پخش زنده
امروز: -
میعادفر، رئیس سازمان اورژانس کشور: حدود چهار سال است که به ناوگان ما آمبولانس جدید وارد نشده و ما تقریبا حدود ۵۷۰۰ آمبولانس زمینی داریم که حدود سه هزار دستگاه فرسوده است و عمری بیش از ۱۵ سال را دارد و تقریبا از رده خارج است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ رادیو اقتصاد در برنامه صبح و گفتگو با آقای دکتر میعادفر رئیس سازمان اورژانس کشور و خانم دکتر فاطمه محمد بیگی، عضو کمیسیون بهداشت مصاحبه ای داشتند که مشروح مصاحبه به این شرح است؛
مجری: بحث آمبولانس یکی از بحث های پرچالش سالهای اخیر، سنوات اخیر بوده است. این که باید خریده می شده ، خریده نشده و این که حتی یک عده ای از بخش خصوصی آمدند و وارد کردند ، اجازه وارد شدن ندادند. این ها همه اخباری هست که در رسانه های خودمان دست به دست شده است و حتی موضوع طرح شکایات در مراجع بازرسی کشور از جمله سازمان بازرسی کل کشور هم بوده حتما بهتر از بنده در جریان هستید بفرمایید که این عددی که به ما می گویند 4 سال است که حتی یک دستگاه آمبولانس هم خریداری نشده آخرش به کجا خواهد رسید ؟
آقای دکتر میعادفر: همانطور که اشاره فرمودید ما حدود سه چهار سال است که به ناوگان ما آمبولانس جدید وارد نشده و ما تقریبا حدود5700 آمبولانس زمینی داریم که حدود سه هزار دستگاه فرسوده است و عمری بیش از 15 سال را دارد و تقریبا از رده خارج است. این را خدمت خیلی از مسئولین نظام عرض کردیم ، هم سازمان برنامه و بودجه ، هم دولت محترم آقای رئیس جمهور در جریان هستند، هم آقای قالیباف رئیس قوه مقننه ، حتی رئیس قوه قضائیه . خوشبختانه در سران قوا در یکی دو ماه گذشته مصوبه هزار دستگاه آمبولانس را برای سازمان اورژانس دادند که بخشی از کمبودها تامین شود که انشاالله اعتبارش در اختیار ما قرار بگیرد، خریداری انجام میشود . در بودجه 1402 به جد دنبال هستیم سازمان برنامه هم همراهی می کند که انشاالله ما در بودجه سال 1402 هم اعتباری را پیش بینی می کنیم که بتوانیم این ناوگان فرسوده مان را در طی دو سه سال آینده نوسازی و ترمیم کنیم و بهرحال آمبولانس های روز دنیا را بتوانیم برای هموطنان مان استفاده کنیم . تمام تلاش برای این است که این اتفاقات خوب بیفتد . امسال هم در بودجه 1400 ، 500 میلیارد تومان اعتبار دیده شده و سازمان برنامه و بودجه صد میلیاردش را در اختیار ما گذاشته و منتظر هستیم که آن 400 میلیارد هم در اختیار ما بگذارد که انشالله ما بتوانیم مناقصه ای انجام دهیم و آمبولانس را خریداری کنیم . حداقل یک بخش کمی از کمبودها را بتوانیم تا پایان سال جبران کنیم و سال آینده انشالله سال نوسازی و باصطلاح نو کردن آمبولانس هایمان باشد .
مجری: انشاالله سرکار خانم دکتر فاطمه محمد بیگی، عضو کمیسیون بهداشت موضوع صحبت درباره آمبولانس های خریداری نشده بود این که چهار سال است که ما نتوانستیم هنوز آمبولانس بخریم یا این که به هر دلیلی 4 سال است نتوانستیم آمبولانس نو وارد چرخه خدمت سازمان اورژانس کنیم . دکتر میعادفر یک افقی را از امیدواری برای ما ترسیم کردند . می خواهیم با شما صحبت کنیم که بهرحال زمان بر بودن این موضوع باعث آسیب در سطح کلان هست، این موضوع را کمیسیون چطور نگاه و رصد می کند و برایش چه پاسخی دارد .
خانم دکتر محمدبیگی: در کمیسیون بهداشت این موضوع مورد توجهمان قرار گرفته بود سال گذشته ردیفی را برای این موضوع قرار دادیم که از محل مالیات بر دخانیات برای تهیه برخی از تجهیزات پزشکی و همچنین ماشین آلات مثل آمبولانس ، ردیف ویژه بگذاریم در هشت قسمت مصارف گذاشته بودیم از مالیات دخانیات ، متاسفانه با صحبت های اشتباه مسئول وقت ، مسئول قرارگاه مبارزه با قاچاق کالا سهم علنی به این موضوع یعنی به افزایش مالیات سیگار رای نداد و آن ردیف عملا حذف شد و چند هزار میلیاردی که می شد در این زمینه مصرف شود متاسفانه از دست رفت ، حتی ما بار دوم هم آن را به صحن آوردیم اما متاسفانه موفق نشدیم و من فکر می کنم ...
مجری : چرا موفق نشدید مگر هماهنگ نمی شود ؟
آقای دکتر محمدبیگی: متاسفانه مافیای سیگار و شرکت های کارخانجات سیگار و دخانیات با این ترتیب که در ایران اشتغال زایی می کنند و برای این موضوعات اگر مالیات سیگار را زیاد کنیم جوان ها به سمت مواد مخدر می روند با این بهانه با تعداد کمی این موضوع رای نیاورد و الان هم متاسفانه در اغتشاشات اخیر و متاسفانه با تحریک دشمنان نزدیک به 150 آمبولانس در اغتشاشات خیابانی آسیب دید، بعضی از آنها به طور کامل از خط کاری خارج شدند ، آمبولانس حداقل 4 میلیارد تومان پولش هست، شما تصور کنید 150 آمبولانس از بین برود در حالی که ما همین منابع مالی این موضوع را به سختی داریم تامین می کنیم متاسفانه اغتشاشگران آسیب جدی زدند به این آمبولانس ها و باید پاسخگوی ملت عزیز ایران باشند ، امسال هم در بودجه 1402 تلاش می کنیم مجددا این ردیف را بیاوریم انشاالله احیا کنیم و از دولت هم می خواهیم نماینده ای را به صحن مجلس بفرستد که از این موضوع به طور کامل دفاع کند ، همچنین وضع ماشین آلات اورژانس باید ارتقا پیدا کند .
مجری : انشاالله آقای دکتر میعادفر قاعدتا مجلس می تواند یک بازوی قدرتمند برای نیازهای سازمان اورژانس و کلیه سازمان های خدمات رسان باشد به ویژه در حوزه خدمات اورژانس در سطح کشور . بفرمایید که هم انتظار و هم همکاری هایی که سازمان اورژانس با قوه مقننه مجلس شورای اسلامی به ویژه کمیسیون با شما داشتند را همکاری هایی که داشته و هم انتظاراتی که شما از کمیسیون دارید ؟
آقای دکتر میعادفر: من از خانم دکتر تشکر می کنم که به این قشنگی و زیبایی مشکلات ما را می دانند و از کمیسیون بهداشت به ویژه رئیس کمیسیون دکتر میرمحمدی که همیشه حمایت کردند ولی بهرحال تعداد این عزیزان کم هست. ما انشالله تلاش می کنیم که نقطه نظرات باقی نماینده ها را داشته باشیم و انشاالله برای سال 1402 یک بودجه خوبی را در بودجه کشور دیده شود برای آمبولانس، چون آمبولانس ضرورت همه استان ها و همه نماینده ها و مناطقی که در حوزه انتخابیه شان هست. شاید یکی از مهم ترین درخواست های نماینده های محترم از ما آمبولانس باشد، انشاالله کمک کند که در بودجه 1402 یک بودجه خیلی خوبی را ببینیم که بتوانیم ناوگان را نوسازی کنیم .
مجری : شما در مورد 1402 و امیدواری هایی که وجود دارد فرمودید. آیا ممکن هست نوع نگاه مجلس و نوع نگاه وزارتخانه و نوع برخوردی که دولت به موضوع آمبولانس دارد و به ویژه خانم دکتر محمد بیگی که اینجا هستند و می توانند کمک حال ما باشند این زمان را زودتر برای ما وعده بدهد ؟
آقای دکتر میعادفر: جانا سخن از زبان ما می گویی . ما الان حدود 400 میلیارد تومان پول را داریم که انشاالله سازمان برنامه و بودجه همین امروز تخصیص بدهد ما اقدامات خرید را برایش فراهم می کنیم . دست خانم دکتر و مجلس نیست دست سازمان برنامه است ، آنها تصویب کردند و سازمان برنامه باید در اختیار ما بگذارد .
خانم دکتر محمدبیگی: آقای دکتر میعادفر می خواهم بگویم که شما هم سخن از زبان ما می گویی وقتی ما مبالغ را تصویب کردیم اگر همان درصد ارزش افزوده سهم سلامت را خزانه و سازمان برنامه و بودجه پرداخت کند به نظام سلامت و وزارت بهداشت ما اصلا نیاز به قوانین دیگر هم نداریم ، 17 هزار میلیارد تومان تقریبا باید پرداخت شود اگر این پرداخت شود از همان مبلغ ، از همان مکان ما می توانیم با مبلغی که آقای دکتر گفتند به خوبی آمبولانس های مورد نیاز را تهیه کنیم ، هنوز سازمان برنامه این مبلغ را پرداخت نکرده است ، ما هم از همین جا پشت تریبون شما می گوییم که این مبلغ را پرداخت کنند ، ما هم بتوانیم این را تهیه کنیم که شرمنده دوستان نباشیم ، کمیسیون بهداشت همیشه حامی و پشتیبان حوزه سلامت بوده ، منتها تعداد ما 21 نفر است ، باقی همکاران و همچنین نمایندگان دولت ، نمایندگان سازمان برنامه و بودجه هم باید یاری کنند که این اتفاقات بیفتد و از طرف دیگر هم باز از مردم می خواهم که با بصیرت و هشیاری در این روزهای سخت نظام سلامت را یاری کنند . در یک ماه قبل نزدیک 64 آمبولانس آسیب دیده بود در ماه جدید هم باز در اغتشاشات این اتفاق ها افتاد . باید با بصیرت و آگاهی جلوی وقوع این اتفاقات را بگیریم که سرمایه های کشور که اولی آن سرمایه انسانی و جوان های ما هستند و بعد سرمایه های مالی و ثروت کشور ایران باید حفظ شود ما بتوانیم سلامت آحاد جامعه را تضمین کنیم ، عدالت را برای همه عزیزان در دورترین نقاط کشور انشاالله بتوانیم تامین کنیم ، ما هم چشم انداز روشنی را می بینیم و امیدواریم به آینده بسیار خوب انشاالله برای همه مردم .
مجری : آقای دکتر میعادفر بفرمایید.
آقای دکتر میعادفر: خیلی متشکرم. خانم دکتر و همکارانشان همیشه حامی ما بودند امیدوارم همچنان هم حامی ما باشند بهرحال سلامت و اورژانس و مناطق محروم نیاز به کمک دارند هر کمکی که کنیم گلی به سر خودمان زدیم انشاالله دست به دست هم بدهیم و این کمبودها را برطرف کنیم .
مجری : علی القاعده این نیازها را مرتفع کردن این کار بین بخشی را هم می طلبد خانم دکتر فرمودید سازمان برنامه و بودجه ، این که سازمان برنامه و بودجه یکی از نهادهای مربوط به دولت است و علی القاعده قوه مقننه هم می تواند نظارت داشته باشد . آیا ممکن هست نوع نگاه نظارتی شما منجر به تسریع شود یا این که نه بنا به ملاحظات نمی شود این کار را کرد ؟
خانم دکتر محمدبیگی : شما بروید ببینید من چند مورد این را علنا در نطق مجلس ، در صدا و سیما و موضوعات مربوط به سازمان برنامه را ذکر کردیم که دیگر چقدر باید بگوییم ؟ چندبار باید نظارت میدانی و چندبار نامه نگاری رئیس کمیسیون ؟ چند بار تذکر در صحن ، در برنامه های زنده ؟ باید دوستان به وزن سلامت در کشور اهمیت بدهند . سلامت مهم ترین مولفه ای است که ما می توانیم با آن سرمایه های اجتماعی مان را ارتقا بدهیم و می توانیم نسل سالمی را برای آینده داشته باشیم ، امروزه موضوع سلامت یکی از مهم ترین موضوعات رفاه اجتماعی هر کشوری است . بله مشکلات معیشتی و اقتصادی گریبانگیر ماست ما می دانیم اما اگر بتوانیم سلامت آحاد جامعه را تقویت کنیم پشت سرش اقتصاد هم تقویت می شود و دیگر ما الان همین سه شنبه گذشته گزارش نظارتی بحث دارو را داشتیم ، از طرف دیگر ببینید دولت هم خودش می تواند لایحه بدهد. هر وقت ما در یک موضوع بغرنجی قرار می گیریم دولت می تواند خیلی خوب یک لایحه بیاورد مجلس و ما موظفیم ظرف دو هفته لایحه دولت را بررسی کنیم و برایش آن مبلغ لازم یا بودجه لازم را تخصیص بدهیم . الان ما لایحه جدیدی را هم از دولت نمی بینیم . بنابراین یکی این موضوع لایحه است که باید دولت این کار را بکند و طرح مجلس، چون الان ما با تورم طرح در مجلس روبرو هستیم. طرح ها براحتی روی صحن نمی آید چون 700 تا طرح دادیم در مجلس. بنابراین بهترین کار اول : اختصاص همان سهم ارزش افزوده حوزه سلامت است . دوم : مصوباتی که تا الان داشتیم سازمان برنامه بیاید مبالغش را پرداخت کند و سوم : در نهایت اگر فکر می کند با این ها مشکلات حل نمی شود لایحه جدید بیاورد برای مجلس که ما هم منتظرشان هستیم همچنان نظارت میدانی خودمان را داریم . باز هم گزارش های نظارتی برای مجلس تهیه خواهیم کرد و در سه شنبه های صحن علنی که سه شنبه های نظارتی هست موضوعاتمان را به مردم عزیز گزارش خواهیم داد .