قطع ارتباط ۴۷ دقیقهای ناسا با «اوریون»
ناسا به دلایلی که هنوز مشخص نیست و به شکل غیرمنتظرهای تماس خود را با کپسول اوریون به مدت ۴۷ دقیقه از دست داد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ فضاپیمای بدون سرنشین اوریون (Orion) از زمان پرتاب به سمت ماه تحت عنوان ماموریت "آرتمیس ۱" عملکرد خوبی داشته است. اما (۲۳ نوامبر) یک اتفاق ناگوار به همراه داشت.
کنترلکنندههای ماموریت در ساعت ۱:۰۹ بامداد به وقت شرقی (۰۹:۳۹ به وقت ایران) در حالیکه ارتباط بین کپسول و شبکه فضایی عمیق را پیکربندی میکردند ارتباط خود را با اوریون از دست دادند. شبکه فضایی عمیق شامل مجموعهای از بشقابهای رادیویی است و ناسا از آنها برای صحبت با فضاپیماهای دوردست استفاده میکند.
مقامات ناسا در اظهار نظر کوتاهی گفتند: این پیکربندی مجدد چندین بار در چند روز گذشته با موفقیت انجام شده است و تیم در حال بررسی علت از دست رفتن سیگنال در این مرتبه است.
آنها افزودند: گروه عملیات با یک پیکربندی مجدد در سمت زمین این مشکل را حل کرد. مهندسان در حال بررسی دادههای این رویداد هستند تا به تعیین آن چه روی داده، کمک کنند.
این قطع ارتباط، ۴۷ دقیقه به طول انجامید و اوریون با وضعیت خوبی از آن خارج شد.
مقامات ناسا اعلام کردند؛ هم اکنون این فضاپیما سالم است و هیچ عوارضی برای آن پیش نیامده است.
کپسول اوریون در حال آماده شدن برای یک مانور حیاتی است. این کپسول قرار است در روز جمعه (۲۵ نوامبر) موتور خود را روشن کند تا خود را در مدار ماه قرار دهد. اگر همه چیز خوب پیش برود، اوریون حدود یک هفته در آن مدار خواهد ماند و سپس در اول دسامبر به سمت زمین باز خواهد گشت.
در نهایت این کپسول در تاریخ ۱۱ دسامبر بر فراز اقیانوس آرام با یک چتر نجات در سواحل کالیفرنیا فرود خواهد آمد.
ماموریت "آرتمیس ۱" که حامل کپسول اوریون است، با موشک غولپیکر سامانه پرتاب فضایی (SLS) متعلق به ناسا که قدرتمندترین موشکی است که تاکنون با موفقیت پرواز کرده است، به سمت ماه رهسپار شده است.
قرار است در ماموریت بعدی موسوم به "آرتمیس ۲" در سال ۲۰۲۴ دو فضانورد برای اولین بار با اوریون و SLS به پرواز درآیند تا بنا بر اعلام وبگاه اسپیس؛ در مدار ماه قرار گیرند و سپس به زمین بازگردند.
ماموریت "آرتمیس ۳" نیز پس از یک سال یا بیشتر، فضانوردان را در نزدیکی قطب جنوبی ماه فرود خواهد آورد، جایی که ناسا قصد دارد یک پایگاه خدمه دائمی ایجاد کند که یکی از اهداف اصلی برنامه آرتمیس است.
در مجموع شاهدیم که پس از پرتاب موفقیتآمیز "آرتمیس ۱" از مرکز فضایی کِنِدی در چهارشنبه گذشته و بازدید نزدیک اوریون از ماه در اوایل این هفته، این ماموریت تاکنون بسیار نرم پیش رفته است و گروه کنترل ماموریت اکنون یک سکسکه کوچک را تجربه کرده است و با این که تماس خود را با کپسول اوریون برای ۴۷ دقیقه از دست داده است، اکنون فضاپیما در وضعیتی سالم در حال ادامه حرکت خود است.