پخش زنده
امروز: -
مدیر کل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت بر لزوم انتشار اطلاعات تولید مبلمان از سوی تولیدکنندگان برای شفاف سازی تصمیم گیری جهت واردات یا عدم واردات در این صنعت تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار گروه صنعت و معدن خبرگزاری صداوسیما؛ چالشهای صنعت مبلمان با حضور آقایان محسن گرجی مدیر کل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت، آقای علیرضا عباسی رئیس اتحادیه درودگران و مبل سازان تهران و آقای حسن همتی تولید کننده پارچههای رومبلی و آقای پژمانفر رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی امروز اول آذر ماه ۱۴۰۱ در میز اقتصاد بررسی شد.
مجری: آقای امیر اصلانخانی، با توجه به آمار تولید پارچه رومبلی در سال گذشته، وضعیت تولید این نوع پارچه هم اکنون چگونه است؟
آقای محسن گرجی مدیر کل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت: براساس آمار سال ۱۴۰۰ از مجموع ۴۸ میلیون متر مربع مصرف داخلی پارچه رومبلی، ۳۷ میلیون متر مربع تولید داخل و ۱۱ میلیون متر مربع پارچه رومبلی وارد کشور شده است.
سوال مجری: آقای علیرضا عباسی با توجه به آمار موجود وضعیت بازار چگونه است و شما به عنوان رئیس اتحادیه درودگران و مبل سازان تهران و مصرف کننده این نوع کالا با توجه به گلایه تولید کنندگان مبلمان آیا با مشکل تامین مواد اولیه مواجه هستید؟
آقای علیرضا عباسی رئیس اتحادیه درودگران و مبل سازان تهران: صنعت مبلمان حدود ۸ درصد از اشتغال کشور را به خود اختصاص داده است و در بیشتر شهرها کارگاههای صنفی حضور دارند و مبل تولید میکنند و تولیدات جوابگوی نیاز مصرف داخلی است.
وی ادامه داد: ما یک فرایند تامین، تولید و توزیع داریم من خواهشمندم که تولید تامین کنندگان را با تولید محصول نهایی مجزا ببینید. مواد اولیه هم به صورت داخلی و هم از طریق واردات تامین میشود.یکی از افتخارات ما این است که اغلب تولیداتمان داخلی باشد، اما در بعضی اوقات به بهانه حمایت از تولید داخلی که همان تامین کنندهها باشند جلوی واردات را بگیریم و انحصار ایجاد کنیم.
سوال (آقای اصلانخانی): آیا این اتفاق افتاده؟ لطفا مصداق بفرمایید؟
علیرضا عباسی رئیس اتحادیه درودگران و مبل سازان تهران: بله شما در رصد بازار متوجه این موضوع خواهید شد. وقتی مانع واردات پارچه رومبلی شدند انحصار ایجاد کردند ۲ قشر در اینجا سود میبرند یکی تولیدکنندگان داخلی و یکسری از وارد کنندگان که به صورت قاچاق و یا هر نوع دیگری این پارچه را وارد میکنند.
وی افزود: هم اکنون با رصد بازار هم شاهد پارچههای رومبلی خارجی و ایرانی هستیم، در واقع واردکنندگانی که به صورت قاچاق این کالا را به بازار عرضه میکنند قیمت این کالا را مدام افزایش میدهند، اما در اینجا دو قشر متضرر میشوند یک تولید کننده محصول نهایی و یکی شهروندان.
سوال مجری (آقای اصلانخانی) شما در حال حاضر آماری از وضعیت تولید دارید؟ چقدر مبلمان در کشور تولید میشود؟
آقای علیرضا عباسی رئیس اتحادیه درودگران و مبل سازان تهران: آمار دقیقی وجود ندارد، زیرا ساختار مبلمان صنفی است به عنوان نمونه در حاشیه تهران، جاجرود، مرتضی گرد، وهن آباد در کارگاههای کوچک مبل تولید می شود.
سوال مجری برنامه (آقای اصلانخانی): در صورت نبود آمار چطور متوجه کمبود پارچه میشویم؟
آقای علیرضا عباسی رئیس اتحادیه درودگران و مبل سازان تهران: بازار خود نمایانگر وضعیت موجود است.
مجری (آقای اصلانخانی) در ارتباط تلفنی با تولید کننده پارچههای رومبلی: به عنوان تولید کننده پارچه رومبلی نظرتان درباره اظهارات آقای عباسی (رئیس اتحادیه درودگران و مبل سازان تهران) در خصوص ایجاد انحصار در پارچه رومبلی چیست؟
آقای حسن همتی تولید کننده پارچههای رومبلی:کمبود پارچه مسئلهای است که از ۳ سال گذشته تولید کنندگان مبل و پارچه و همچنین مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت با آن مواجه بودند.
وی افزود: از ۳ سال گذشته میزان تولید مبلمان مسئله و سوال ما از تولید کنندگان مبلمان بوده که شما چقدر تولید مبلمان دارید تا براساس آن تولید کنندگان پارچه و خود انجمن صنعت نساجی اعلام آمادگی کنند که نیاز تولید کنندگان مبلمان را تامین کنند و در صورت نیاز مازاد واردات انجام شود. متاسفانه همین بحثها و جنجال رسانهای و شلوغ کاریهای آقای عباسی و دوستان دیگر در سالهای اخیر باعث شده هیچ آمار دقیقی ارائه نشود و با عنوان کردن این موضوع که صنعت مبلمان صنفی است، از پاسخگویی شانه خالی میکنند. در حالی که طبق تعهدات ارائه شده در وزارت صمت در سال ۹۹، مکلف شدند ظرف ۲ هفته آمار تولید مبلمان چه صنفی و چه صنعتی را اعلام کنند، ولی متاسفانه این کار را انجام نمیدهند و به تولید کنندگان داخلی برچسب انحصار میزنند.
وی ادامه داد: حمایت وزارت صمت دراین خصوص هم یک از مرداد تا آذر ماه ۱۳۹۹ بود که بعد از آن همان حمایت چند ماهه هم برداشته شد و هم اکنون از مرزهای رسمی کشور واردات انجام میشود و هیچ گونه ممنوعیتی در واردات پارچه رومبلی نیست.
مجری(آقای اصلانخانی): آقای گرجی واردات پارچه به صورت کارتابل فنی است؟ درسته؟
آقای محسن گرجی مدیر کل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت: واردات پارچه کارتابل فنی است بدین صورت که تولید کننده مبلمانی پس از ثبت در سامانه ۲۰ درصد نیاز پارچه اش را میتواند به صورت واردات تامین کند.
مجری(آقای اصلانخانی): آقای عباسی آیا شما تولیدات خود را در سامانه ثبت می کنید؟
آقای علیرضا عباسی رئیس اتحادیه درودگران و مبل سازان تهران: ما ۲ هزار واحد صنعتی داریم که مبلمان اداری، صفحهای و دیگر انواع مبلمان تولید میکنند که این واحدها با زیرساختهای مدنظر صنعت، معدن و تجارت در حال ثبت در سامانه هستند، اما ۶۰ هزار واحد صنفی داریم بدون سند مالکیت که به صورت سنتی مبل تولید میکنند اینها چطور میتوانند وارد سامانه شوند؟
سوال مجری(آقای اصلانخانی): آقای گرجی این واحدها چطور می توانند در سامانه ثبت نام کنند؟
آقای محسن گرجی مدیر کل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت: ورود به سامانه این واحدهای صنفی بلامانع است، اما دیدگاه آقای عباسی ناشی از فرهنگ حاکم بر کسب و کارهای خرد و فرهنگ سنتی آنهاست و گرنه سامانه ما با تمامی زیرساختها آماده ورود و ثبت نام است.
وی ادامه داد: پیشران این موضوع این است که طبیعتا اگر اصناف، تولید کنندگان صنعتی و غیر صنعتی ثبت نکنند طبیعتا ما آنچه که تولید داخل است را ملاک قرار میدهیم و میگوییم همین میزان کفایت میکند. تنها راه نشان دهنده نیاز بالاتر از آن چیزی است که امروز تولید میشود این است که ثبت در سامانهای باشد و از آن طریق متوجه شویم که قطعا به نفع تولید کنندگان و اتحادیه است که زیر مجموعهها مراجعه کنند و ثبت نام کنند اگر مدعی مصرف بیشتر هستند و در صورتی که ثبتی صورت نگیرد فرض ما مناسب بودن وضع موجود است.
به گفته گرجی در ۳ ماهه اخیر، ۱۰ جلسه با صنعتگران، تولید کنندگان، انجمنها و ذینفعان حوزه نساجی و مبلمان و پارچه رومبلی به منظور بررسی موضوعات مختلف برگزار شده که در این بین ثبت اطلاعات از موضوعات دارای اولویت دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت بوده و آقای عباسی هم این قول را داده اند که حداقل آن ۲ هزار تولید کننده صنعتی شان در یک مدت ۲ ماهه نهایتا به ما اضافه شوند.
سوال مجری:(آقای اصلانخانی) از رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی: یکی از موضوعاتی که در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به آن پرداخته شده موضوع پارچه رومبلی است، نتیجه جلسه درباره این موضوع را بفرمایید لطفا؟
آقای نصراله پژمانفر رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی: شکایات متعددی به کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در ارتباط با این موضوع وارد شده بود کمیسیون تلاش کرد که ورود یکطرفه به قضیه نداشته باشد یعنی صرفا تولید کننده پارچه رومبلی را نبیند، زیرا که اگر صرفا به این دسته میپرداختیم منجر به ممنوعیت واردات پارچه رومبلی میشد از طرفی هم تنها تولید کنندگان مبل را مدنظر نداشتیم که واردات پارچه رومبلی به صورت آزاد باشد.
وی ادامه داد: کمیسیون همه مسئولان امر شامل سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان، اتاق بازرگانی، وزارت صمت، معاونت صنایع عمومی، منسوجات، اتاق اصناف، اتحادیه و تمامی ذینفعان امر را دعوت کرد و در نخستین جلسه از مسئولان امر خواستیم تا کمک کنند آمار دقیقی از موضوع بدست بیاوریم.
پژمانفر اضافه کرد: متاسفانه آمارهای متناقض و متفاوت ارائه شد که تصمیم گیری را در ارتباط با این موضوع با مشکل مواجه کرد.
وی افزود: در تاریخ ۲۱ مهر ماه ۱۴۰۰ کمیسیون تصمیم گرفت کارگروهی با عنوان (رصد و پایش تولید و تامین پارچه رومبلی کشور) تشکیل دهد که ۵ نهاد از جمله سازمان حمایت از مصرف کننده، معاون امور صنایع وزارت صمت، معاون بازرگانی داخلی، اتاق بازرگانی و اتاق اصناف در آن حضور داشته باشند و برای هدایت و پیشبرد این امر هر ماه جلسه تشکیل دهند و ضمن رصد بازار تصمیم گیری کنند.
به گفته رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی قرار نبود در این کارگروه براساس مسائل شفاهی، حرفها و ادعاهای غیرکارشناسی، گزارشهای غیر مستند و متناقض تصمیم گیری شود بلکه قرار بود بر مبنای ورود تولید کنندگان مبل و تولید کنندگان پارچه در کشور به سامانه بهین یاب و ثبت اطلاعات تصمیم گیری شود.
مجری(آقای اصلانخانی):آقای پژمان فر اجازه دهید از آقای گرجی بپرسم، الان کاری که کمیسیون اصل ۹۰ انجام میدهد به نوعی باید وزارت خانه انجام میداده است و یا الزامی هست به دوستانی که تولید انجام میدهند اطلاعات و آمار بدهند و ملزم کنید که اگر وارداتی انجام شود منوط به این اطلاعات و آمار هست شما ورودتان به چه صورت است؟
آقای گرجی مدیر کل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صمت: آقای پژمان فر اشاره کردند بعد از بررسیهای مقدماتی کار رصد و پایش محول شده است به کمیتهای با ۵ ترکیبی که اشاره شد که هم نماینده تولیدکنندگان مبل و هم نمایندگان پارچه رومبلی در آن حضور دارد این کمیته رصد و پایش دو مرتبه برگزار شده است. مصوبات آن هست عمده مصوبات متمرکز بر شفاف سازی آمار که راجع به آن صحبت کردیدتولیدکنندگان پارچه رومبلی وظایفی داشتند که بخشی انجام شده است.
وی ادامه داد: راجع به کیفیت هم تولیدکنندگان پارچه رومبلی داشتند روی ضمانت و گارانتی تولیدکنندگان پارچه باید کار انجام دهند، خروجی این دو جلسه منجر به یک مکانیزم شد که ما تا انتها نمیتوانیم اول هر ماه جلسهای بگذاریم، تصمیمی گرفته شد که اگر تولیدکنندگان مبل نیاز به پارچه اضافه تری دارند فرآیند کارتابل فنی از این دو جلسه بیرون میآید، تولیدشان را ثبت کنند و ۲۰ درصد را در حقیقت وارد کنند، این اتفاق نمیافتد.
مدیر کل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صمت اضافه کرد: ما هفته گذشته مجدد یک جلسهای در کمیسیون اصل ۹۰ داشتیم و تصمیم بر این شد که کمیته رصد و پایش را مجدد برگزار کنیم، قیمتهای در بازار و مسایلی که مطرح هست را مجدد راجع به آن اظهارنظر کنیم به امید خدا نامه ارسال شده است، ما یکشنبه هفته آینده مجددا این جلسات ماهیانه را از سر میگیریم تا به یک مکانیزمی برسیم که مورد توافق طرف باشد.
مجری(آقای اصلانخانی): یکی از موضوعاتی که مطرح میشود بحث قیمت تمام شده است، قیمت تمام شده خیلی بالاست چقدر موثر است موضوع مواد اولیه؟
آقای علی رضا عباسی، رئیس اتحادیه درودگران و مبل سازان تهران: گلایه کنم گزارشی که نشان دادید، گزارش فقط از کارخانجات پارچه بود، خوب بود گزارش از تولیدکنندگان مبلمان هم میگرفتید، از این تولید داخلی از نظر کیفیت، قیمت همه اینها مشخص میشد
حداقل تولیدکنندگانها هم درددلی میکردند.
مجری(آقای اصلانخانی): رئیس اتحادیه مبلمان را دعوت کردیم که مستند صحبت کنند
آقای علی رضا عباسی، رئیس اتحادیه درودگران و مبل سازان تهران: الان صنف من تعطیل میشود، آن قدر قیمت تمام شده قدرت خرید را آورده است پایین که قدرت خرید کم است.شما میخواهید یک مبل بخرید دیگر کارمند و کارگر نمیتوانند مبل بخرند پارچهای که در چین تولید میشود کیفیت آن چنانی دارد و یک دلار و ۶۰ قیمت آن هست، عوارض و گمرک را حساب کنید، کارگر آن جا ارزانتر، انرژی این جا ارزانتر است یا آن جا؟
وی ادامه داد: چطور است که این پارچه را واردکننده میآورد ما ۷۰-۸۰ (هزار تومان) میخریدیم، وقتی شروع به تولید داخلی شد ما ۱۷۰- ۱۸۰ هزار تومان میخریم تولید داخلی هم هست، ۲۰۰ هزار تومان هم هست آقایان میگویند پارچه را میدهیم ۱۰۰ هزار تومان، کف بازار بروید اگر پارچه متری ۱۰۰ هزار تومان پیدا کردید هر چه میخواهید بگویید، این کارخانه 3 شرکت بغل دست خودش ایجاد کرده است، این به آن یکی میدهد، آن به دیگری، کف بازار را ببینید چه خبر است گزارش از کف بازار داشته باشید.
مجری(آقای اصلانخانی): اگر واردات انجام شود قیمت آن از تولید داخلی پایینتر است؟
آقای علی رضا عباسی، رئیس اتحادیه درودگران و مبل سازان تهران: بله خیلی پایینتر است.
مجری(آقای اصلانخانی): آقای همتی دوستان میگویند که قیمت شما بالاست قیمت تولید بالاست آیا درست است؟
آقای حسن همتی تولیدکننده پارچه رومبلی: این اظهارات آقای عباسی بدون مستند است سه سال است که این حرفها را میگویند، اگر واردکنندهها ارزانتر میدهند، ۱۱ میلیون متر سال گذشته وارد شده است، ولی نه به طریقی که دوستان در وزارت صمت اعتقاد دارند
۱۱ میلیون متر سال گذشته را شرکتهای خاص که ترخیص کار بوده اند نه صاحب کالا بوده اند وارد کرده اند، اگر آنها ارزان میدادند قیمت پارچه باید پایین میآمد چرا از تولید کننده داخلی خرید میشود.
وی ادامه داد: این واردات پارسال هیچ تغییری در قیمت نداشته به جز این که یک سود سرسام آوری در جیب یک عده خاص از طریق همین آقای عباسی که حمایتهای بی دریغی از واردکنندگان داشته اند، رفته است، سازمان حمایت طبق رصد کارگروه رصد و پایش تمام قیمتهای واحدهای تولیدی را بررسی و اعلام کرد نتیجه آن را به خود وزارت صمت
همتی افزود: تمام تولیدکنندگان پارچه تمام فاکتورهای فروش را در سامانه جامع تجارت ثبت میکنند و مشخص است، تشکر ویژه از آقای پژمان فر داشته باشم که نکته خاصی این جا داشتند که تا به حال نشده یک تولیدکننده مبلمان آماری را در سامانه جامع تجارت بگذارد.
تولید کننده پارچه رومبلی: دلیل آن این است که جواب یا پاسخ شفافی از آقای عباسی نمیگیرند به این دلیل است که اگر آمار مشخص باشد حقانیت به این تولیدکنندگان داخلی میرسد و انجمن نساجی که اعلام کرده است بیش از ۸۸ میلیون مترمربع ظرفیت و توان تولید پارچه مبلی داخل کشور است. نمیخواهند جواب دهند با همین بحثهای حاشیه که درست میکنند هیچ گونه آماری ثبت نمیکنند تا مشخص شود. از لحاظ قیمت هم واردکنندگان کالا را گرانتر از کالای داخلی عرضه میکنند در بازار.
وی ادامه داد: در مسئله کیفیت هم بگویم در مورد پارچههای رومبلی استانداردهای تشویقی داریم که واحدهای ما و واحدهای دیگر اخذ کردند و در زمینه استاندارد اکو ۱۰۰ اروپا تنها واحد در زمینه تولید پارچه در کشور هستیم که توانستیم اخذ کنیم سه سال است از کشور اتریش و هر ساله هم اخذ میکنیم، فقط این بحثها را مطرح میکنند که توجیه کنند بحث واردات را. ما سه سال است که میگوییم و ان شاءالله ظرف یکی دو سال آینده مشخص میشود که حق با چه کسی بوده است.
آقای علی رضا عباسی، رئیس اتحادیه درودگران و مبل سازان تهران: اینها چرا از واردات میترسند، واردات، اگر واقعا تولیدکننده هستند و میتوانند چرا از واردات میترسند و با ممنوعیت واردات انحصار ایجاد کنند. شما این امتیازهایی که راجع به پارچه و کیفیت گرفتید اگر راست میگویید بروید کف بازار را ببینید، کف بازار پارچهای با یک کد تمام تولیدیها ته طاقه پارچههای شان مانده است، یک کد، کد بعدی را میگیرند با آن رنگ نمیخواند، هنوز نتوانستند کیفیت را تامین کنند، مردم ما حق انتخاب دارند.
مجری(آقای اصلانخانی): به هر حال وزارت صمت ورود میکند در مورد کیفیت و در مورد قیمت، سازمان حمایت ورود کرده است به هر حال آیا در این بخش که بعضا گفته میشود که اگر یک تولیدکنندهای مبلمان بیاید از پارچه وارداتی یا از پارچه خارجی استفاده کند درصد سودی که میتواند بکشد روی محصولاتش درصد سود بالاتری است نسبت به پارچه داخلی آیا این موضوع درست است؟
آقای علی رضا عباسی، رئیس اتحادیه درودگران و مبل سازان تهران: نمیشود هر چه تولید کنند، واردکنندهها با اینها با هم هستند، یعنی جفت اینها همدیگر را حمایت میکنند تا قیمت پارچه را بالا ببرند، یعنی هم واردکننده قاچاق میآورد و اجحاف میکند به مصرف کننده و تولیدکننده و هم اینها دست به دست هم میدهند، اگر واردکننده قیمت پارچه را قیمت واقعی بفروشد اینها ضرر میکنند، اینها دست به دست هم داده اند و قیمت را بالا آورده اند که قیمت خرید بالا آمده، یک خانواده بخواهد مبل بخرد نمیتواند
مجری(آقای اصلانخانی): الان پارچه، چون فقط در مورد پارچه صحبت میکنیم. پارچه چند درصد در هزینه یک مبلمان اثر دارد؟
آقای علی رضا عباسی، رئیس اتحادیه درودگران و مبل سازان تهران: ۲۵ درصد هزینه یک مبل تمام پارچه، مصرف پارچه بیشتر مبلمان مدرن و تمام پارچه شده است، حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد هزینه مبل پارچه است و یک بخش بزرگ پارچه است که اگر قیمت واقعی باشد که میبینید قیمت مبل را پایین میآورد.
وی ادامه داد: در مورد واردات مواد اولیه، از حاکمیت درخواست مان این است که مواد اولیه عوارض آن کم شده و گمرکی کم شود، تسهیلاتی در اختیار بگذارند که قیمت محصول نهایی بیاید پایین تا قدرت خرید مردم بالا رود، تولیدکنندهها، تولیدکننده داخلی افتخارمان است، ولی مهربانتر باشند، هوای مردم را داشته باشند. الان مردم حال دل شان خوب نیست، در این وضعیت خدا را خوش نمیآید که نتوانند یک دست مبل بخرند.
مجری(آقای اصلانخانی): راه چارهای را دوستان وزارت صمت گذاشتند که اطلاعات آمار را ثبت کنید وقتی اطلاعات آمار وجود ندارد چطور میتوان تصمیم گرفت؟
آقای علی رضا عباسی، رئیس اتحادیه درودگران و مبل سازان تهران: جلوی قاچاق را بگیرید و واردات را آزاد کنید و آمار گمرک را با تولید اینها ببینید چه طوری است آمار بدست میآید مدل سالهای قبل را ببینید.
مجری(آقای اصلانخانی): این مدل امکان پذیر هست؟
آقای محسن گرجی، مدیر کل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صمت: نظری شاید هر کاری ممکن باشد، ولی به نظرم صلاح نیست این موضوع. اجازه دهید ما در جلسه قبل که خدمت شما بودیم قول دادیم که موضوع الیاف را در یک ماه حل کنیم که دو هفتهای حل کردیم، این را هم اجازه دهید جلسات رصد و پایش ما برگزار شود، ما مکانیسمهای جایگزین داریم که یکی از مکانیسمها این است که این محصول در بورس کالا عرضه شود. این یک مکانیسم است.
وی ادامه داد: تولیدکننده پارچه رومبلی کارش را در بورس کالا عرضه کرده و آن جا قیمتهای پایه را در میآوریم و نسبت به قیمتهای جهانی درمی آوریم، عرضه شده و عرضه و تقاضا. یک مکانیسم این است که تولیدکننده کالا، پارچه رومبلی را با چند دست چرخش به بازار میدهد، دوستان تعاونی دارند در اتحادیه مبل سازان، تعاونیها بیایند عامل توزیع شده مستقیم از کارخانه تولیدکننده کالا جنس را بگیرند و قیمتها کشف شده و این را ما اجرا کرده ایم.
مدیر کل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صمت: یک نکته این است که در حوزه پارچه رومبلی تار و پودی ما ۱۲۳ واحد داریم که حدود ۱۰۰ میلیون متر توزیع میشود، در حوزه پارچه رومبلی حلقوی ما ۵ واحد داریم، جنس یا ساختار هم به صورتی است که طبیعتا پیش ما این است که این ۵ واحد شاید همه تنوع بازار را یا همه نتواند تامین کند.
گرجی: تولیدکنندگان پارچه رومبلی خواهش میکنم که به این بخش هم بپردازند که به عنوان یک کالای نهایی که بحث زیبایی در آن مطرح است، بحث تنوع خیلی اهمیت دارد؛ که اینها را میشود آن موضوعاتی که ما در کمیته رصد و پایش مان به جد به آن خواهیم پرداخت و حاضریم که در برنامههای آتی شما پاسخ گویی مکانیسمهای صلح دهنده بین این دو بخش عزیز صنعت ایران خواهیم پرداخت.
مجری(آقای اصلانخانی):باید اطلاعات تولیدکنندگان مبلمان و هم تولیدکنندگان پارچه رومبلی به صورت شفاف مطرح شود تا وزارت صمت و مسئولینی که هستند بتوانند تصمیم گیری درست کنند تا زمانی که اطلاعات شفاف نباشد همین اتفاقات میافتد و تصمیم گیری درست نخواهد شد.