پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به اینکه بافتهای فرسوده تهران حدود ۴۳۲۸ هکتار است، تاکید کرد دولت باید به تعهد خود در قبال پرداخت وامهای نوسازی عمل کند تا روند تولید مسکن با اولویت بافتهای فرسوده متوقف نشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سید مهدی هدایت در حاشیه امضای تفاهم نامه مشترک شهرداری تهران با وزارت تعاون در جمع خبرنگاران گفت: در بافتهای فرسوده تهران که حدود ۴۳۲۸ هکتار است معضلی که داشتیم این بود که سرمایه گذاری در بافت برای سازندگان جذاب نبود و بعضا مالکین توان نوسازی و تجمیع قطعات را نداشتند. اقدامی که امسال شهرداری تهران انجام داد، بسته تشویقی چند وجهی بود که به بافت ابلاغ کرد و جزئیات آن را چند بار اعلام کردیم.
وی افزود: به موجب این بسته تشویقی، بین یک تا دو طبقه تراکم تشویقی داده میشود بدون آنکه هیچ عوارضی از مردم دریافت شود. این وجه قضیه بحث عوارض بود که شهرداری عملا معاف کرد و بحث دیگر تراکم تشویقی بود و وجه دیگر هم تسهیلاتی است که دولت باید بدهد.
هدایت با بیان اینکه متاسفانه تعهدی که دولت در بحث تسهیلات داده چند ماهی است متوقف شده است ، تصریح کرد: دولت تعهد جدی در بحث مسکن دارد و در قانون جهش مسکن هم تاکید شده که تولید مسکن با اولویت بافتهای فرسوده باشد؛ لذا انتظار داریم دولت به تعهد خود عمل کند و تسهیلاتی که تعهد کرده است ۳۰۰ میلیون تومان با سود ۹ درصد و ۱۵۰ میلیون تومان با سود ۱۸ درصد را پرداخت کند.
مبلغ وام نوسازی چقدر است؟
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران درادامه با بیان اینکه دولت جمعا باید ۴۵۰ میلیون تومان به ازای هر واحد جهت نوسازی بپردازد ، گفت: یک ضلع نوسازی مردم و ضلع دیگر وزارت تعاون است و ما تلاش کردیم از ظرفیت وزارت تعاون در حوزه تعاونیهای محلات در مقیاسی کوچکتر استفاده کنیم، چون تجربه تعاونیها در حوزه مسکن تجربه موفقی نبود و آسیب شناسی شد که به مقیاس محله برود.
وی افزود: در این طرح از یک طرف مردم و سازندگان و از طرف دیگر ظرفیتهای تعاونی و شهرداری در کنار توان مردم قرار میگیرند و از ظرفیت پلاکهای تجمیعی جریان نوسازی ایجاد و به تولید مسکن کمک میشود و با توجه به اینکه عرضه مسکن بیشتر میشود، بحث تعادل سازی قیمت مسکن اتفاق میافتد.
بافتهای فرسوده درکدام مناطق تهران بیشتر است؟
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران درباره فرایند اجرای طرح توسط تعاونیهای محلات هم گفت: وقتی تعاونیهای محلات از نظر حقوقی شکل گرفتند از آن به بعد به ما مرتبط میشوند و ما دفاتر توسعه محلات را در هر محله داریم که در کنار تعاونیهای محلات قرار گرفته و به آنها کمک فنی و حقوقی میدهند. ما هم تسهیلات را میدهیم که این جریان نوسازی به یک جریان پایداری در شهر تهران منجر شود.
به گفته هدایت، این طرح بیشتر در بافتهای فرسوده مناطق ۹ و ۱۰، ۱۱، ۱۲، ۱۸ و ۱۹ اجرا خواهد شد.