پخش زنده
امروز: -
والدین برای ایجاد، تقویت یا تکامل پشتکار و سرسختی در فرزندانشان چه کارهایی باید انجام دهند؟
والدین باید تلاش کنند تا رفتار یکسانی با کودک خود داشته باشند و در مسائل تربیتی کودک، اختلافات خود را وارد نکنند.
اگر پدر یا مادر در نتیجه طلاق و جدایی عاطفی و ... مسئولیت تربیت کودک را به یک نفر از خودشان واگذار کردهاند، دیگری در این مسائل دخالت و سعی نکند او را مقابل کودک خراب کند ،زیرا این قبیل رفتارها کودک را بر سر دوراهی قرار میدهد و ناخواسته دورویی و تزویر را به او آموزش میدهد. این ویژگیهای ناپسند، اراده را در کودک نابود میکند.
برای این که فرزندتان به شما اعتماد کند، به وعدههایی که به فرزندتان می دهید حتما عمل کنید و همیشه با او صادق باشید تا او از شما حس مسئولیت و پایبندی به عهد را بیاموزد. فرزندی که مسئولیتپذیر باشد، قطعا اراده و پشتکارش در انجام هر کاری، شما را شگفتزده خواهد کرد.
شاید بگویید که تلاش کردن که آموزش نمیخواهد، چراکه کودک از همان ابتدای کودکی ،خودش به اندازه کافی تلاش می کند. درست است که کودک برای هر چیز کوچکی بارها تلاش میکند و به قول شما به اندازه کافی اهل تلاش است، اما متأسفانه ما پدر و مادرها با به کار گیری برخی شیوههای تربیتی اشتباه، ذوق تلاش و پشتکار را در او کور میکنیم، بنابراین همه چیز را به راحتی در اختیارش قرار ندهید و اجازه دهید که او برای به دست آوردن بعضی چیزها زحمت دست دراز کردن و برداشتن را متحمل شود. برای مثال، در حالی که کودکمان با ذوق و شوق از این که میتواند چهار دست و پا روی زمین حرکت کند، دارد خودش را به سمت اسباببازی مورد علاقهاش میکشاند، ما با یک اشتباه راهبردی، اسباببازی را به دستش میدهیم و به خیال خودمان لطفی هم به او می کنیم ! غافل از این که لذت اصلی برای کودک ما همان مسیر رفتن به سمت اسباببازی بوده است نه خود اسباببازی. بنابراین یکی از مهمترین راهکارها برای تربیت کودکانی با پشتکار آن است که به آنها فرصت چشیدن طعم تلاش را بدهیم.
داستانهایی با موضوعات قهرمانی و تلاش و پشتکار برای رسیدن به اهداف الگوهای مثبت اخلاقی و رفتاری را برای کودکتان تعریف کنید، چون به صورت ناخودآگاه در بیشتر شدن اراده او تاثیر مثبت دارد. همچنین تلاش کنید به فرزندتان آموزش دهید احساسات و هیجاناتش را بشناسد و به او کمک کنید تا به جای سرکوب کردن ترس، ناراحتی و اضطراب و نگرانیهایش با آن ها کنار بیاید و بر احساساتش کنترل و نظارت داشته باشد.
این روزها بعضی والدین به دلیل پرورش نسلی از بچهها که به اصطلاح لوس، نازپرورده و خودمحقبین هستند و برای مواجهه با واقعیتهای بزرگ سالی، آماده نیستند، با مشکلات زیادی مواجه اند، بنابراین برای پدر و مادرها تربیت کودکی بااراده اهمیت دارد. والدین باید به تدریج و از همان روزهای آغاز شکلگیری شخصیت کودک به او بیاموزند که کارهای مربوط به خود مانند پوشیدن کفش، شانه کردن مو، مسواک زدن، جمعآوری لوازم بازی و ... را خود انجام دهد. در ضمن، حس همکاری و تعاون هم با آب دادن به گلدانها، کمک کردن در چیدن سفره یا جمع کردن آن در او ایجاد خواهد شد. نکته مهم این جاست که در ابتدا توان و انرژی کودکتان را در نظر بگیرید و سپس مسئولیتهایی را به او بسپارید که میدانید از عهده آن ها برمیآید و توان انجام آنها را دارد.