پخش زنده
امروز: -
گشنیز گیاهی خوش عطر است که به شکلهای برگ، ساقه و تخم گشنیز مورد استفاده قرار میگیرد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، گشنیز از جمله گیاهان معطر و خوشبو است که بهواسطه داشتن ویتامینها و مواد معدنی فراوان سرشار از خواص درمانی است و به آن لقب گیاه معجزهآسا دادهاند.
شاید بیشتر افراد ندانند گشنیز دارای ۱۱ ماده از روغنهای اسانسی، ۶ نوع اسید (شامل آسکوربیک اسید یا همان ویتامین C)، مواد معدنی و ویتامینهایی است که هرکدام از آنها خواص بسیاری دارند و به دلیل همین بی اطلاعی، بعد از اینکه غذایشان را میل کردند برگهای گشنیز را که برای تزیین غذا از آن استفاده شده بود، درون سطل زباله میریزند.
جالب است بدانید که اسیدهای موجود در این گیاه، مانند اسید لینولئیک، اسید اولئیک، اسید پالمیتیک، اسید استئاریک و اسید آسکوربیک (ویتامین C) در کاهش میزان کلسترول خون بسیار مؤثر هستند، همچنین باعث کاهش میزان کلسترول بد (LDL) در عروق خونی و رگها میشوند.
سطح بالای LDL در خون میتواند منجر به مسائل جدی قلبی-عروقی مانند آترواسکلروز (تصلب شرایین)، حملات قلبی و سکته مغزی شود.
مهمتر از همه، این گیاه باعث افزایش سطح کلسترول خوب (HDL) میشود، HDL از به وجودآمدن برخی شرایط خطرناک برای انسان جلوگیری میکند.
همچنین مصرف گشنیز در بسیاری از بیماران بهطور مثبتی فشار خون را کاهش داده است، یونهای کلسیم و استیل کولین انتقالدهنده عصبی در دستگاههای جانبی و سیستم عصبی مرکزی هستند.
این سبزی برگدار اثر متقابل این یونها را بهبود میبخشد و فشار را در رگهای خونی کاهش میدهد، در نتیجه احتمال بروز بیماریهای قلبی عروقی، از جمله حملات قلبی و سکته مغزی نیز کاهش مییابد.