پخش زنده
امروز: -
مدیر دفتر برنامه ریزی سوخت شرکت تولید نیروی برق حرارتی گفت: بیش از ۸۰ درصد ذرات معلق منتشر شده، مربوط به حوزه حمل و نقل است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، خانم ساناز جعفرزاده در جمع خبرنگاران با بیان این که 5 شاخص برای بررسی آلودگی هوا وجود دارد، گفت: اگر هر یک از این شاخص ها حد استاندارد را رعایت نکند، آن روز، آلوده محسوب می شود. طی 10 سال گذشته و حتی همین امروز در تهران، تنها شاخصی که استانداردها را رعایت نمی کند، شاخص ذرات به طور خاص یک نوع ذره با ابعاد زیر 2.5 میکروناست.
وی تصریح کرد: آلودگی منتسب به نیروگاه، مربوط به انتشار ترکیباتی به نام اکسید گوگرد است و اگر در شهری این شاخص افزایش یابد، باید بررسی شود که چقدر، مربوط به نیروگاه هاست؟ در آخرین ترازنامه انرژی کشور که سهم و تفکیک آلایندگی صنایع قابل دسترسی است، بیان شده که 80.7 درصد ذرات معلق منتشر شده، مربوط به حوزه حمل و نقل است.
مدیر دفتر برنامه ریزی سوخت شرکت تولید نیروی برق حرارتی در خصوص اجرای قانون هوای پاک در حوزه نیروگاهی گفت: پس از تصویب این قانون در سال 96، بر اساس ماده 23 آیین نامه فنی آن، مطالعات مرتبط با فیلتراسیون در نیروگاه ها را آغاز کردیم و به این نتیجه رسیدیم که با توجه به آب بر بودن تجهیزات گوگردزدایی از دود و از سوی دیگر نوع اقلیم ایران، چنین منابع آبی برای نصب این تجهیزات در نیروگاه ها وجود ندارد.
وی گفت: با این وجود، در دی ماه 1400 یک فراخوان عمومی برای شناسایی سایر تکنولوژی های مرتبط با این موضوع برگزار کردیم. همچنین کارگروه مرتبط با آلودگی هوا نیز به این جمع بندی رسیده که گوگردزدایی از دود در نیروگاه ها، تبعات زیست محیطی بیشتری خواهد داشت زیرا علاوه بر نیاز آبی بالا، تولید پسماند گچی و آلودگی خاک را به همراه خواهد داشت.
این مقام مسئول با بیان این که گزارش فراخوان و مطالعات مرتبط با آن به هیئت دولت ارسال شده، ادامه داد: با توجه به این که نیروگاه فقط 15 درصد مازوت تولیدی (نفت کوره) در کشور را مصرف می کنند، همچنین از منظر صادرات نفت کوره و ارزآوری و مصرف در سایر صنایع،به صرف کشور است که گوگردزدایی، از تولید سوخت به جای دود انجام شود.
وی اظهار کرد: بر اساس تکلیف و تخصیص منابع، گوگردزدایی از سوخت می تواند در محل مصرف کننده اتفاق بیفتد که این مصرف کنندگان علاوه بر 14 نیروگاه، شامل صنایع دیگری مانند آجرپزی، سیمان و فولاد می شود یا این که می توان گوگردزدایی را از مبدا یعنی در 9 پالایشگاهی که خوراک مایع صنایع را تامین می کنند، انجام شود. منطق این است که در پالایشگاه ها، این اتفاق رخ دهد همانطور که تجربه آن از سوی وزارت نفت،در پالایشگاه شازند و صراحت تکلیف بر این وزارتخانه، بر اساس ماده 18 قانون هوای پاک،وجود دارد.