پخش زنده
امروز: -
رییس سازمان غذا و دارو بر ضرورت تجویز منطقی داروها و فرهنگ سازی در این زمینه تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما به نقل از معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، سید "حیدر محمدی" در نخستین همایش "تصمیم گیری مبتنی بر شواهد علمی، بررسی چالشهای دارویی در اقتصاد سلامت و ارائه راهکارهای برای آن، گفت: در زمینه آنتی بیوتیک تجویز اشتباه صورت میگیرد، به عنوان مثال این دارو را برای درمان آنفلوآنزا تجویز میکنند که صحیح نیست؛ نظام پزشکی و معاونت درمان باید برای رفع این مشکل اقدام کنند.
رییس سازمان غذا و دارو افزود: تجویز و مصرف منطقی دارو موضوعی نیست که فقط مربوط به گروه خاصی باشد و نیازمند ارتباط تنگاتنگ چند حوزه دارد که برخی درون بخشی و برون بخشی است.
سید "حیدر محمدی" تاکید کرد: مصرف منطقی داروها زمانی اصلاح میشود که مردم از نحوه و میزان مصرف داروها آگاه باشند که این موضوع هم بیانگر اهمیت آموزش سلامت است. در این راستا، اقداماتی مانند چاپ مقالات و کتابچههای مختلف و توزیع آنها در مراکز بهداشت و آموزش در صدا و سیما انجام شده که سبب فرهنگسازی در مصرف برخی داروها شده است، اما این میزان آگاهی رسانی باید افزایش یابد.
رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه تجویز و مصرف آنتی بیوتیکها تبدیل به یک چالش شده است، تصریح کرد: خیلی از مردم نمیدانند داروی تجویز شده درست است یا خیر و متاسفانه برخی پزشکان هم اطلاعات کافی در اختیار بیمار قرار نمیدهند؛ کار مهم فرهنگسازی در این بخش است که در بخش سرپایی پزشکان میتوانند تاثیر گذار باشند.
سید "حیدر محمدی" گفت: سازمان غذا و دارو در حوزه آموزش، بنرهای تبلیغاتی با محوریت تجویز و مصرف منطقی دارو را تولید و عرضه کرده است، در عین حال دورههایی در مدارس یرای آموزش دانش آموزان و والدین آنها تدارک دیده شد، همچنین انیمیشنهایی برای پخش در صدا و سیما تهیه شده است.
رییس سازمان غذا و دارو با اشاره اصلاح الگوی مصرف فرآوردههای آنتی بیوتیک، تصریح کرد: در این راستا دستورالعملهای مصرف منطقی آنتی بیوتیکهای پر هزینه و پر مصرف با کمک داروسازان بیمارستانی و بالینی تدوین و با کمک سازمانهای بیمه گر در مراکز درمانی پیگیری شد.
سید "حیدر محمدی" نداشتن اطلاعات مردم و حتی پزشکان درباره عوارض دارویی را یکی از مشکلات دانست و گفت: اصلاح الگوی مصرف دارو حسب محاسبه پزشکان درباره نسخ آنتی بیوتیک در سال ۱۴۰۰ به ۳۶.۶ درصد رسیده است. در حالی که این عدد در سال ۱۳۹۰ مقدار ۴۵ درصد بود.
رییس سازمان غذا و دارو همچنین اصلاح سیاست ارزی دارو را راهکاری برای تجویز و مصرف منطقی دارو دانشت و گفت: اثرات مثبت طرح دارویار سال آینده کاملا مشهود خواهد شد.