پخش زنده
امروز: -
مدیر خدمات پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: آذربایجان شرقی با کمبود ۵۰ درصدی تعداد پرستاران در بخش درمان مواجه است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی اشرفی در جمع خبرنگاران افزود: بیمارستانهای ما در بخش خصوصی و دولتی ۱۰ هزار نفر کادر پرستار، کمک پرستار، اتاق عمل و هوشبری دارد، اما این تنها نیمی از نیاز این استان را پوشش میدهد.
وی ادامه داد: ۷۳ درصد پرستاران را بانوان تشکیل میدهند و ۷۰ درصد این همکاران نیز در سنین فرزند آوری هستند و طبیعتا حداقل ۲ سال امکان شیفت مداوم ندارند.
اشرفی گفت: ضریب پرستار به تخت در حالت ایده آل وزارت بهداشت ۱.۸ تعریف شده اما در استان ما ۰.۹ است در حالی که ضریب اشغال تختها در بیمارستانهای ما حداقل ۶۰ درصد است و روزانه بیش از ۵ هزار بیمار بستری نیازمند خدمت پرستاران هستند.
مدیر خدمات پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به آزمون استخدامی کشوری برای کادر درمان در بهمن ماه خاطرنشان کرد: همکارانی که حداقل سه سال و ۶ ماه در اوج کرونا خدمت کردند و به دلیل نبود کدهای استخدامی مجبور به قطع همکاری شدیم، از سهمیه ویژه در این آزمون برخوردارند. البته پیش بینی میشود قبل از این آزمون به شکل استانی هم ۱۴۰ پرستار جذب شود.
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری تبریز هم گفت: کمبود نیروی پرستاری در بخش درمان در واقع یک بحران است. از سویی ما با ۸ نوع قرارداد کاری پرستاران درگیر هستیم که اشتغال موقت است. این نبود قطعیت در استخدام موجب کاهش کیفیت و کمیت خدمات میشود و میانگین دریافتی همین پرستاران موجود با اضافه کاریهای بسیار، از دریافتی کارمندان دولت کمتر است.
وی ادامه داد: اگر چه مقرر بود ۲۵ تا ۳۰ هزار نفر در حوزه درمان استخدام شوند، اما تا این لحظه حتی یک نفر نیز اضافه نشده و این در حالی است که آذربایجان شرقی به صورت منطقهای عمل میکند و مراجعان ما از چندین استان هستند.
ارشدی گفت: پرستارانی که در دوران کرونا دوران طرح خود را گذراندند در اولویت استخدام هستند و می توانند از این امتیاز استفاده کنند.