پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی گفت: تاکنون ۶ هزار مگاوات به ظرفیت صنعت برق کشور اضافه شده و سال آینده نیز ۶ هزار مگاوات دیگر خواهد شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، آقای عبدالرسول پیشاهنگ در نشست خبری در حاشیه بیست و دومین نمایشگاه صنعت برق، گفت: در کشور ۱۳۲ نیروگاه و ۶۴۰ واحد نیروگاهی وجود دارد که مالکیت ۶۸ درصد آنها در اختیار بخش خصوصی و مابقی در اختیار بخش دولتی است که اکنون تعمیرات اساسی ۱۰۷ هزار مگاوات از ظرفیت تولید برق کشور در حال انجام است و تا پایان اردیبهشت، تکمیل میشود تا برای تابستان، آمادگی لازم وجود داشته باشد.
وی افزود: سال گذشته ۴ رکورد را ثبت کردیم که نخستین مورد آن، تعمیرات ۹۴ هزار مگاواتی نیروگاهها و کسب آمادگی ۹۸ درصدی در تامین برق بود. دومین مورد، این بود که برای نخستین بار توانستیم یک واحد نیروگاهی را در مدت ۸ ماه نصب و راه اندازی کنیم؛ در حالی که این کار، در گذشته بین ۳۶ تا ۴۰ ماه زمان میبرد.
آقای پیشاهنگ همچنین گفت: رکوردهای بعدی، اضافه شدن ۴ هزار و ۴۰۰ مگاوات جدید به ظرفیت تولید برق کشور و هزار و ۳۵ مگاوات دیگر از طریق افزایش بهره وری واحدهای موجود بود که همراه با افزایش تولید برق تجدیدپذیر، مجموعا ۶ هزار مگاوات افزایش ظرفیت تولید برق داشتیم.
وی در ادامه با بیان این که برنامه ارتقا نیروگاههای موجود و توسعه نیروگاههای جدید همچنان در دستور کار است، گفت: برنامه وارد مدار شدن ۳ هزار و ۲۵ مگاوات نیروگاه جدید برای سال آینده را آغاز کرده ایم؛ صنایع نیز هزار و ۴۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق اضافه خواهند کرد که در مجموع همراه با نیروگاههای پراکنده و تجدیدپذیر، سال آینده نیز ۶ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه خواهد شد که البته تلاش برای ثبت رکوردی بیش از این مقدار است.
این مقام مسئول همچنین در خصوص تامین سوخت زمستانی نیروگاه هاو نگرانیهای فعالان زیست محیطی از آلودگی هوای ناشی از مصرف سوخت مایع در نیروگاه ها، اظهار کرد: به جز دو نیروگاه در استان سیستان و بلوچستان که هنوز گازرسانی به آن جا انجام نشده است، اولویت تامین سوخت تمامی نیروگاههای کشور، استفاده از گاز طبیعی است.
وی تصریح کرد:از مجموع ۱۳۲ نیروگاه کشور، تنها ۱۴ نیروگاه از نظر فنی توان سوزاندن مازوت (نفت کوره) به عنوان سوخت دوم را دارند و سوخت دوم مابقی نیروگاه ها، گازوئیل است؛ بنابراین، کمتر از ۱۰ درصد نیروگاههای کشور میتوانند مازوت بسوزانند.
مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی تاکید کرد: هم اکنون روزانه ۱۷۷ میلیون مترمکعب گاز، ۲۰ میلیون لیتر مازوت و ۷ میلیون لیتر گازوئیل در نیروگاهها سوزانده میشود، اما در کلانشهر تهران، از سال ۱۳۸۸ تاکنون، هرگز مازوت سوزانده نشده است. نیروگاه بعثت تهران تنها نیروگاهی است که میتواند مازوت بسوزاند، اما این اتفاق رخ نمیدهد.
وی گفت: به طور کلی، استفاده از سوخت مایع هزینههای نگهداری و تعمیرات نیروگاهها را بالا میبرد و تمایل وزارت نیرو، این است که بیشتر از سوخت گاز استفاده کند.
آقای پیشاهنگ با بیان این که نیاز واحدهای نیروگاهی به گاز در تابستان ۳۰۰ میلیون مترمکعب و در زمستان، ۲۰۰ میلیون مترمکعب است، گفت: امروز نسبت به روز مشابه در سال گذشته مقدار گاز بیشتری از وزارت نفت دریافت میکنیم و ذخیره سوخت گازوئیل نیروگاهها نیز معادل سال گذشته است.