پخش زنده
امروز: -
آمریکا روند جایگزینی جنگندههای قدیمی F-۱۵ را در پایگاههای خود در اوکیناوا با جنگندههای رادارگریز پیشرفتهتر اف ۲۲ رپتر آغاز کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ نشریه چاینا مورنینگ پست در گزارشی به اقدام آمریکا در استقرار جنگنده هایش در ژاپن پرداخت و نوشت کارشناسان میگویند این اقدام بخشی از روند آمادگی برای وقوع درگیری احتمالی با نیروهای چین بر سر تایوان محسوب میشود.
در این گزارش به قلم مینی چان با عنوان آیا چین عامل تصمیم گیری آمریکا برای استقرار جنگندههای اف ۲۲ در پایگاههایش در ژاپن است؟ آمده است: آمریکا روند جایگزینی جنگندههای قدیمی F-۱۵ را در پایگاههای خود در اوکیناوا با جنگندههای رادارگریز پیشرفتهتر اف ۲۲ رپتر آغاز کرده است. این اقدام به عنوان بخشی از استقرار مجدد داراییهای آمریکا در منطقه به قصد آماده شدن برای حادثه مرتبط با تایوان تلقی میشود.
کارشناسان دفاعی میگویند این اقدام میتواند از تبدیل شدن داراییهای گران قیمت آمریکا به اهدافی برای موشکهای چینی جلوگیری کند، زیرا این جتهای پیشرفته به طور دائم در اوکیناوا مستقر نخواهند شد.
برخی دیگر نیز اعلام کردند این اقدام میتواند تلاشهای پنتاگون را برای مقابله با چین تضعیف کند بدین گونه که به حضور دائمی نیروی هوایی آمریکا در منطقه بدون برنامه بلندمدت مشخص پایان دهد.
استیو گانیارد خلبان و دیپلمات جنگنده سابق تفنگداران دریایی آمریکا گفت این اقدام نشانه آن است که نگرانیها درباره چین بر درگیری احتمالی در کره شمالی که نقطه تمرکز نیروی هوایی آمریکا در منطقه است، غلبه کرده است.
وی گفت: شما میتوانید ببینید که نیروی هوایی آمریکا در حال مواجه شدن با این واقعیت است که در صورت وقوع درگیری با چین هیچ اقدامی به ویژه در پایگاه هوایی در کادنا در اوکیناوا دائم نیست.
نخستین زنجیره از مجمع الجزایر ژاپن از طریق تایوان تا فیلیپین امتداد دارد و به عنوان کلیدی برای بازدارندگی چین قلمداد میشود.
گانیارد معاون سابق دستیار وزیر امور خارجه آمریکا در سخنانی گفت استقرار نیروی هوایی با تمرکز بر درگیری احتمالی در کره شمالی است، سناریویی که بر اساس آن برخی پایگاهها در زنجیره ایمن فرض میشوند.
وی گفت: چین این روند را تغییر میدهد و همه چیز را در کاگوشیما (در جنوب ژاپن) به صورتی ویژه در معرض خطر قرار میدهد.
گرانت نیوشام سرهنگ بازنشسته تفنگداران دریایی آمریکا که محقق ارشد انجمن ژاپن برای مطالعات راهبردی در توکیو است نیز در سخنانی اعلام کرد در حالی که چین از خروج اف-۱۵ها استقبال خواهد کرد، ژاپنیها از درون ناراضی خواهند بود، اما هیچ برنامهای برای جایگزینی آنها ندارند.
ژو چنمینگ از اندیشکده علوم و فناوری نظامی یوان وانگ مستقر در پکن در سخنانی گفت انتقال اف-۲۲های برتر از آلاسکا به منطقه پشتیبانی بیشتری برای پایگاهها در این جزیره فراهم میکند.
او گفت این چرخش بدین معناست که آمریکا نمیخواهد جتهای F-۲۲ خود را که با ارزش است زیر برد رزمی موشکهای ارتش آزادیبخش خلق قرار دهد.
ژو گفت ارتش آزادیبخش خلق چین فقط باید از موشکهای کوتاه برد خود برای ضربه زدن به با ارزشترین داراییهای نظامی آمریکاییها در پایگاه کادنا استفاده کند، پایگاهی که تنها ۷۰۰ کیلومتر (۴۳۵ مایل) از نینگبو، مقر ناوگان دریای شرقی نیروی دریایی چین (در استان ژجیانگ) فاصله دارد.
او افزود: آمریکاییها ترجیح میدهند جنگندههای نسل جدید، اما ارزانتر F-۳۵ لایتنینگ خود را به خط مقدم (در اوکیناوا) بفرستند و اجازه خواهند داد اف-۲۲های سنگین نقش پشتیبانی را در پایگاهها بازی کنند.
آنتونی وونگ تانگ ناظر نظامی مستقر در ماکائو هم در سخنانی گفت ورود F-۲۲ها میتواند بخشی از پاسخ پنتاگون به اقدام ارتش آزادیبخش چین باشد که به طور فزایندهای جنگندههای جتهای جی ۲۰ مایتی دارگون را در سواحل شرقی این کشور مستقر کرده است، جایی که آنها میتوانند هر گونه مداخله نظامی خارجی را بر سر تایوان هدف قرار دهند.
وونگ گفت: انتقال جنگندههای F-۲۲ همچنین پیش بینی استقرار راهبردی همتای آمریکایی این جنگندهها را برای ارتش چین دشوارتر میکند. این تصمیم عاقلانهای نیست که اف ۲۲ها را در کادنا قرار دهیم که هدف کلیدی موشکهای دانگ فنگ ارتش آزادیبخش چین است.
وونگ گفت این اقدام میتواند هنجار جدیدی برای آمریکا باشد، زیرا عملیات دریایی این کشور در حال حاضر از راهبردی مشابه پیروی میکند.
او گفت همه ناوهای هواپیمابر آمریکا دست کم هزار کیلومتر (۶۲۱ مایل) از سواحل چین رد پوشش میدهند تا از برد جنگی موشکهای کوتاه برد دانگ فنگ ارتش آزادیبخش چین دور بمانند.
تنشها از ماه اوت، درست زمانی که نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان سفر کرد، تشدید شده است. پکن وعده داده است تایوان را تحت کنترل خود در آورد.
اکثر کشورها، از جمله آمریکا تایوان را به عنوان کشوری مستقل به رسمیت نمیشناسند. با این حال، با هرگونه تلاش زور مدارانه برای تصرف این جزیره مخالف است.
در جریان تحرکات جنگی بیسابقه ارتش آزادیبخش چین در نزدیکی تایوان که با سفر پلوسی آغاز شد، پنج موشک از ۱۱ موشک سری دانگ فنگ که در طول رزمایش مستقر شدند در منطقه اقتصادی انحصاری ژاپن فرود آمدند.
پکن شکایت توکیو را رد و اعلام کرد دو طرف با اعمال محدودیتهایی در این منطقه موافقت نکرده اند.
چئونگ مونگ، دانشیار دانشکده مطالعات لیبرال بینالمللی در دانشگاه واسدا ژاپن در سخنانی گفت استقرار جنگندههای اف ۲۲ آماده سازی موقعیتی برای جایگزینی نهایی F-۱۵ با F-۳۵ بود.
او گفت: آمریکاییها مجموعه کامل فناوری F-۳۵ را به ژاپن منتقل کرده اند. ژاپنیها میتوانند این هواپیماها را خودشان مونتاژ کنند تا زمانی که ارتش آمریکا برای آسیبهای جنگی به آنها نیاز داشت، پشتیبانی لجستیکی را فراهم کنند.
او افزود: استقرار دائمی اف ۲۲ها در منطقه ارزش ندارد، زیرا این هواپیما برای تعمیر و نگهداری باید به آمریکا بازگردد.