وزیر علوم در همدان:
علم و فناوری زمینه ساز فرهنگ جدید است
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در جمهوری اسلامی علم، فناوری و نوآوری از اهمیت بالایی برخوردار و در حقیقت زمینه ساز فرهنگ جدید است.
به گزارش
خبرگزاری صداو سیما مرکز همدان، محمدعلی زلفی گل در اختتامیه کنفرانس بین الملی انسان شناسی در اندیشه فلسفی ابن سینا برترین سرمایه امروز را انسانیت دانست و گفت: کسانی که انسانیت دارند، عدالت، معرفت، نوع دوستی، تقوا، انصاف، وجدان و همه فضائل را در شخصیت خود دارند.
- او افزود: سرمایه مادی، منابع انسانی و منابع طبیعی لازمه پیشرفت هر کشور است و اگر منابع انسانی با علم، فناوری، تقوا و تخصص همراه شود تبدیل به یک نخبه میشود و شیخ الرییس بوعلی سینا یک سرمایه نمادین برای کشور ماست.
وزیر علوم تأکید کرد: ابن سینا، بنیانگذار روش پژوهشی نوین و جزو بزرگترین دانشمندانی است که خدمات زیادی به جامعه بشریت کرده است و از این بابت ما در کشورمان توجه به نیروی انسانی داشته ایم.
- زلفی گل تصریح کرد: در بدو انقلاب ما در کشورمان تنها ۱۷۰ هزار دانشجو داشته ایم و با اهمیت دادن به دانش، پژوهش و سواد مردم در برهههایی پس از انقلاب اسلامی به ۴ میلیون و ۵۰۰ دانشجو در سال رسیدیم و اکنون ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار. دانشجو در دانشگاههای مختلف تحصیل می کنند.
وزیر علوم تأکید کرد: هم اکنون تعداد دانشجوهای محدود ما چند برابر گذشته است و چند دانشگاه بین المللی در بین برترینهای دانشگاههای جهان داریم.
این مسئول تصریح کرد: اعتقاد نظام ما به این است که کشوری پیشرفت میکند که نیروهای انسانی نخبه و تاثیرگذاری. داشته باشد و ارزش سرمایه انسانی بالاتر از هر سرمایهای است.
زلفی گل تأکید کرد: در جمهوری اسلامی علم، فناوری و نوآوری اهمیت بالایی دارد و علم و فناوری با خودش فر هنگ جدید میآورد و امروز شاهدیم فناوری جدید در جغرافیای مجازی دنیای فرهنگ را تغییر داده است.
او افزود: بزرگترین سرمایه هر مملکتی فرهنگ سالم آنهاست و فکر جامع را شکل میدهد و هر حرکت بشردوستانه و هزینه کردن برای علم و فناوری بهترین هزینه برای جامعه است.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان هم گفت: همدان با دانشمندان بزرگی، چون بوعلی سینا و باباطاهر شهر عقل و عرفان است و در مکتب اسلامی نیازمند الگوهای رفتاری هستیم و دین ما مکتب انسانیت است.
حجت الاسلام و المسلمین شعبانی موثقی افزود: بوعلی سینا با شناخت خود به این معرفت رسید و به شناخت خداوند نزدیک شد.
او تأکید کرد: در نگاه بوعلی سینا حقیقت شناخت انسان نفس اوست نه جسم او و این موضوع است که او را متفاوت با بسیاری از دانشمندان کرده است.
- استاندار همدان هم گفت: از کشورهای مختلف میهمانانی برای این همایش به استان آمده اند و ابن سینا در کتاب شفا درس عقلانیت و انسانیت را علاوه بر توصیههای پزشکی به همه مردم جهان میدهد.
علیرضا قاسمی فرزاد افزود: امروز که دنیا از عقلانیت دور شده و با ناهنجاریهای جنگ و نابرابری دست و پنجه نرم میکند، به علت دور شدن مردم جهان از انسانیت است.
- او تأکید کرد: ما گنجینه آرامگاه این دانشمند را در استان داریم و برای معرفی این شخصیت و بهره مندی از دانش آن به دنبال برگزاری همایشهایی در قالب بنیاد بین الملی بوعلی سینا هستیم.
این مسئول تصریح کرد: آنچه انتظار داریم این است که دانشگاهها و جوامع علمی ما برای معرفی بوعلی سینا تلاش کنند و یکی از افتخارات جهان اسلام را بیشتر در جهان بشناسانند.
در پایان هم تندیس سفال و صنایع دستی با نام بوعلی سینا به نماینده ولی فقیه در استان و لباس دانشمندان ازبکستان به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اهدا شد.
- این کنفرانس با حضور نمایندگان علمی و پژوهشی کشورهای ترکیه، افغانستان، تاجیکستان، روسیه، ارمنستان و آذربایجان برگزار شد.
بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی سینا با هدف شناخت و معرفی شخصیت و آثار بوعلی سینا در سال ۱۳۸۵ تاسیس شد و تاکنون ۸۰۰ نسخه خطی و دیجیتالی از دانشگاههای ایران، ترکیه و برخی کشورهای منطقه، اروپا و آمریکا تهیه شده و بیش از هزار مقاله در مورد تحقیقات و معرفی بوعلی سینا به زبان انگلیسی، عربی و فارسی چاپ شده است.
- بنیاد بوعلی سینا کتابخانه تخصصی با حدود ۷ هزار جلد کتاب در زمینههای فلسفه، طب سینوی و گیاهان دارویی، تاریخ ایران و مفاخر دارد که دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری از این کتابخانه بهره مند میشوند.