پخش زنده
امروز: -
رئیس پلیس راه کل کشور گفت: همه مسئولان هدف مشترک برای کاهش تصادفات و تلفات ناشی از آن دارند و نیروها برای این هدف مشترک متمرکز شوند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سردار حسن مومنی در دهمین جلسه قرارگاه کاهش تصادفات استان خراسان جنوبی، اظهار داشت: پیامدهای اجتماعی تصادفات به خصوص در مورد جوانان خیلی زیاد است و قابل محاسبه نیست لذا هر کاری در زمینه کاهش تصادفات انجام شود، باز هم کم است و همه مسئولان هدف مشترک برای کاهش تصادفات و تلفات ناشی از آن دارند لذا امکانات و نیروها باید برای این هدف مشترک متمرکز شوند.
وی سرعت بالا را از عوامل بروز و شدت تصادفات ذکر کرد و عنوان داشت: متوسط سرعت خودرو در استان خراسان جنوبی ۸۹ کیلومتر و در کشور ۷۹ کیلومتر است و این افزایش سرعت باعث شده تصادفات شدت بیشتری داشته باشد لذا با آمار بالای فوتی مواجه هستیم.
رئیس پلیس راه کل کشور بیان داشت: سال گذشته شاهد افزایش ۱۶ درصدی تصادفات در استان بودیم که با توجه به شرایط کرونا و کاهش تردد در سال ماقبل قابل پیشبینی بود، اما آنچه در ۷ ماه امسال رقم خورد، حدود ۲۶.۵ درصد افزایش فوتی ناشی از تصادفات را در خراسان جنوبی شاهد هستیم.
سردار مومنی با تاکید بر اینکه فوت در صحنه هم به سرعت وابسته است، افزود: متوسط کشوری فوت در صحنه ۵۲ درصد و در خراسان جنوبی ۵۹ درصد بوده که ناشی از شدت تصادفات است از همین رو این استان جزو نقاط هدف و اولویت برنامههای پلیس راهور برای کاهش تصادفات است.
وی با اشاره بر اینکه منابع استانی هم باید در کنار پیگیریهای ملی فعال شود، افزود: در بحث مدیریت ترافیک باید از فناوریهای نوین استفاده کرد، چون روشهای سنتی جوابگو نیست و در خصوص نصب دوربینهای ثابت و سیار در جادهها میتوان از منابع استانی کمک گرفت.
رئیس پلیس راه کل کشور با تاکید بر این که کارآمدی دوربینها افزایش یابد، گفت: ۶ دستگاه دوربین در سطح استان از ۳ سال قبل نصب شده، ولی زیرساخت برق آن فراهم نیست در صورتی که اگر دوربینهای موجود فعال و پیامکهای آنی ارسال شود اثرگذاری خوبی خواهد داشت و با فعال شدن این زیرساخت میتوان ۱۰ کیلومتر افزایش سرعت در استان را کاهش داد.
سردار مومنی افزود: برخی مسیرها واقعا ایمن نیست لذا شیب شیروانی باید اصلاح شود، چون واژگونیها باعث میشود که تلفات هم افزایش یابد.
وی بر استفاده از ظرفیت معادن استان در ایمنسازی جادهها تاکید کرد و عنوان داشت: همچنین تمامی کامیونهای با عمر بالای پنج سال باید حفاظ جانبی نصب کنند تا شاهد برخورد تصادفات شدید نباشیم و این طرح از ابتدای دی ماه شروع میشود و در صورتی که کامیونی حفاظ جانبی نداشته باشد از خدمات مراکز معاینه فنی یا تعویض پلاک نمیتواند استفاده کند.
رئیس پلیس راه کل کشور برخورد با شتر را از دیگر مشکلات در سطح جادههای منطقه دانست و گفت: این موضوع باید به خوبی ساماندهی شود تا صاحبان شتر سهم تقصیر در تصادفات را به عهده بگیرند.
سردار مومنی احداث استراحتگاهها در استانهای کویری مانند خراسان جنوبی را ضروری دانست و اظهار داشت: هر جا در چنین جادههایی که راننده خسته میشود، توانستیم استراحتگاه حتی موقت ایجاد کنیم اثرگذاری خوبی داشته است.
وی با اشاره به کمبود جرثقیلهای سنگین در خراسان جنوبی، خاطر نشان کرد: در تصادفات با خطر بالا به ویژه مواد سوختی گاهی شاهد مسدود شدن طولانی مدت جاده هستیم لذا مدیریت بحران استان باید هماهنگیهای لازم را برای حل این مشکلات انجام دهد.
رئیس پلیس راه کشور بر تکمیل سایتهای تلفن همراه در جادهها تاکید کرد و گفت: ظرفیتهای استانی که به نوعی کاربر جادهای محسوب میشوند باید به کار گرفته شوند.