پخش زنده
امروز: -
با انجام برخی نکات و فعالیتها برای دوست یابی در مدرسه میتوان به فرزندان کمک کرد تا احساس اطمینان بیشتری کند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، به گفته محققان دوستی به کودکان برای بهبود ارتباطات، به اشتراک گذاری احساسات همدلی، حل مسئله و خلاقیت آنها ضروری است ، دوستان به کودکان کمک میکنند تا یاد بگیرند با دیگران کنار بیایند و با دنیا تعامل کنند.
به گفته گیل گراس، دکترای روانشناس و کارشناس رشد کودک، اگرچه برخی از کودکان به طور طبیعی اجتماعی هستند، خجالتی بودن میتواند مانعی برای دیگر بچهها در ایجاد روابط دوستانه باشد، اما این یکی از چیزهایی است که ما واقعاً میتوانیم به آنها کمک کنیم بر آن غلبه کنند. شهر هوستون، ایالت تگزاس امریکا. نیازی نیست فرزندتان را به یک محور اجتماعی تبدیل کنید، اما به او کمک میکنید از نظر اجتماعی اعتماد به نفس بیشتری داشته باشد؟
دکتر گراس میگوید که اینکار کاملا امکان پذیر است. مهارتهایی را به فرزندتان بیاموزید که به او کمک میکند اعتماد به نفس بیشتری پیدا کند و در دوستی راحتتر شود.
چگونه مهارتهای اجتماعی را پرورش دهیم
سلام کردن را تمرین کنید. فرزندتان را تشویق کنید تا با شخص جدیدی ارتباط برقرار کند و نام او را بپرسد یا فعالیتی را پیشنهاد دهید که فرزندتان میتواند با همسالان خود بازی کند.
دکتر گراس پیشنهاد میکند: «تمرین مهارتهای اجتماعی در یک محیط امن و گرم با آموزش نشانههای اجتماعی و تمرینهای مهارتهای اجتماعی متناسب با سن کودک بسیار نتیجه بخش است. فرزند شما همچنین میتواند تکنیکهای احوالپرسی را با اعضای خانواده و دوستان خانواده تمرین کند تا زمانی که با هنجارهای ملاقات با فرد جدید راحتتر شود.
برای بازی در خانه برنامه ریزی کنید. دکتر تیسی پیشنهاد میکند: «کودکان خجالتی در خانهشان احساس راحتی بیشتری میکنند، بنابراین در خانه خود یک میهمانی بازی برگزار کنید و فعالیتی را فراهم کنید که نیاز به مکالمه کمتر و مشارکت بیشتر دارد». به این ترتیب کودک شما در حین کار بر روی کمرویی خود در محیط جدید غرق نخواهد شد.
۳ نکته برای هدایت اولین دوستیهای فرزندتان
حضور خود را حفظ کنید. دکتر گراس توضیح میدهد: "در ابتدا مهم است که به طور مداوم در کنار کودک خود در تعامل با سایر کودکان باشید. " اگر یک بازی را تشکیل میدهید، در اطراف بچرخید تا فرزند شما احساس کند توسط تیم خانه اش حمایت میشود. "
ایجاد اعتماد. وقتی زمانهای بازی را تنظیم میکنید، مطمئن شوید که شروع و پایانی دارند که میتوان به وضوح به آن پایبند بود. دکتر گروس میگوید: اگر به فرزندتان بگویید که قرار است به مدت ۳۰ دقیقه به ملاقات دوستش برود، حتماً خداحافظی کنید و بعد از ۳۰ دقیقه آن را ترک کنید. اگر میخواهید برای استفاده از سرویس بهداشتی یا تماس تلفنی به اتاق دیگر بروید، به فرزندتان بگویید تا سربالا نکند و متوجه شود که شما رفته اید. اعتماد اجتماعی و شایستگی ایجاد کنید. اعتماد مبتنی بر تجربه است. اگر فرزندتان بتواند به شما اعتماد کند، یاد خواهد گرفت که به خود و در نتیجه به دیگران اعتماد کند.
فعالیتهایی برای تشویق دوستی
حتی اگر کودک شما خجالتی نیست، کمک به او برای دوست یابی فقط به معنای ثبت نام او در فعالیتهای گروهی اجتماعی مانند باله یا بسکتبال نیست. راههای مختلفی برای کمک به شکلدهی دیدگاه او نسبت به دوستی، توسعه مهارتهای اجتماعی او و فراهم کردن فرصتهایی برای او برای برقراری ارتباط با کودکان دیگر با علایق و ارزشهای مشابه وجود دارد.
درباره دوستی بخوانید (و صحبت کنید) کودکان از طریق روایت یک داستان عالی چیزهای زیادی یاد میگیرند. به دنبال کتابهایی باشید که دوستی، شفقت و همدلی را نشان میدهند.. "صحبت کردن در مورد شخصیت ها، احساسات آنها و نتایج داستان به فرزندان شما کمک میکند تا یاد بگیرند که چگونه با هم دوست شوند.
بازی کنید. بازیها یک راه عالی برای کمک به فرزند شما هستند که یاد بگیرند که چگونه نوبتی آن را انجام دهند که برای داشتن یک دوست عالی ضروری است. با یک بازی شروع کنید و سپس بازیهای سختتر را اضافه کنید، زیرا او با نوبت گرفتن راحتتر میشود.
آیا کودک شما برای بهترین دوست آماده است؟
به شخص دیگری کمک کنید. کودکان با شرکت در فعالیتهایی که به دیگران کمک میکند، یاد میگیرند که همدلی کنند، مراقب باشند و دیدگاههای دیگر را در نظر بگیرند. از جوانان بخواهید با کمک به شما در انجام کارهای ساده، مانند ایجاد کارت بهبودی برای یک دوست بیمار، جمع آوری اسباب بازیهای استفاده نشده برای بیمارستانهای کودکان، یا درست کردن کلوچه برای همسایه، شروع کنند.
فرصتهای بازی را فراهم کنید. به جای ایجاد تاریخهای بازی بسیار ساختاریافته، فعالیتی را انتخاب کنید که امکان بازی خلاقانه و باز را فراهم کند، مانند ساختن بازیها در پارک یا زمین بازی.
مهارتهای اجتماعی خود را نشان دهید. والدین میتوانند از طریق تشویق و الگوبرداری به کودکان کمک کنند تا مهارتهای عاطفی-اجتماعی خود را توسعه دهند. وقتی میبینید فرزندانتان رفتارهای دوستانه از خود نشان میدهند، مانند اشتراکگذاری و نوبتی بازی کردن، آنها را تحسین کنید. این کار کودکان را تشویق میکند تا رفتارهای مثبت را تکرار کنند و با الگوبرداری از رفتارهای مثبت و دوستانه، میتوانید فرزندان خود را به انجام همین کار راهنمایی کنید.