پخش زنده
امروز: -
شاخص مصرف روزانه آب در استان مرکزی به ۱۹۴ لیتر به ازای هر نفر رسید که کمتر از میانگین کشور است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ شاخص مصرف روزانه آب در استان مرکزی به ۱۹۴ لیتر به ازای هر نفر رسید که شش واحد کمتر از میانگین کشور (۲۰۰ لیتر به ازای هر نفر روز) است.
مدیرعامل آبفای استان مرکزی با اعلام این خبر، گفت: ۹۹.۹۹ جمعیت شهری استان مرکزی زیر پوشش آب شرب قرار دارند و با فرهنگ سازی انجام شده در این زمینه، کنترل و مدیریت مصرف مشترکان پرمصرف در وضعیت مناسبی قرار گرفت.
عباسی با اشاره به میزان تحقق برنامهها در برنامه توسعه ششم ادامه داد: جمعیت تحت پوشش آب شهری در استان مرکزی در ابتدای برنامه ششم ۹۹.۹۴ درصد بود که در پایان سال ۱۴۰۰ به ۹۹.۹۹ درصد رسید. این شاخص در سطح کشوری برابر ۹۹.۸۲ درصد است.
او افزود: جمعیت بهرهمند از آب آشامیدنی سالم روستای بالای ۲۰ خانوار نیز در ابتدای برنامه ۸۱.۵۳ درصد بود که در پایان سال ۱۴۰۰ به ۸۵.۳۲ رسید. جمعیت زیر پوشش فاضلاب شهری نیز از ۵۷.۵۷ درصد در ابتدای برنامه به ۷۱.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۰ رسیده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی عنوان کرد: شاخص جمعیت بهرهمند از آب آشامیدنی سالم روستای بالای ۲۰ خانوار در سطح کشور ۸۲.۹۵ درصد است که این شاخص نیز در استان مرکزی ۸۵.۳۲ درصد است که از سطح کشور پیشی گرفته است.
عباسی با اشاره به اینکه برنامهریزی شرکت آب و فاضلاب در اجرای شبکه تاسیسات فاضلاب در شهرهای مهم و مرکز استان، اولویت دادن به اجرای شبکه در مناطق با تراکم بالا و نصب همزمان انشعاب با اجرای شبکه سبب برخورداری خوب استان از شاخصها شده است، بیان داشت: این شاخص در سطح کشور برابر ۵۲.۶۵ درصد است اما در استان ۷۱.۳ درصد بوده و از سطح کشوری بالاتر است.
او شاخص آب بدون درآمد در شهر و روستا در کشور را ۲۶.۶ درصد اعلام کرد و گفت: این ارقام در شهرها و روستای استان به ترتیب ۲۵.۲ و ۲۹.۶ درصد گزارش شده که عدم تامین اعتبار، وجود انشعابات غیرمجاز و فرسودگی شبکهها نمونههایی از عدم دستیابی به اهداف در این حوزه است.
عباسی با بیان این که شاخض مصرف سرانه بخش روستایی در آب و فاضلاب استان مرکزی برابر ۲۳۹ لیتر به ازای هر نفر روز است، تصریح کرد: شاخص جمعیت روستایی برخوردار از سیستم مدرن فاضلاب در کشور ۰.۵۴ درصد و در استان مرکزی ۰.۶۱ درصد است.
بر اساس سند توسعه ششم، تامین پایدار نیازهای آب شرب و بهداشتی، جمع آوری، انتقال و تصفیه فاضلاب و استفاده مجدد و دفع بهداشتی پساب، بازچرخانی پساب در مصارف صنعت و کشاورزی و فضای سبز، فرهنگ سازی با اعمال مدیریت تقاضا در جهت بهبود الگوی مصرف؛ توسعه بخش تعاونی، خصوصی عمومی، ارتقای کیفیت عرضه خدمات مربوطه و قابلیت عرضه مناسب خدمات و محصولات آب و فاضلاب به متقاضیان، حفظ محیط زیست با به کارگیری ارزش اقتصادی آب و منابع انسانی کارآمد به عنوان سرمایههای بنیادین و استفاده از فناوریهای پیشرفته و مناسب از جمله وظایف شرکت آب و فاضلاب است.