پخش زنده
امروز: -
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت : مدارس حج با برنامه ریزیهای صورت گرفته و شوق و رغبتی که در میان خادمان فرهنگی کاروانها ایجاد کرده به الگوی ایجاد توانمندی در میان روحانیون کاروانهای اهل سنت تبدیل شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب در گردهمایی دبیران مدارس حج اهل سنت در تهران افزود: هر چه روحانیون کاروانها از نظر علمی توانمندتر باشند به زائران پاسخگوتر خواهند بود.
سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به تغییرات روز افزون علمی در جامعه و ارتقای سطح اطلاعات اقشار مختلف مردم اظهارداشت: در ذهن برخی از افراد که به زیارت خانه خدا مشرف میشوند شبهههایی ایجاد میشود که باید به آنها پاسخ داد لذا روحانیون کاروانها باید برای رشد و پیشرفت علمی خود تلاش کنند و به این مهم توجه داشته باشند.
وی شرایط کرونایی در سالهای اخیر را یادآور شد و به برنامه ریزیهای انجام شده دربعثه مقام معظم رهبری برای بررسی توانایی و صلاحیت روحانیونی که به حج مشرف میشوند، اشاره و یکی از راهکارهای احراز توانایی روحانیون درابعاد علمی، مناسکی، جسمی، روحی و... برای اداره کاروانها را مصاحبه بیان کرد.
حجت الاسلام والمسلمین نواب تصریح کرد: با توجه به هزینههای اعزام به حج تمتع و سالهای انتظار زائران و از طرفی تعطیلی دو ساله حج، باید توانائیهای مختلف همه روحانیون احراز شود.
وی به راه اندازی سامانههای کتابخوانی و کتابهای الکترونیکی برای استفاده به موقع و بهتر روحانیون کاروانهای حج و عتبات عالیات به معارف و دانشهای مورد نیاز اشاره کرد و این اقدام را گامی سازنده در مسیر دستیابی به دانش روز دانست.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت درباره حج آینده به اعلام عربستان مبنی بر اینکه ۲۵ درصد زائران اعزامی به حج ۱۴۰۲ را افراد بالای ۶۵ تشکیل خواهند داد، اشاره کرد و گفت: البته بر طبق آیه شریفه: " مَنِ اسْتَطاعَ إِلَیْهِ سَبِیلًا- استطاعت شرط وجوب حج است".
حجت الاسلام والمسلمین نواب با بیان اینکه هنوز برای گفتگو درباره حج آینده از هیئتهای کشورهای اسلامی دعوتی انجام نشده است به افزایش هزینههای جنبی حج توسط کشور میزبان اشاره کرد و گفت: سازمان حج و زیارت برای دفاع از حقوق زائران درمکاتبات خود به طرف مقابل اعلام کرده است که برخی از این هزینهها را که با عنوان خدمات مطرح میشود باید برابر درخواست کشورها انجام گیرد.
وی با اشاره به اینکه علاوه بر این موارد ۱۵ درصد نیز بر مالیات بر ارزش افزوده اضافه شده است، گفت: اینگونه اقدامات کشور میزبان به افزایش هزینههای حج منتهی میشود.
نواب تصریح کرد: در چنین شرایطی روحانیون اعزامی به حج باید برای بهره بردن زائر از هر لحظه این سفر معنوی برنامه ریزی کنند و با تلاش بیشتر ضمن بروز کردن دانش و اطلاعات خود رسیدگی به خواستههای زائر را بیشتر مورد اهتمام قرار دهند.
در این گردهمایی چند تن از حاضران سوالاتی را در خصوص نحوه نقل و انتقال فیشهای حج در استانها و برنامههای حج ۱۴۰۲ مطرح کردند و نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت اظهار داشت: بیش از یک میلیون و صد هزار نفر در صف اعزام به سرزمین وحی قرار دارند و مجموعه حج و زیارت تلاش دارد که سهمیه کشورمان افزایش یابد و تعداد بیشتری به سرزمین وحی مشرف شوند.