پخش زنده
امروز: -
تولید انگور در میاندوآب ۶۰ درصد افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد؛ مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میاندوآب گفت: تولید انگور در تاکستانهای این شهرستان در سال زراعی ۱۴۰۱ - ۱۴۰۰ به ۱۶ هزار تُن رسید که در مقایسه با سال قبل از آن ۶۰ درصد بیشتر است.
علی دیانتی افزود: با وجود خسارت سرمای دیررس بهار به باغات انگور، امسال ۱۶ هزار تن انگور از تاکستانهای این شهرستان برداشت شد که در مقایسه با پارسال ۶۰ درصد افزایش دارد.
دیانتی گفت: انگور جزء محصولات کم توقع با فرآوری مناسب است و باغدار میتواند با فرآوری آن، محصول تولیدی خود را مدیریت کند و با توجه به کاهش نزولات جوی در سالهای اخیر و اجرای برنامه های ستاد احیای دریاچه ارومیه یکی از محصولات با نیاز آبی کم به نسبت سایر محصولات باغی است.
وی، با اشاره به اینکه یکهزار و ۶۰۰ هکتار از باغهای این شهرستان به محصول انگور اختصاص دارد، افزود: از این مقدار ۷۰ هکتار از تاکستانهای میاندوآب بصورت ایستاده از نوع فلزی و بتونی و بقیه بصورت سنتی کشت شده است.
مدیرجهاد کشاورزی شهرستان میاندوآب، در خصوص ارقام انگور کشت شده در شهرستان گفت: باغداران میاندوآبی ارقام انگور یاقوتی، عسگری، بی دانه، بی دانه قرمز، شانی، ریش بابا، کشمشی، صاحبی، فخری، نباتی، شاهانی، خلیلی، لعل حسینی، رازقی شیرازی، شست عروسان و ارقام جدید و زود رس مانند فلیم سیدلس، کندری و ترکمن در تاکستانهای خود کشت کردند.
دیانتی تصریح کرد: هر سال حدود ۱۰ درصد محصول انگور به صورت تازه خوری مصرف و ما بقی بصورت تولید سرکه، دوشاب (شیره انگور) و یا با تبدیل به انواع مختلف کشمش (تیزآبی و آفتاب خشک ) و سایر فرآورده ها به بازار عرضه می شود.
مدیرجهاد کشاورزی شهرستان میاندوآب، با بیان اینکه امسال حدود چهار هزار تُن کشمش نیز تولید شده است، اضافه کرد: در این شهرستان میاندوآب پنج واحد تولید کشمش و میوه خشک کنی در مجموع با ظرفیت چهار هزار تُن و یک کارگاه خانگی برای تولید کشمش و فرآوری محصولات باغی فعال است.