پخش زنده
امروز: -
سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی سپاه حضرت ولیعصر (عج) خوزستان برای جهش تولید در بخش کشاورزی و دامی، تولیدکنندگان را همراهی میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی سپاه حضرت ولیعصر (عج) خوزستان گفت: هفته بسیج فرصتی مغتم برای تجدید میثاق با آرمانهای بنیانگذار انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی (ره)، شهدا و مقام عظمای ولایت است.
سرگرد عبدالحسن طرفی علیوی سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی را یکی از سازمانهای اقشاری و تخصصی معرفی کرد و افزود: دانش آموختگان رشتههای کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست، دامپزشکی و سایر رشتههای وابسته جامعه هدف این سازمان هستند.
وی تعداد اعضای این سازمان را بیش از ۴ هزار نفر اعلام کرد و ادامه داد: باتوجه به اینکه خوزستان به دلیل تولید بیشترین محصولات کشاورزی، قطب کشاورزی کشور محسوب میشود، ضمن اینکه در زمینه دامپروری و شیلات نیز ظرفیتهای قابل توجهی دارد و برنامههای تخصصی، آموزشی و ترویجی در ۲ بخش زراعی و دامی اجرا میکند.
سرگرد طرفی علیوی برنامه تخصصی و محوری سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی را جهش تولید در عرصههای کشاورزی و دامی عنوان و اضافه کرد: کارشناسان، کارشناسان ارشد و تعداد زیادی از دانش آموختگان مقطع دکتری کشاورزی و علوم دامی به عنوان اعضای این سازمان، برنامه آموزشی و ترویجی اصول کشاورزی اعم از؛ آماده سازی زمین، کاشت، داشت و برداشت و همچنین کالیبراسیون ادوات کشاورزی و انتقال محصول به سیلوها و انبارها در زمینه زراعی را برگزار میکنند.
وی میگوید: در بخش دامپروری نیز مشاورههای رایگان از سوی دامپزشکان و مهندسان علوم دامی به فعالان در زمینه تولید و پرورش دام در نقاط مختلف استان خوزستان ارائه میشود.
تمرکز برنامههای جهش تولید بر محصولات راهبردی
این مقام مسئول درخصوص چگونگی ارائه آموزشها به فعالان اقتصادی در زمینه کشاورزی و دامپروری در سطح استان گفت: برنامههای جهش تولید در عرصه کشاورزی و دامی ذیل قرارگاه امنیت غذایی تعریف میشود و باتوجه به این موضوع، روی محصولات راهبردی از جمله؛ گندم، جو، کلزا، برنج و ذرت هدفگذاری شده است.
مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی سپاه حضرت ولیعصر (عج) خوزستان با بیان اینکه ۳۵۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان زیر پوشش برنامههای آموزشی و ترویجی هستند، افزود: این آموزشها از سوی یک هزار و ۳۰۰ نفر از دانش آموختگان رشتههای مربوط و مهندسان بسیجی به تولیدکنندگان ارائه میشود.
فعالیت ۲۶ کانون بسیج مهندسین در خوزستان
وی به فعالیت حدود ۲۶ کانون در نقاط مختلف خوزستان اشاره کرد و ادامه داد: آمایشها به صورت استانی انجام میشود و این افراد با اعزام به مناطق نکات مربوط به جهش تولید را به کشاورزان و دامداران آموزش میدهند.
سرگرد طرفی علیوی افزود: دورههای تخصصی و بومی محصولات مختلف از جمله گندم در شهرستانهای متفاوت است و آموزشها باتوجه به اقلیم هر منطقه از سوی اساتید مراکز تحقیقات و دانشگاههای استان به اعضای بسیجی ارائه میدهند و سپس این آموزشهای به بهره برداران بخش کشاورزی و دامپروری منتقل میشوند.
وی در تشریح چگونگی ارائه خدمات به تولیدکنندگان گفت: براساس آمایش و تقسیم کارهای انجام شده، مهندسان بسیجی با بهره گیری از علمی که از آن برخوردار هستند و استفاده از آموزشهای تکمیلی به نقاط مختلف در شهرها، روستاها، بخشها، دهستانها و ... مراجعه و کلاسهای آموزشی را به صورت گروهی و انفرادی همچنین میدانی و حضور در مزارع برگزار میکنند، ضمن اینکه بسیاری از مطالب آموزشی به صورت عملی ارائه میشوند.
سرگرد طرفی علیوی افزود: سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی سپاه حضرت ولیعصر (عج) خوزستان با ادارهها و سازمانهای مختلفی تعامل و ارتباط دارد که جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست، دامپزشکی، مراکز آموزش و تحقیقات کشاورزی در اهواز و صفی آباد دزفول و پژوهشکده خرما و میوههای گرمسیری از مهمترین آنها به شمار میروند.
این مقام مسئول میگوید: به منظور علمی کردن کشاورزی، این تبادل نظرها، طرح ها، مقالهها و... در قالب کارگروهها و میزهای تخصصی و هیئتهای اندیشه ورز انجام میشوند.
جهش تولید در صنعت دامپروری با همت سپاه
وی در تشریح برنامههای سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی سپاه حضرت ولیعصر (عج) خوزستان برای توسعه صنعت دامپروری و دامداری گفت: در استان ما ظرفیتهای دامی قابل توجهی وجود دارد و اداره کل دامپزشکی و کلینیکها برنامههای خوبی در دستور کار دارند، اما در مناطق دورافتاده و محروم، خلاء پوشش به وضوح مشاهده میشود، زیرا آمایشها و خدمات شامل آنها نشده است.
سرگرد عبدالحسن طرفی علیوی با بیان اینکه در برنامه جهش تولید در بخش دام به ۲ روش کار میشود، ادامه داد: ارائه خدمات از طریق حدود ۳۰ گروه جهادی ۵-۶ نفره و مجموع ۱۵۰ نفر مرکب از رشتههای دامپزشکی و مهندسان علوم دامی یکی از روشها است که به صورت هماهنگی با دامپزشکی شهرستانها ۲ تا ۳ مرحله در ماه رزمایشهایی برگزار میکنند و پایش دامها را انجام میدهند.
وی اضافه کرد: عمده برنامهها برای دامهای سبک پیش بینی شده اند و کار معاینه دامها و در صورت لزوم با هماهنگی با دامپزشکی استان خوزستان، واکسیناسیون آنها نیز به صورت کاملا رایگان انجام خواهد شد.
راه اندازی کلینیک سیار دامپزشکی
سرگرد طرفی علیوی راه اندازی کلینیک سیار دامپزشکی را یکی دیگر از روشهای جهش تولید دام برشمرد و گفت: در این کلینیک مجهز هر آنچه برای دامپزشکان نیاز است، تعبیه شده که در نوع خود بی نظیر بوده و برای اولین بار در مجموعه فعالیتهای دامی در حوزه آموزش و معاینه راه اندازی شده است.
وی با بیان اینکه درصورت لزوم در این کلینیک سیار دامپزشکی اعمال جراحی و واکسیناسیون هم انجام خواهد شد، اضافه کرد: همچنین تجهیزات سونوگرافی دامی نیز در این کلینیک وجود دارد.
این مقام مسئول میگوید: موضوع پایش، ویزیت و خدمات تخصصی که ممکن است امکان انجام آن در مناطق محروم به صورت سالانه میسر نباشد، با حضور این کلینیک امکانپذیر میشود و همین امر سبب ارتقای بهره وری دام و افزایش تولید گوشت قرمز به عنوان یکی از کالاهای اساسی و راهبردی خواهد شد.
مراحل مختلف تولید محصولات کشاورزی زیر ذره بین کارشناسان
سرگرد طرفی علیوی به ارائه خدمات از سوی گروههای جهادی و بسیجی در همه زمینهها اشاره کرد و افزود: متخصصان در زمینه پزشکی، حقوقدانان و ... در کنار خدمات فرهنگی، اجتماعی و عمرانی خدمات تخصصی دامی، رصد بیماریها و آفت ها، ضدعفونی کردن اماکن، همچنین واکسیناسیونهای خوراکی و تزریقی را با هماهنگی دامپزشکی نیز ارائه میکنند.
مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی سپاه حضرت ولیعصر (عج) خوزستان با بیان اینکه در استان در بخش کشاورزی نیز با پهنهای از کارها و محصولات مواجه هستیم، ادامه داد: روی ۵ محصول راهبردی شامل؛ گندم، جو، کلزا، ذرت و برنج و همچنین محصولات مزیت دار که به نوعی قطب محسوب میشوند نظیر خرما، سبزی و صیفی جات هدفگذاری شده است و باتوجه به سطوح زیرکشت در شهرستانهای مختلف، کارشناسان از مراحل اولیه تا نحوه برداشت و حتی انتقال محصول بازدیدهای مستمر انجام میدهند و تاکنون نتایج خوبی از این کارها حاصل شده است.
عبور از تنش آبی با اجرای ۲ روش علمی و موفق
وی در تشریح عمده فعالیتهای سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی سپاه حضرت ولیعصر (عج) خوزستان در مناطق درگیر با تنش آبی گفت: خشکسالی مشکلی است که همه کشور با آن روبرو شده و شدت و ضعف آن در مناطق و استانهای مختلف متفاوت است.
سرگرد طرفی علیوی با اشاره به اینکه در برخی از حوضههای آبی خوزستان، با نوع شدید خشکسالی و تنش آبی مواجه هستیم، افزود: در این رابطهها پیگیریهای مختلفی از جمله کارهای تحقیقاتی و اجرایی، انجام دادیم.
وی کشت دیرهنگام ارقام زودرس گندم را یکی از کارهای انجام شده عنوان و اضافه کرد: هدف از این اقدام کاهش دوره پاییزه محصول است که باتوجه به کاهش این دوره، بدون افت راندمان و مدیریت مناسب زراعی، نیاز آبی نیز کاهش پیدا میکند، ضمن اینکه سمپاشی و کوددهی نیز در ساعتهایی که هوا خنک باشد، انجام میشود.
این مقام مسئول کشت برنج به روش خشکه کاری را اقدام موفق دیگری در زمینه جهش تولید برشمرد و ادامه داد: در این روش، مصرف آب برای آبیاری محصول به کمتر از ۴۰ درصد رسید، یعنی از ۶ هزار مترمکعب به ۲۲ تا ۲۵ هزار متر مکعب کاهش یافت.