پخش زنده
امروز: -
وزیر جهاد کشاورزی گفت: به جای محدودیت صید، باید به سمت سرمایهگذاری و تقویت سواحل برویم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سید جوادساداتی نژاد در ششمین همایش بین المللی شیلات و آبزیان و صنایع وابسته اظهار کرد: اگرچه آبزیان در بین پروتئینها از جمله مرغ و گوشت، ارزش افزوده بالایی دارند، با این وجود در سبد غذایی ایرانیها پررنگ نیستند و به نظر میرسد باید از نوع، طعم و پخت تا حوزههای تولید اقداماتی انجام داد.
ساداتی نژاد تصریح کرد: به جای اینکه به سمت محدودیت صید برویم که در برخی مواقع نیز موفق نبودهایم و نتیجه آن نیز ۱۲ هزار صیاد بدون مجوز است، باید به سمت سرمایهگذاری و تقویت سواحل برویم. مجلس نیز باید در زمینه تقویت ذخایر در حوزه سواحل اقداماتی را انجام دهد.
وی افزود: علاوه بر آبزیان باید بر روی برخی محصولات دیگر از جمله شترمرغ نیز اقداماتی انجام داد. ما بزرگترین پرورش دهنده شترمرغ هستیم، اما هنوز بسیاری از خانوارها درباره نوع پخت و انواع غذاهایی که میتوان از اینها درست کرد آشنایی ندارند که نشان میدهد باید کارهایی در این زمینه انجام شود.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در شیلات ظرفیتهای بسیاری داریم، گفت: سازمان شیلات باید برنامهریزیهای لازم را داشته باشد. در برخی استانهای داخلی تولید محصولات آبزی نسبت به استانهای ساحلی بیشتر است و سازمان شیلات باید برنامهریزیهای لازم را داشته باشد.
وی گفت: صنایع فرآوری شیلات به شدت به حمایت نیاز دارد. ما به سرمایهگذاری در این بخش نیاز داریم. باید سرمایهها را از خارج از بخش کشاورزی به این بخش هدایت کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: با اینکه ۱۱.۷ درصد تولید ناخالصی کشور از بخش کشاورزی تأمین میشود، اما حداکثر سرمایهگذاری در بخش کشاورزی ۴ درصد است و این نسبت در بخش شیلات به مراتب کمتر است.
وی با بیان اینکه باید شیلات را هر چه بیشتر مردمی و از ظرفیتهای اتحادیهها و تشکلهای استفاده کنیم، گفت: درست است که ۹۸ درصد بخش کشاورزی خصوصی و مردمی است، اما این نسبت باز هم در بخش شیلات کمتر است بنابراین برخی امور باید به تشکلها واگذار شود و اعتمادسازی شکل بگیرد.
ساداتی نژاد تاکید کرد: نیاز است شرکتهای دانش بنیان در بخش شیلاتی حمایت شوند، زیرا شرکتهای خوبی در این بخش وجود دارند. همچنین در زمینه صادرات خوراک آبزیان و فرآوری ظرفیتهای خوبی وجود دارد. فناوریهای جدید نیز در این بخش نیاز به حمایت دارند.
وی با بیان اینکه ظرفیتهای بسیار زیادی در تولید محصولات شیلاتی کشور وجود دارد، گفت: هنوز نسبت به کارهایی که باید انجام بدهیم عقب هستیم و لازم است کارهای مهمتری در این زمینه انجام شود.