادر نمیشود؟ متاسفانه ما در عرصههای مختلف شاهد این دوگانگی در برخورد و استانداردهای دوگانه آنها هستیم.