پخش زنده
امروز: -
فوق تخصص قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: حفظ سلامت قلب موضوعی بسیار حیاتی است که یکی از عوامل به خطر افتادن سلامتی آن کمکاری و پرکاری تیروئید است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر، دکتر عبداللطیف امینی اظهار داشت: در کمکاری تیروئید، کاهش سطح هورمون تیروئید باعث میشود ماهیچه قلب با شدت کمتری پمپاژ خون را انجام داده درنهایت ضعیف شود و قلب را دچار نارسایی کند.
دکتر امینی افزود: کمکاری تیروئید همچنین باعث سفت شدن عروق میشود که نتیجه آن ایجاد فشارخون بالا برای بیماران است.
وی در رابطه با علائم بیماری قلبی در فردی که کمکاری تیروئید دارد چنین گفت: این بیماری میتواند دو نوع ورم بدن را ایجاد کند که نوع اول آن درنتیجه نارسایی قلبی ایجاد میشود و نوع دوم آن به دلیل تجمع پروتئینهای غیرطبیعی و سایر مولکولها در مایع خارج از سلول ایجاد میشود.
دکتر امینی افزود: از دیگر علائم بیماری قلبی با کمکاری تیروئید میتوان به تنگی نفس، ضربان قلب آهسته و تسریع بیماری عروق کرونر اشاره کرد.
وی گفت: پرکاری تیروئید هم ناشی از تولید بیشازحد هورمون تیروئید است و در این حالت عضله قلب باید سختتر کار کند تا بتواند اکسیژن موردنیاز قلب را تأمین کند که موجب افزایش ضربان قلب میشود.
دکتر امینی در مورد علائم بیماری قلبی ناشی از پرکاری تیروئید نیز بیان کرد: این علائم شامل ضربان قلب سریع، بینظمی قلبی، نارسایی قلبی، فشارخون بالا، تنگی نفس و افزایش درد قفسه سینه در بیماران قلبی است.
وی افزود: شروع درمان بهموقع و استفاده منظم داروها برای پیشگیری از بیماریهای قلبی بسیار ضروری است.