پخش زنده
امروز: -
سرپرست دفتر توسعه تحقیقات و فناوری بر ضرورت تدوین برنامه عملیاتی برای تبدیل دانش به عمل در کاهش مقاومت میکروبی در کشور تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ "رسول یاراحمدی" در همایش مجازی پیشگیری از ایجاد مقاومت میکروبی در معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، گفت: باید بر اساس یک برنامه عملیاتی دانش خود را به عمل تبدیل کرد تا امکان مقابله و کاهش مقاومت میکروبی در سطوح مختلف سیاست گذاری، پیشگیری، درمان، تحقیق و توسعه و صنایع مختلف میسر شود.
سرپرست دفتر توسعه، ارزیابی تحقیقات افزود: پیشگیری از مقاومت به داروهای ضدمیکروبی، مفهوم و پیامی برای توسعه پایدار است، زیرا مشارکت نکردن در مقابله با مقاومت آنتی بیوتیکها میتواند تا سال ۲۰۵۰ منجر به مرگ بیش از ۱۰۰ میلیون نفر و صرف هزینهای بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد دلار شود.
"رسول یاراحمدی" با اشاره به لزوم انجام تحقیقات پیشگیرانه گفت: پیشگیری به معنای اقدام در زمان و مکان درست است. تغییر رفتار نیز یکی از مصادیق پیشگیری است که میتواند به اقدامات موثری منجر شود. همچنین باید روی تغذیه افراد به خصوص جوانان جامعه تحقیقاتی انجام شود تا در نهایت منجر به کاهش نیاز به مصرف آنتی بیوتیکها شود.
سرپرست دفتر توسعه، ارزیابی تحقیقات با بیان اینکه استفاده از تحقیقات پیشگیری حفاظت از انسانهایی است که بیشتر و سالمتر زندگی کنند، تاکید کرد: نتایج این پیشگیریها میتواند به کاهش هزینههای سلامت، کاهش مرخصی استعلاجی که افزایش تعداد آن اثر مستقیم بر کاهش بهره وری و بروز خسارتهای عدیدهای در جنبههای مختلف اقتصادی خواهد شد.
"رسول یاراحمدی" با اشاره به اینکه جامعه باید با مسئله مقاومت میکروبی درگیر شود، زیرا اثرگذاری مستقیم آن بر مردم است، افزود: بخش بزرگی از معضلات فعلی ناشی از آموزش ضعیف است. تجویز دارو را باید افراد متخصص انجام دهند و استفاده از آنتی بیوتیکها کاملا مطابق دستور پزشک باشد و خودسرانه مصرف نشود. داروهایی که در اختیار افراد قرار میگیرد به دیگران داده نشود. استفاده از ملاحظات بهداشتی در نگاه پیشگیرانه در کشور ترویج شود.
سرپرست دفتر توسعه، ارزیابی تحقیقات تصریح کرد: مراکز و بخشهای مرتبط باید تجربهها و دانش خود را برای بهبود و راهکارهای پیشگیرانه استفاده کنند. در بخش صنعت نیز در مراقبتهای بهداشتی انجام شود باید روی تحقیقات و مطالعات جدید برای یافتن آنتی بیوتیکهای جدید فعال باشد. راهکارهای جدید برای تشخیص سریع بیماری بیابند. در صنعت کشاورزی، نباید داروها و آنتی بیوتیکها در جهت رشد سریع دام استفاده شود این داروها باید فقط برای درمان بیماری باشد.