پخش زنده
امروز: -
معاون بین الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد: اگر فقط ۲۰ دقیقه مرزهای مان را باز بگذاریم تا مواد مخدر عبور کند قول میدهم که اروپا باید زانو بزند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ معاون بین الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد: اگر فقط ۲۰ دقیقه مرزهای مان را باز بگذاریم تا مواد مخدر عبور کند و چشمهای مان را ببندیم و نبینیم که کجا میرود قول میدهم که اروپا باید زانو بزند و خواهش کند که مراقبت کنیم.
سردار محمد مسعود زاهدیان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: اکنون این مواد را با تُناژ بالا در مرزهای ورودی به کشورمان کشف میکنیم آقایون اگر مواد مخدر به کشورهای شان برود باید برای جمع آوری گِرم گِرم آن اقدام کنند و از جیب هر نفر، یک گِرم مواد درآورند؛ آیا این توانایی را دارند؟
وی گفت: به همکارانم در مجموعههای ذیربط دیگر کشورها توصیه میکنم که از ما در مبارزه با قاچاق چیان مواد مخدر حمایت کنند؛ اگر مشت شویم و به جرایم سازمان یافته ضربه زنیم میتوانیم موفق شویم والا اگر اقدامات کشورها همپوشانی نداشته باشد و کشورهای خط مقدم مبارزه؛ به خوبی تامین نشوند مطمئن باشند که همه باید ضایعاتش را بپذیرند و این طور نیست که فقط یک کشور آسیب ببیند.
سردار زاهدیان درباره نقش موثر ایران در مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: ما در نقطهای از جهان قرار داریم که نابسامانی کشورهای همجوار به گونهای به سمت ما انتقال یافته است و پاسخگوی معضلاتی شدیم که در جای دیگری اتفاق میافد.
رئیس سابق پلیس مبارزه با مواد مخدر افزود: قاچاق مواد مخدر، مهاجران و تسلیحات جنگی از کشورهای همجوار به سمت کشورمان جزو جرائم سازمان یافته محسوب میشود که تهدیداتی را علیه هم وطنان مان ایجاد کرده است.
وی تاکید کرد: حجم بیش از ۶ هزار و ۶۰۰ تنی تولید تریاک در افغانستان در سال ۲۰۲۱ حجم عظیمی از مواد مخدر را مانند سونامی به سمت کشورمان به راه انداخته و ضروری است که جلوی آن بایستیم، زیرا در مسیر ترانزیتی هستیم که از گذشته مسیر بالکان نامیده میشود مسیری که از افغانستان آغاز میشود و به سمت کشورهای اروپایی که مصرف کننده اصلی این مواد هستند امتداد دارد.
سردار زاهدیان گفت: برای انسداد این مسیر با ایجاد استحکامات بسیار در مرزها، اقدامات کنترلی با استفاده از تجهیزات الکترونیکی و الکترو اپتیکی و استقرار نیروهای مرزبانی از انتقال مواد مخدر از این مسیر جلوگیری میکنیم.
وی همچنین با اشاره به ارتباط مستقیم قاچاق مواد مخدر و تروریسم اظهار داشت: بسیاری از جریانهای تروریستی، هزینههای کلان فعالیتهای شان را از محل قاچاق این مواد تامین میکنند. در سال ۲۰۰۱ که نیروهای نظامی امریکا و ناتو به بهانه برخورد با تروریسم، افغانستان را اشغال کردند میزان تولید تریاک در این کشور ۱۸۵ تن بود، اما متاسفانه پس از ۲۰ سال حضور در این کشور، نه فقط تولید مواد مخدر کاهش نیافت بلکه به بیش از ۱۰ هزار تن افزایش یافت.
معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: در این مدت، فعالیت داعش و دیگر گروههای تروریستی هم شدت بیشتری یافت. حضور امریکا و ناتو در افغانستان، حضور تحریک کننده و شاید به نحوی حمایت از تروریستها و قاچاق چیان مواد مخدر بود.
سردار زاهدیان گفت: شاهد این بودیم که گروهی به سردکردگی عبدالمالک ریگی، اقدامات تروریستی بی رحمانهای در قبال مردم و مرزبانان ما انجام داد و یکی از کارهایی که گروه تحت فرمان او انجام میداد قاچاق مواد مخدر و سلاح بود کاری که گروههای تروریستی مشابه انجام میدهند.
وی افزود: بنا بر اطلاعات و گزارشهای دقیق، نیروهای امریکا و ناتو در زمان حضورشان در افغانستان، محمولههای مواد مخدر را به وسیله هواپیماهای نظامی به دیگر مناطق دنیا انتقال میدادند و سازمانهای اطلاعاتی غرب برای تامین بخشی از هزینه فعالیتهای شان با گروههای تروریستی برای قاچاق مواد مخدر همکاری میکردند و پول کثیف تجارت این مواد در فعالیتهای تروریستی نقش داشت و این سبب تقویت جریانهای تروریستی شد.
رئیس سابق پلیس مبارزه با مواد مخدر، مقصد بخش عمده مواد افیونی را کشورهای اروپایی دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان پرچمدار مبارزه با مواد مخدر محسوب میشود و بیشترین کشف این مواد در دنیا در مرزهای ما انجام میشود موضوعی که سازمانهای بین المللی به آن اذعان دارند و از ما قدردانی میکنند چنان که کشف بیش از هزار و صد تن مواد مخدر در مرزهای ما، بالاترین میزان محموله کشف شده مواد مخدر در تاریخ محسوب میشود.
سردار زاهدیان افزود: متاسفانه گردش مالی مافیای مواد مخدر در کشورهای اروپا در شبکه بانکی این کشورها انجام میشود به عنوان نمونه بهای ۲۰۰ دلاری یک کیلو تریاک وقتی به انگلیس میرسد به بیش ۳۰ هزار دلار افزایش مییابد.
وی اضافه کرد: گردش مالی مواد مخدر در شبکه بانکی اروپا انجام میشود و این رقمها بیش از حدی است که بشود آن را در کیف و چمدان جابه جا کرد و حتما باید در شبکه بانکی انجام شود. متاسفانه برغم تاکید کشورهای اروپایی برای شفاف سازی مالی به دیگر کشورها، خودشان کدرترین شبکه بانکی را دارند و نه فقط شفافیتی در مبارزه با مواد مخدر ندارند بلکه درآمد حاصل از تجارت این مواد در چرخه مالی اروپا، تاثیر بسزایی دارد.
معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: دولتهای اروپایی حتما از این گردش مالی اطلاع دارند، زیرا وقتی به گردش مالی قاچاق مواد مخدر اذعان میکنند بالاخره در پی ریشه یابی منابع مالی اش هم باید باشند.
سردار زاهدیان گفت: معضل دیگری که درباره مواد مخدر وجود دارد این است که برای انتقال این مواد از افغانستان به دیگر کشورهای دنیا باید سبک سازی شود مثلا تریاک را به هروئین یا مورفین تبدیل کنند که به راحتی بتوانند آن را انتقال دهند.
وی افزود: برای تبدیل این مواد، باید از اسیدهایی استفاده شود که صرفا در مراکز تولیدی اروپا تولید میشود و کنترلش در چرخه نظارت دولتهای اروپایی است. در سازمان ملل مجموعهای وجود دارد که بر انتقال محمولههای شیمیایی پیشتار مواد مخدر نظارت دارد و دولتهای عضو سازمان ملل ملزم اند که طبق معاهدههای بین المللی، خرید و فروش، حمل و نقل و تجارت این مواد را کنترل کنند.
رئیس سابق پلیس مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد: با توجه به این که محمولههای شیمیایی پیشتاز به راحتی به افغانستان میرسد باید بر تولید و انتقال این مواد از کشورهای جنوب شرقی اروپا نظارت شود، اما این کنترلها به چرخه آخر یعنی مرزهای کشورمان رسیده است که با چنین محمولههایی برای انتقال به افغانستان مواجه میشویم و با قاچاق چیان برخورد میکنیم. باید از این کشورها پرسید چرا اجازه میدهند این مواد به افغانستان منتقل شود؟
سردار زاهدیان گفت: ما بیش از ۳ هزار و ۸۵۰ شهید در راه مبارزه با مواد مخدر نه فقط برای حفظ امنیت مردم خودمان بلکه برای پاسداری از امنیت در جهان تقدیم کردیم و بیش از ۱۲ هزار جانباز دادیم که هر دقیقه درد زخم ناشی از قاچاق مواد مخدر را روی تن شان حس میکنند.
وی با انتقاد از اقدام اخیر وزرای خارجه اتحادیه اروپا در تحریم شماری از فرماندهان نیروی انتظامی کشورمان اظهار داشت: این درحالی است که بهره مندی از تجهزات در کنترل مرزی، تعیین کننده است تجهیزاتی مانند دی اسکنر، سیستمهای پایش مثل دوربینها، سنسورهای مرزی، دوربینهای دید در شب و دوربینهای حرارتی.
معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: فناوری این تجهیزات در کشورهای غربی است با این حال به لطف خداوند متعال برغم تحریمها توانستیم بخش عمدهای از این نیازها را خودمان تولید کنیم و این سبب کاهش اثر تحریمها شده است.
سردار زاهدیان اضافه کرد: با این وجود، تحریمها بر تامین قطعات یدکی، سامانههای مربوط به بالگردهای ویژه کنترل مرزها، سیستمهای پایشی برای سنجش از راه دور اثر دارد و سبب میشود که نتوانیم کارمان را دقیق انجام دهیم و به همین علت، بخشی از مواد مخدر، ناخواسته به سمت اروپا میرود.
وی تاکید کرد: شهدای ما در راه حراست از جامعه بشری جان شان را فدا کردند و ما طبق تعالیم دینی و آداب فرهنگی ایرانیان از گذشته تاکنون پیشگام صلح و دوستی و حمایت از افراد آسیب بوده و هستیم.
رئیس سابق پلیس مبارزه با مواد مخدر گفت: ایران در خط مقدم جبهه مبارزه با مواد مخدر است و از سلامت اجتماعی جامعه بشری پاسداری میکند که این شایسته افتخار است. کشورهای دیگر نیز گروههای مشابهی دارند که از چنین افتخاراتی برخوردارند و شایسته است که این کشورها از جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با مواد مخدر حمایت کنند.
سردار زاهدیان افزود: ما نیاز داریم که بخشی از تجهیزات مان به روزرسانی شود و متناسب با تهدیدهای موجود از تجهیزات فنی استفاده کنیم، اما نه فقط لوازم یدکی به ما ندادند بلکه در خرید تجهیزات جدید نیز ممانعت ایجاد کردند که این به مصلحت هیچ یک از کشورهای دنیا نیست و تبعات این رفتارها به خودشان هم میرسد.
وی گفت: چند سال پیش حتی فروش سگ مواد یاب را به ما تحریم کردند که البته خودمان توانستیم چنین سگهایی را تربیت کنیم. تحریمها سبب پیشرفت ما شد و شرکتهای دانش بنیان توانستند با تامین نیازهای داخلی، کارها را جلو برند.
معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: جوانان پرافتخار ایران به نحوی عمل کردند که بدون منت، تجهیزات لازم مانند دستگاههای ایکس ری، بادی اسکنر، دوربینهای حرارتی و دوربینهای دید در شب را در کشورمان تولید میکنیم و به حد خودکفایی رسیدیم و محصولات لازم با دانش ایرانی و متناسب با نیازهای تخصصی، تولید و به نهادهای ذیربط عرضه میشود.
از تولید مواد مخدر بکنن و پخش کنندگان مواد مخدر رو شناسایی و دست گیر کنن.ولی از اونجایی ک صنعت بدبخت کنه مردم خیلی پول ساز و اونم از نوع کثیفش هستش و خود دولتها از این جنبه پول در میارن و خود دولتها میخوان ک مردم کشورشون معتاد و دائم الخمر باشند ک همیشه مصرف کننده باشن و کسب درآمد کنن.تا وقتی ک دولتها از این راه کثیف پول کثیف در میارن هیچ وقت مواد مخدر و مشروبات الکلی در جهان برچیده نمیشه و همیشه معتاد و دائم الخمر هست فقط در کشورها مقدارش کم یا زیاد هست.