پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: ازاین تعداد محصول ، ۱۱ رقم مشمول کشت دیم و بقیه ارقام آبی هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، علی معتمدی افزود: طرح الگوی کشت در این استان براساس ظرفیتها و وضعیت موجود سطح زیر کشت انجام میشود که بر اساس این ظرفیتها، مشکلات سطح زیر کشت برخی محصولات افزایش و برخی نیز کاهش می یابد.
وی در پاسخ به این سوال که سطح زیر کشت کدام محصول افزایش و کدام محصول کاهش مییابد افزود: کاهش و افزایش سطح زیر کشت براساس سیاستهای کشوری و الگوی استان است.
معتمدی در ادامه با اشاره به مشوق های پیش بینی شده برای کشت برخی محصولات گفت: برای کشت کلزا و گندم و سایر محصولات مهم مشوقهای در دستور کار قرار گرفته و حمایتهایی صورت میگیرد که سطح زیر کشت این محصولات افزایش پیدا کند.
وی عنوان کرد: طرح الگوی کشت با توجه به امنیت و اقتدار غذایی تعیین شده و ما طی برنامهای تلاش میکنیم که کشت برخی محصولات را افزایش و برخی را کاهش دهیم که به محض اجرای طرح سیاست به نحوی باشد که خود مردم همراهی کنند تا طرح مطلوب اجرا شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه کلزا یکی از محصولات استراتژیک کشور محسوب میشود گفت: سال گذشته به دلیل ایرادی که در توزیع بذر کلزا وجود داشت ۲۵۰ هکتار از اراضی سطح کشت کلزا در استان با مشکل مواجه شد و انگیزه کلزاکاران را کم کرد، اما امسال مشکل سبزی بذر کلزا رفع و در زمان مناسب بهترین بذر جهانی کلزا وارد استان شد تا کشت با بهترین بذر انجام شود.
وی از اتخاذ مشوقهایی برای کلزاکاران خبر داد و گفت: تسهیلات ارزان قیمت، افزایش قیمت بالاتر، خرد تضمینی و کشت قرار دادی مشوقهایی است که برای کلزاکاران در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه مشکل بذر کلزا که در سال گذشته وجود داشت رفع شده گفت: سال گذشته دو هزار هکتار اراضی به کشت کلزا اختصاص پیدا کرد، اما سهمیه امسال ما با توجه به بذر با کیفیت بینالمللی که وارد کردیم بیشتر از این خواهد بود که حمایت لازم از کشاورزان انجام و از آنها میخواهیم به ما اعتماد کنند.
وی با اشاره به اینکه شرکت تولید روغن اکسین فرایند گچساران به عنوان پشتیبان کلزا انتخاب و حمایتهای لازم صورت میگیرد، از افزایش قیمت خرید کلزا خبر داد و گفت: قیمت هر کیلو کلزا ۸۵۰۰ تومان افزایش داشت.