پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: امروز آموزش و ترویج باید بیشترین سهم را در حوزه دامپزشکی دارا باشد، آموزش و ترویج حتی از واکسیناسیون مهمتر است، چرا که هم هزینه کمتر و هم نتیجهگیری بهتری خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سیدمحمد آقامیری، رئیس سازمان دامپزشکی کشور در نهمین نشست شورای راهبردی تحقیقات و فناوریهای دانشبنیان دامپزشکی گفت: برنامه سازمان دامپزشکی کشور داشتن یک نماینده در هر روستاست که آموزشهای لازم را دیده باشد و در انتقال دانشی که مدنظر ماست به دامدار به عنوان سفیر بهداشت در حوزه دامپزشکی عمل کند.
وی با تاکید بر اینکه ۲۵ درصد دام کشور امروز در اختیار عشایر است، گفت: برای اینکه بیماری را در دامهای عشایری کنترل کنیم، یک نفر را آموزش دهیم که همراه عشایر به عنوان همیار عشایر کوچ کند و توصیههای لازم را به وقت به آنها ارائه دهد که در این زمینه کمک شما بسیار کارساز است.
جلب مشارکت حداکثری و پاسخگویی بموقع رویکرد موسسه آموزش و ترویج کشاورزی
رئیس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی نیز در این نشست، به تشریح ظرفیتهای همکاری آموزش و ترویج کشاورزی و منابع طبیعی در حوزه دامپزشکی پرداخت و اظهار کرد: رویکرد ما عدالتمحوری در خدمترسانی است و اثربخشی و پیامدمحوری، مخاطبمحوری، سازگاری و زمینهگرایی، نگاه ویژه به کشاورزی خانوادگی، زنان، جوانان و اقشار آسیبپذیرتر از برنامههای اصلی این موسسه است.
عطاالله ابراهیمی با بیان اینکه صلاحیتمحوری و حرفهگرایی موضوع بسیار مهم، قبل از ورود افراد به بخش کشاورزی است، گفت: کاهش خطرپذیری سرمایهگذاری در دستور کار آموزش و ترویج است، همچنین کثرتگرایی، جلب مشارکت حداکثری و پاسخگویی به موقع از رویکردهای اصلی این موسسه است.
وی در ادامه ظرفیتها و زیرساختهای این معاونت را برشمرد و گفت: گستردگی فعالیتها از ستاد تا سطح دهستانها، احیای مجدد مراکز آموزش و تحقیقات کشاورزی، فعالیت ۴۲ هنرستان کشاورزی در کشور، شبکه رسانههای آموزشی- ترویجی، مروجان، پژوهشگران و محققان معین، مراکز ترویج و توسعه فناوری، تنوع رهیافتها، روشها و الگوهای مناسب، مهارتآموزی بهرهبرداران، جوانان و زنان روستایی و... به عنوان ظرفیتهای اصلی آموزش و ترویج کشاورزی محسوب میشود.
معاون آموزش و ترویج کشاورزی سازمان تات، جامعه ترویج را به عنوان حلقه ارتباطی بین بهرهبرداران و بخشهای اجرایی وزارتخانه معرفی کرد و با اشاره به قابلیتها و مزیتهای نسبی معاونت آموزش و ترویج کشاورزی در خصوص اهداف و وظایف هر یک از طرحهای آموزشی ترویجی توضیحاتی داد.
رئیس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی ایجاد هزار صندوق توسعه خرد زنان روستایی و عشایری، توانمندی و توسعه مشاغل و کسب و کار زنان روستایی، توسعه حرفهای کارکنان وزارت بر مبنای طرح صلاحیت شغلی، توسعه شبکه دانش کشاورزی با ۱۰۰ پژوهشگر مروج ارشد و هزار و ۶۱۶ محقق معین، توسعه منابع و زیرساختهای آموزش و ترویج کشاورزی تا سطح دهستانها، توسعه رسانههای آموزشی و ترویجی شامل بانک اطلاعاتی ۷ هزار نسخهای تخصصی کشاورزی در تالار ترویج دانش و فنون کشاورزی، تولید اپلیکیشنها، تولید و پخش برنامههای رادیویی و تلویزیونی و شبکههای مجازی، ترویج دانش و فناوری کشاورزی با ایجاد بیش از هزار کانون یادگیری و سایت الگویی، اجرای طرحها و پروژههای تحقیقی، ترویجی و برنامههای انتقال یافتههای تحقیقاتی، توسعه مهارت بهرهبرداران بخش کشاورزی، توسعه مهارت سربازان وظیفه و استانداردهای شایستگی شغلی و سنجش مهارت، تربیت کشاورزان آینده برای اصلاح هرم سنی بهرهبرداران و تربیت تکنیسینهای متخصص کشاورزی را از دستاوردهای موسسه آموزش و ترویج کشاورزی معرفی کرد.
و زندگی می دادند!