پخش زنده
امروز: -
استاندار هرمزگان با ابراز نگرانی از جذب نیرو به نام هرمزگان و استفاده در استانهای دیگر، استفاده نکردن از نیروهای بومی در جزایر سهگانه را ظلم آشکار دانست.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس، مهدی دوستی دیشب در جلسه فوقالعاده شورای اداری استان هرمزگان با حضور میثم لطیفی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور، هرمزگان را استانی با کارکرد ملی خواند و با اشاره به نقش بنادر استان در توسعه تجارت کشور گفت: حد فاصل بندر شهید رجایی تا بندر چابهار حدود هزار کیلومتر فاصله است، اما بندرکارآمدی در این حوزه وجود نداشت که با چندین ماه تلاش توانستیم رویههای گمرکی را در بندر سیریک فعال کنیم.
وی نبود نیروی انسانی را عامل اصلی افزایش زمان موافقت با استقرار رویههای گمرکی دانست و افزود: این امر باعث شده است که تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر توسعه سواحل مکران با وجود اینکه همه دولتها به دنبال توسعه در این منطقه بودند روی زمین بماند.
استاندار هرمزگان با بیان اینکه بندر شهید رجایی دارای ۵ الی ۶ میلیارد دلار ارزش است و به عنوان یک دارایی ارزنده برای کشور محسوب میشود، افزود: اینکه نتوانیم از ظرفیت داراییهای کشور به صورت کامل استفاده کنیم و بندر شهید رجایی به علت نبود نیروی انسانی ۱۲ ساعت فعالیت داشته باشد به نفع کشور نیست.
وی گفت: با فشارهایی که آوردیم توانستیم فعالیت بندر شهید رجایی را در حوزه کالاهای اساسی ۲۴ ساعته کنیم، اما محدودیتهایی وجود دارد که مانع این امر است به عنوان مثال برای اضافهکاری مدیران سقف تعیین شده است و یک مدیر اگر از یک سقفی به بعد اضافهکاری داشته باشد، اضافهکاری به او تعلق نمیگیرد.
دوستی با تاکید بر لزوم توجه ویژه به بنادر در حوزه نیروی انسانی با اشاره به رویکرد استانداری هرمزگان در اعطای سند به خانههای مردم با مشارکت بخش خصوصی، گفت: پیشنهاد داریم بدون اضافهکردن نیروی انسانی جدید با افزایش انعطافپذیری در برونسپاریها، کارکردها را ارتقا دهیم و برای این مهم میتوان از ظرفیت بخش خصوصی، دفاتر پیشخوان دولت و دفاتر پلیس +۱۰ استفاده کرد.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان با اشاره به تمرکز دولت بر افزایش تعاملات با کشورهای همسایه، تاکید کرد: در حال حاضر ۴ مرز در استان تعریف و مصوب شده است، اما به علت اینکه نیروی انسانی لازم را نداریم نمیتوانیم از این ظرفیتها استفاده کنیم و عملا زحمات آقای رئیسجمهور به هدر رفته است.
بیشتر بخوانید؛ جذب نیروهای بومی اولویت اول گاز سرخون بندرعباس
وی گفت: ما نگران به کارگیری نیروی بومی نیستیم بلکه نگرانی ما این است که به نام هرمزگان نیروهایی جذب میشود، اما عایدی برای استان ندارند از سهمیههای مناطق محروم مانند بشاگرد استفاده میشود و نیروهایی جذب میشود در حالی که این نیروها در بشاگرد ماندگار نمیشوند و به مناطق دیگر منتقل میشوند و عملا این نیروها به نام هرمزگان، اما به کام استانهای دیگر هستند.
مهدی دوستی با اشاره به فرمان رهبر انقلاب برای توسعه و مسکونیسازی جزایر گفت: در شهرستان بوموسی و جزایر سهگانه شاهد اتفاق عجیبی هستیم که ظلم آشکار به ساکنین این جزایر است، در جزیره سیری شرکت فلاتقاره ۲ هزار نفر نیرو دارد، اما شاید یک نفر از آنها بومی بوموسی است، بهانهشان نیز این است که نیروهای بومی مشکل رفت و آمد دارند در حالی که ما حاضر هستیم برای نیروهای بومی شناور اختصاص دهیم.
وی افزود: در حال حاضر حدود ۱۲ نفر از جزیره بوموسی هستند که در رشتههای مهندسی نفت تحصیل کردهاند و اگر ما نتوانیم اینها را در شرکتهای نفتی مشغول به کار کنیم جزیره ظرفیت دیگری جز صیادی برای اشتغال ندارد.
استاندار هرمزگان ادامه داد: حقوق فوقالعاده کارمندان و معلمان در جزیره بوموسی با وجود اینکه سهم ناچیزی بود نیز در دولت قبل حذف شده است و این امر ماندگاری کارمندان را در این جزیره پایین آورده است که لازم است در این حوزه نیز توجه ویژهای شود.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان افزود: هرمزگان کلکسیون تداخلات ساختاری است، مناطق آزاد، مناطق ویژه اقتصادی نمونه این تداخلات بودند و امروزه این موضوع در سواحل مکران نیز در حال وقوع است که یک بحران حکمرانی را در این منطقه به وجود میآورد و این تداخلات قطعا به استان ضربه خواهد زد.
مهدی دوستی گفت: فاصله شرقیترین نقطه استان تا غربیترین نقطه آن به اندازه فاصله بندر امام خمینی (ره) تا تهران است و درخواست ما این است که در اولین گام دو قطب در شرق به مرکزیت میناب و غرب به مرکزیت بندرلنگه تعریف شود تا خدمات در شرق و غرب استان تقسیم شود و مردم لازم نباشد برای دریافت خدمات به مرکز استان مراجعه کنند.
استاندار هرمزگان، با اشاره به عزم حاکمیت برای انتقال دفاتر مرکزی بنگاههای اقتصادی به محل فعالیتشان، افزود: وجود مدیر و استاندار پروازی به هیچ عنوان توجیه منطقی ندارد، حاضر هستیم برای تسهیل در انتقال دفاتر مرکزی بنگاهها زمین رایگان در هر جای شهر که بخواهند اختصاص دهیم تا این مسئله محقق شود.
دوستی تاکید کرد: بحث بنگاههای اقتصادی که میگویند ما خصوصی هستیم، اما بخش عمدهای از سهامدارانشان دولتی هستند نیز از دیگر مشکلات استان است چرا که هیچ قانونی را در استخدام رعایت نمیکنند به عنوان نمونه یکی از پالایشگاههای نفتی استان ۵۰ نفر نیرو استخدام کرده است که آنها اهل یک شهرستان کوچک هستند فقط به این علت که یکی از مدیران این پالایشگاه اهل آن شهرستان است.
وی گفت: در توسعه منابع انسانی برخیها گلوگاههای اقتصادی را در دست گرفتهاند و با این قبیل کارها ایجاد نارضایتی در جامعه میکنند.