پخش زنده
امروز: -
معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی از موافقت اولیه سازمان برنامه و بودجه برای اختصاص ردیف یارانه با مبلغ پیشنهادی ۴۰ هزار میلیارد تومن برای اجرای الگوی کشت خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، برنامه میز اقتصاد به بررسی نحوه اجرای الگوی کشت و میزان تحقق وعده های مسئولان در این زمینه پرداخت.
مجری : در خبرها داشتیم که جلسات نظارتی اجرای الگوی کشت به زنجان رسیده قبل از این دو جلسه نظارتی دیگر در خوزستان و فارس هم انجام شده بود امروز در میز اقتصاد پیگیری می کنیم اجرای الگوی کشت را و آیا این که حمایت هایی که وعده داده شده بود انجام شده در این جلسات نظارتی چه گذشته و قرار هست به چه صورت ادامه پیدا کند ؟
اینجا در استودیو آقای قربانی معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی
ارتباط تلفنی داریم با استان های مازندران، اردبیل، کرمانشاه و چهارمحال و بختیاری و روسای سازمان جهاد کشاورزی این استان ها
روند اجرای الگوی کشت را پیگیری می کنیم
مجری : آخرین وضعیت ها را بفرمایید که در زنجان چه گذشته و الگوی کشت به چه صورت پیش می رود ؟
قربانی : در ارتباط با الگوی کشت ما دو سطح نظارت را داریم و جلسات توجیهی را داریم ، یک سطح که در استان ها برگزار می شود که با همدان و زنجان و سایر استان ها دارد پیش می رود ؛ یک سطح هم در ستاد وزارت جهاد کشاورزی با حضور وزیر محترم جهاد کشاورزی ما آن را پیش می بریم که استان های خوزستان و فارس تا این لحظه حضور پیدا کردند در ستاد معاونت ، نگاه مان از این جلسات نظارتی و جلسات توجیهی این است که هم نگاههای اتاق های اصناف کشاورزی ، نمایندگان کشاورزان ، استانداران محترم ، فرمانداران محترم ، مجموعه مدیران و مسئولینی که در بخش کشاورزی به نوعی دخالت دارند و دست اندرکار موضوع هستند را داشته باشیم ، کمبودها و انتظارات و خواسته های آنها را بشنویم و در همان مرحله در ستاد وزارت که با حضور خود وزیر جهاد کشاورزی برگزار می شود دستور به رفع مشکل صادر می شود ، حالا کمبودی که اگر احتمالا در ارتباط با نهاده ها وجود دارد ، حالا بذر باشد ، کود باشد ، احتمالی ، چون برخی از ...
مجری : در این دو تا جلسه بوده این مشکلات مطرح شده است ؟
قربانی : به نوعی مطرح شده ولی با توجه به این که ما در استان ها به اندازه کافی کود و بذر را قبلا خریداری کردیم ، مستقر کردیم با توجه به اینکه استان ها سردسیر و گرمسیر بر اساس تقویم زمانی کشتی که داریم ، توزیع ها انجام شده و ذخیره سازی ها انجام شده ، در استان ها هم ناظر عالی طرح که سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی ما هستند و مجری محترم الگوی کشت که معاونت امور زراعت هستند در استان ها حضور پیدا می کنند .
خوشبختانه چه در سطح ستاد وزارت و چه در استان ها خوشبختانه استانداران محترم به صور کامل ، پای کار هستند ، همه فرمانداران ، همه مدیران سازمان های مدیریت های جهاد کشاورزی و تمام اتحادیه های تخصصی ، اتاق اصناف و مجموعه هایی که درگیر الگوی کشت هستند در این جلسات حضور دارند .
مجری : قرار بود کمیته هایی تشکیل شود به ریاست استاندارها ، در همه استان ها هست ؟
قربانی : بله دقیقا همین است .
مجری : یعنی استانی نداریم که این کمیته در آن برقرار نشده باشد ؟
قربانی : نه نداریم
مجری : و یک نکته دیگر این که این جلساتی که فرمودید منظم است یعنی تاریخ خاصی دارد که برگزار می کنید هم در ستاد هم در نظارت میدانی اگر داشته باشید در استان ها ؟
قربانی : یک برنامه اقدامی را سازمان تحقیقات و آموزش ترویج کشاورزی ، ارائه دادند که به تایید وزیر محترم هم رسید از۱۵ آبان دوستان شروع کردند ، و به تناوب با توجه به آمادگی که در استان ها وجود دارد بر اساس تقویم الگوی کشت یا تقویم زمانی کشت حضور پیدا می کنند به همراه مجری محترم و به سوالات احتمالی پاسخ می دهند ضمن این که الگوی کشت برای دوستان آنجا تشریح می شود و ابعاد مختلف آن و سیاست های پشتیبان آن تشریح می شود .
مجری : اقای قربانی می فرمودید که جلسات به صورت منظم برگزار می شود و یک تقویم زمانی وجود دارد . این تقویم زمانی ایا می شود که منتشر شود همه بدانند در سراسر کشور الگوی کشت دارد به چه صورت اجرا می شود و قرار هست نظارت ها به چه صورت باشد ؟ در چه تاریخی ؟ کدام استانی محصولی این شکلی داریم ؟
قربانی : این امکانش هم هست که منتشرش هم بکنیم ولی با توجه به تقویم زمانی که معاونت زراعت ارائه داده می توانیم آن را در اختیار شما قرار بدهیم که استان ها هم در جریان قرار بگیرند اما من جا دارد همین جا از همه استانداران محترم تشکر کنم که واقعا به صورت کامل ، کل فرمانداران را پای کار آوردند و انشاالله الگوی کشت با آن قدرتی که ما مدنظرمان هست و با آن نگاهی که در ستاد وزارت وجود دارد که نهایتا در مزرعه نشست لازم را داشته باشد و مورد پذیرش کشاورزان عزیز ما قرار بگیرد انشاالله داشته باشیم .
مجری : انشاالله همکارانم در تحریریه کشاورزی خبرگزاری صدا و سیما گزارشی آماده کردند با هم ببینیم برگردیم .
مجری : یکی از کارهایی که قرار بود انجام شود در راستای الگوی کشت ، اعطای یارانه کشت بود آن به کجا رسیده و چقدر تا الان پرداخت شده است ؟
قربانی : در ارتباط با یارانه الگوی کشت دو سیاست را ما داشتیم یکی قبلا هم عرض کردم که در سال زراعی موجود یعنی در شش ماهه اول ما از محل بودجه ۱۴۰۱ تامین خواهیم کرد یارانه را ، که خوشبختانه برای محصولات اساسی و راهبردی که در بند "ت" ماده ۳۵ قانون سیاست های کلی برنامه ششم برایش تصریح شده است ما کود یارانه ای را برای کشاورزان عزیزمان داریم و بذر یارنه ای را برای کشاورزان عزیزمان داریم ، برای سال ۱۴۰۱ یک پیشنهادی را دادیم و مذاکرات و رایزنی هایی را داشتیم با سازمان برنامه و بودجه که ۴۰ هزار میلیارد تومان یارانه را در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار بدهند که بتواند با این یارانه ها در صورتی که کاهش درآمدی برای کشاورز از محل اجرای الگوی کشت اتفاق بیفتد بتوانیم سیاست های جبرانی را داشته باشیم که امنیت معیشتی کشاورزان و درآمدشان تحت تاثیر قرار نگیرد که اطلاعات اولیه نشان می دهد که سازمان برنامه و بودجه موافقت اولیه را داشته ، حالا روی مبلغش نه ، روی ایجاد ردیف در تبصره۱۴ موافقت شود .
مجری : پس در بودجه امسال هست ولی مبلغش ممکن است تغییر کند ، در بحث امسال پیزی تا الان پرداخت شده است ؟
قربانی : ما بیشتر یارانه ای را که پرداخت کردیم در قالب کودهای یارانه ای هست که کودهای فسفاته و پتاسه یارانه ای هست که برای محصولات راهبردی ، کلزا، چغندر قند ، گندم و جو کودهای پتاسه و فسفاته را با یک سوم قیمت در اختیار عزیزان ...
مجری : چه حجمی الان واگذار کردید ؟
قربانی : اعداد و ارقام توزیع کود را مسئول شرکت خدمات حمایتی می دانند ولی همه افرادی که در قالب الگوی کشت آمدند و این محصولات راهبردی را تولید می کنند مشمول این یارانه شدند
مجری : یعنی تا الان یارانه شان را گرفتند ؟
قربانی : بله یارانه را به صورت غیرمستقیم دریافت کردند .
مجری : اقای عنایتی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران روی خط ارتباطی است . از روند اجرای الگوی کشت در استان تان بفرمایید :
عنایتی : یکی از موضوعات مهم که در دولت سیزدهم اتفاق افتاد اجرای اصلاح الگوی کشت در حوزه کشاورزی بود که مازندران جزو استان هایی است که باید این سیاست در اراضی کشاورزی استان به لحاظ تناسب بخشی و تعادل بخشی حوزه آب اتفاق بیفتد . ما در تولید خیلی جاها هم پیشبود داریم هم کمبود . همین الان که خدمت شما هستیم خیلی از محصولات ما شاید بیش از نیاز استان تولید شده شاید هم بیش از نیاز کشور ، مثل مرکبات ، کیوی یا موز در استان و برنج هم به همین مفهوم .
به لحاظ این ما باید ظرفیت منابع مان را با شرایطی که در کشور وجود دارد باید یک مقدار تناسب ببخشیم ، واقعا نگاه دولت به این مفاهیم بود که این طرح را باید زودتر از این ها اجرا می کرد ولی دولت سیزدهم این ریسک بزرگ را پذیرفت و در استان مازندران ما باید در سطح 504 هزار هکتار اراضی دیم زار و اراضی آبی مان اجرا کنیم به این مفهوم که خیلی از محصولات اساسی که مثل غلات که برنج جزو اولویت اول ماست و گندم و جو ، علوفه جزو محصولات اساسی ما است و سبزی صیفی جالیز .
ما در سطح برنامه باید ۶ درصد مصارف آب مان را بهینه کنیم و کاهش بدهیم و ببریم برای آبهای سطح بیاییم به سمت کشت های پاییزه .
مجری : مشخصا اگر اقدام عملی صورت گرفته شده باشد مثلا کشاورزان شما چقدر مطلع هستند یا کار خاص دیگری اگر انجام شده در راستای اصلاح الگوی کشت آن را بفرمایید :
عنایتی : زمانی که به ما ابلاغ شد ما کمیته ها را تشکیل دادیم ۴ تا کمیته تشکیل شد با مجموعه مراکز تحقیقاتی و مراکز اجرایی و خدمت معاون اقتصادی استاندار و آقای استاندار و همین فردا هم شورای سیاستگزاری بخش کشاورزی در استان به محوریت بحث اصلاح الگوی کشت در سطح استان است . و برای شهرستانها هم آماده کردیم و ابلاغ شد به شهرستان ها ، بر اساس ابلاغیه ی برنامه ما بتوانیم سال ۱۴۰۱ بتوانیم برنامه را در کشت پاییزه اجرا کنیم و همچنین در کشت بهاره که پیش رو داریم .
ما بنا داریم در دانه های روغنی یک رشد فزاینده ای در برنامه مان داشته باشیم طی برنامه ای که به ما ابلاغ شده است .
مجری : آن برنامه ای که دارید برای رشد چقدر است عددش ؟
عنایتی : قرار است که ما در کشت دانه های روغنی طی یک برنامه تا سه برابر سطح افزایش بدهیم .
مجری : در چه بازه زمانی ؟
عنایتی : ۵ ساله است این برنامه و در کشت گیاهان علوفی و نباتات علوفی به لحاظ شرایطی که در استان هست بتوانیم ۴۵ درصد هم سطح و هم تولید را داشته باشیم .
مجری : این بحث یارانه کشت الان شما چیزی پرداخت کردید به صورت غیرمستقیم ؟
عنایتی : ما دو تا بحث را در مشوق ها باید ببینیم یکی هم بحث های یارانه ای در تولید است یکی هم در بازار هست .
بازار را هم باید به شکلی هم سامان بدهیم و تنظیم کنیم که تولید کننده به پایداری تولید برسد.
مجری: الان در حوزه تولید شما چقدر یارانه پرداخت کردید ؟
عنایتی : ما الان در ارتباط با یارانه بذر و یارانه کود مستقیم به حساب کشاورزان می رود .
مجری : عدد می فرمایید لطفا ؟
عنایتی : بنا این است که ما به محصولات اساسی که جزو اجرای الگوی کشت هستند هم ، ایارانه نهاده مثل کود و بذر را بدهیم و در این ارتباط غیر از خارج از طرح باشیم یارانه ها تعلق نمی گیرد .
مجری : می خواهم ببینم تا الان چیزی پرداخت شده است ؟
عنایتی : داریم اقدام می کنیم ، ما الان داریم طرح را اجرا می کنیم و الان کشت محصولات غلات مان مثل گندم و جو و دانه های روغنی کلزا شروع شده و در این راستا بذر یارانه دار و کود یارانه دار تحویل داده می شود .
مجری : بذر یارانه ای یا کود یارانه ای اعطا کردید به چه میزان بوده است ؟ عددش را دارید بگویید:
عنایتی : ما الان نزدیک به ده هزار هکتار قرار داد کشت کلزا بستیم که به ازای ده هزار هکتار بذر در اختیار کشاورزان و کود در اختیار کشاورزان قرار گرفت و حدود ۴۵ هکتار از اراضی مان به کشت گندم و جو اختصاص پیدا کرده که هم بذرشان را تحویل گرفتند و هم کودشان را به صورت یارانه ای تحویل گرفتند .
مجری : متشکرم از شما آقای عنایتی
مجری : این یارانه ای که باید پرداخت شود یا الان که خیلی پرداخت نداشتید یا اعطا نکردید چیزی را ؟
قربانی : به ازای هر هکتار مثلا ۱۵۰ کیلوگرم کود فسفاته دریافت می کند ۱۵۰ کیلوگرم را ضربدر هزار تومان بکنید این می شود یارانه ای که داریم می دهیم بابت هر کیسه کود ، یعنی اگر۱۵۰ می شود سه تا کیسه کود و سه تا یک میلیون می شود می شود سه میلیون تومان یارانه دریافت می کند ، اگر ۱۵۰کیلوگرم گندم دارند به عنوان بذر دریافت می کند به ازای هر کیلوگرم بذر هم حدود ۱۵۰۰ تومان ما یارانه پرداخت می کنیم .
مجری : پس الان آماری ندارید در سراسر کشور چقدر این انجام شده است ؟
قربانی : معاونت محترم زراعت این اطلاعات را دارد که می توانند در اختیار شما قرار دهند .
مجری : یعنی به برنامه ریزی و اقتصادی نداده است اطلاعاتش را ؟
قربانی : چون به روز اطلاعات ارسال نمی شود .
مجری : نکته دیگر که قرار بود اتفاق بیفتد الان آقای عنایتی به نکته ای اشاره کردند بحث حمایت در حوزه بازار بود شما الان در آن حوزه هم کاری انجام می دهید؟
قربانی : یکی از پیوست هایی که ما داریم برای الگوی کشت غیر از پیوست رسانه ها ، پیوست ترویجی ، پیوست بازار هست . بعنوان مثال همین الان در استان مازندران که موضوع محصولات باغی مطرح هست ، کیوی و مرکبات ، وزارت جهاد کشاورزی به دو شکل ورود پیدا کرده است ، یکی این که تعاون روستایی را موظف کردیم که برود خرید توافقی را داشته باشد و دوم این که به اتحادیه های باغداران ، سرتینگ داران و کسانی که سردخانه دارند هم از محل بند الف تبصره ۱۸ تسهیلات ارزان قیمت دادیم که باز خرید را داشته باشند .
مجری : تا الان این چقدر اتفاق افتاده است ؟
قربانی : ما برای کیوی ۵۰میلیارد پرداخت کردیم و برای مرکبات هم ۱۰۰میلیارد همین هفته تخصیص دادیم که دوستانی که علاقمند هستند در بازار ورود پیدا کنند می آیند دریافت می کنند تسهیلات ارزان قیمت ما هستند .
مجری : آقای تقی زاده رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل پشت خط ارتباطی ماست . بفرمایید که تا الان چه اقدامی انجام شده است اگر یارانه ای اعطا کردید و یا تا الان جلساتی برای آموزش کشاورزان داشتید برای توجیحشان آن را هم برای بینندگان بفرمایید ؟
تقی زاده : در خصوص الگوی کشت بعد از ابلاغی که انجام شد و برنامه ریزی که در استان صورت گرفت و جلسات در محضر استاندار و با معاونت اقتصادی استان و مجموعه همکاران و تشکل ها برگزار شد و برنامه ای که لازم بود ، بر اساس آن برنامه اقدامات عملیاتی شروع شده است ، ما در حدود ۳۲۰ هزار هکتار اراضی دیم را که ۶۰ درصد کل اراضی است الان انجام دادیم و کشت پاییزه انجام شده در قالب الگوی کشت ، و آبی هم تقریبا با همان مقدار که اراضی عادی مان را اختصاص دادیم به همان محصولاتی که گندم و جو هست و دانه های روغنی ، حبوبات و گیاهان علوفه ای و گیاهان دارویی انجام شده است و در رابطه با بحث یارانه که فرمودید ، یارانه بیشتر همان کود فسفاته و پتاسه است که ۵۰درصد کمک دولت رویش هست .
مجری : چقدر در استان شما توزیع شده است ؟
تقی زاده : حدودا براساس سهمیه ای که به ما اختصاص داده بودند تا بحال حدود ۶۰درصد سهمیه را ما توزیع کردیم .
مجری : می شود چقدر ؟
تقی زاده : رقمش را حضورذهن ندارم و چیزی که پرداخت شده حدود ۶۰درصد سهمیه اختصاصی به استان را پرداخت کردیم
مجری : یک نکته ای در خصوص سویاکارها وجود داشت و مشکلاتی که داشتند آن یارانه سه میلیون تومان برایشان پرداخت شده یا نه ؟
تقی زاده : کشت پارسال را می فرمایید .
مجری : نه امسال
تقی زاده : نه امسال که برای سویاکارها فعلا اقدامی انجام نشده است
مجری : چرا ؟
تقی زاده : چون جزو الان کشتی در حوزه سویا انجام نشده است
مجری : آن سه میلیونی که قرار بود داده شود انجام نشده است ؟
تقی زاده : مستقیم پولی پرداخت نشده است
مجری : آقای قربانی این نکته سویا کارها که یک برنامه هم با شما در خدمتتان بودیم ..
قربانی : در ارتباط با دیم زارها خوشبختانه ستاد اجرایی حضرت امام پای کار آمده تا این لحظه هم ۲۰۰ میلیارد تومان وام قرض الحسنه ۴درصد برای بازسازی و نوسازی شبکه ناوگان کمباین سازی در اختیار قرار داده است و ۵۰ میلیارد تومان هم ما ۱۵ درصد و ۱۰۰ میلیارد تومان هم بانک کشاورزی ۱۸ درصد در اختیار قرار داده ، ضمن این که ما برای هر هکتار دیمزار هم ۵۰ هزار تومان ما بعنوان حق بیمه یارانه پرداخت می کنیم به کشاورزان که این را هم لازم دانستم که به آن اشاره کنم .
در ارتباط با سویا ، کاشت سویا در سال زراعی ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ که هنوز شروع نشده است ولی چیزی که شما اشاره می کنید مربوط به ابتدای سال هست یعنی بر اساس آن چیزی که بنده اعلام کردم که برای هر کشاورزی که سویا بکارد سه میلیون تومان یارانه پرداخت می کنیم سه میلیون تومان هم یارانه بهره وری پرداخت می کنیم ، ما منتظر اطلاعات هستیم چون یک دستورالعملی بوده که کشاورزان عزیز ما می بایست می رفتند قرارداد منعقد می کردند و متناسب با سطحی که در قرارداد مشخص شده ما پرداخت یارانه را داریم که منتظر هستیم استان ها جمع بندی را به ما ارائه بدهند منتظر اطلاعات هستیم که برسد به ستاد وزارت و پرداخت ها را شروع کنیم .
مجری : پس تا الان چیزی به شما واصل نشده است ؟ اقای تقی زاده چقدر تا الان قرارداد دارید در خصوص سویا ؟
تقی زاده : کشت سویا در سطح استان حدودا ۲۰ هزار هکتار هست که هنوز عملیاتی نشده است .
مجری : چقدر قرارداد بستید چون مثل این که قرارداد نباشد پرداخت نمی شود .
تقی زاده : در شرف قرارداد است ، قراردادها قطعی نشده است
مجری : هیچ قراردادی شما قطعی نکردید تا الان ؟
تقی زاده : سویا نه خیر انجام نشده است .
مجری : خیلی متشکرم از شما آقای تقی زاده
مجری : اقای قربانی در تامین کود که مشکلی نداریم ولی در توزیعش به نظر می رسد که امسال متفاوت شده است یا اتفاق دیگری افتاده است ؟
قربانی : ما در ارتباط با تامین کود اوره تقریبا دو میلیون و ۴۰۰هزار تن امسال تامین داشتیم که برای از شهریور به بعد هم یک و دویست، چون یک و دویست را قبلا توزیع کردیم . در ارتباط با بقیه کودهای فسفاته و پتاسه هم خوشبختانه در ارتباط با تامین هیچ مشکلی نداریم با مساعدتی که با سازمان برنامه و بودجه کردند و با مساعدتی که ریاست محترم جمهوری دارند در ارتباط با تامین نقدینگی برای تامین کود ، مسائل حل شده است .
مجری : پس این مشکل توزیع چیست ؟
قربانی : سه تا کود ازته ، فسفاته و پتاسه ۸۵۶ هزار تن موجودی داریم . شرکت خدمات حمایتی از طریق کارگزاران بخش خصوصی و از طریق شرکت های تعاون روستایی توزیع را انجام می دهد امسال نسبت به سال قبل تغییری که ایجاد شده این است که همه خرید ها باید در قالب سامانه شرکت خدمات حمایتی باشد که شفافیت لازم وجود داشته باشد که چه کسی چه مقدار کود خرید می کند و به چه کسانی کود داده می شود .
مجری : این سامانه مشکل دارد یا نه ؟
قربانی : نه سامانه هیچ مشکلی ندارد و الان هم کارگزاران بخش خصوصی و تعاونی روستایی مشغول خرید هستند .
مجری : اقای علی چاله چاله ، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه پشت خط ارتباطی ماست
شما در حوزه کود در استان تان مشکلی ندارید و کارها به خوبی انجام می شود یا خیر ؟
چاله چاله : ما در حوزه توزیع کود مشکلی که موجود بود و خوشبختانه حل شده بحث توزیع بود از پتروشیمی به واحدهای کارگزاری که با پیگیری هایی که انجام شد میزان سهمیه سوخت این ها را پیگیری کردیم از طریق شرکت پخش اضافه کردند و روندش در حال حاضر روند نرمال و مناسبی است.
مجری : یعنی در این حوزه شما مشکلی ندارید ؟
چاله چاله : نه هیچ مشکلی نداریم
مجری : آقای حسین برزگر رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری هم پشت خط ارتباطی ماست .
آقای برزگر شما در حوزه کود الان بخشی از مشکلات توزیع که در گزارش دیدیم در استان شما هم وجود دارد یا شما هم این مشکل را برطرف کردید ؟
برزگر : ما در حال حاضر بیش از ۶ هزار تن دپوی کودی در انبارهای شرکت خدماتی داریم و الحمدالله مشکل خاصی در راستای تامین کود نداریم.
مجری : در حوزه توزیعش چطور ؟
برزگر : در حوزه توزیع هم با مراجعه کشاورزان به سامانه سهمیه بندی کشاورزان و احصا سطوح کشاورز و بر اساس سازمان پایش بر اساس فشاری که سازمان تحقیقات اعلام کرده بین کشاورزان توزیع می شود .
مجری : پس شما در قیمت و توزیع هیچ مشکلی وجود نداشته و یا این که مشکلاتی بوده و حل شده است ؟
برزگر : نه ما از تابستان دپوی کودی در استان مان خوب بود با راه اندازی پتروشیمی استان هم وضعیت بهتر شد و خداراشکر مشکل خاصی در روند توزیع کود بجز آن انتهای شهریورماه که برای تغییر کود دو هفته ای توزیع کود نداشتیم ما مشکل خاص دیگری در استان نداشتیم .
مجری : آقای قربانی یک نکته ای که وجود داشت این بود که در الگوی کشت همزمان تعرفه صادرات محصولات جالیزی هم اعلام شود شما در این برنامه در میز اقتصاد بارها در شهریور آمدید و وعده دادید حتی قیمت ها و تعرفه ها هم آماده شده اما کماکان چیزی اعلام نشده علت چیست ؟
قربانی : چرا ما اعلام کردیم حتی به خود شما هم اعلام کردیم که از ابتدای سال ۱۴۰۲ تعرفه محصولات جالیزی صد در صد قیمت پایه صادراتی خواهد بود قرار بود طبق قانون شش ماه قبل باید اطلاع می دادیم که اطلاع دادیم .
مجری : ولی قرار بود طبق وعده ای که داده بودید همزمان با الگوی کشت تعرفه صادرات محصولات جالیزی را هم اعلام کنید.
قربانی : اعلام کردیم همزمان در همان تاریخ اعلام کردیم به دوستان شما هم اعلام کردیم.
مجری : الان به گمرک ابلاغ شده و همه مطلع هستند ؟
قربانی : گمرک را معاونت توسعه بازرگانی می دانند ولی فکر می کنم به گمرک هم اعلام شده چون شش ماه قبل باید اطلاع داده شود که از ابتدای سال ۱۴۰۲ انشاالله ما آن را اجرایی خواهیم کرد
مجری : ارتباط تعرفه هایی که اخیرا دیدیم برای تنظیم بازار، با محصولات جالیزی چیست ؟
قربانی : کاملا متفاوت است این تعرفه ای که داده شده برای سیب زمینی۷۰ بوده ، برای گوجه فرنگی ۱۰۰ بوده و برای پیاز هم ۱۲۰ درصد بوده است قیمت پایه صادراتی که صرفا منحصرا ، چون در یک دوره زمانی فصل عوض می شود برای این که محصولات سایر استان ها وارد بازار شود، به صورت موقت تا فکر کنم پایان آذر، این را تدارک دیدیم ولی فکر کنم یک هفته یا دو هفته دیگر بازگشت می کند به همان قیمت پایه صادراتی قبلی .
مجری : آن صد در صدی که گفتید برای همه محصولات جالیزی است ؟
قربانی : بله برای همه محصولات جالیزی است که آب بر هستند .
مجری : می توانید بگویید کدام محصولات
قربانی : فکر می کنم خیار بود گوجه، پیاز و سیب زمینی و هندوانه و خربزه بود .
مجری : این ها همه شان صد در صد را دارند
قربانی : البته یک شرط هم دارد اگر کشورهایی که هدف صادراتی ما هستند پایه پذیرش تعرفه های خودشان را کاهش بدهند به سمت صفر میل بدهند همزمان هوشمندانه تعرفه های داخل کشور هم عوض می شود .
مجری : اطلاع رسانی اش چطور است
قربانی : بلافاصله اطلاع داده می شود
مجری : با توجه به این که آن شش ماه را می فرمایید
قربانی : در شرایط خاص مصوبه داریم که می توانیم تغییر را داشته باشیم انشاالله که برای بودجه سال ۱۴۰۲ آن شش ماه را نداشته باشیم
مجری : این بد نیست دوباره بر میگردیم به دوران مصوبه های یک شبه ؟
قربانی : دو تا نکته است یکی این که ما تلاش می کنیم جلوی صادرات را نگیریم یعنی ممنوعیت صادرات اصلا نخواهیم داشت تحت هیچ شرایطی من بعد هم ممنوعیت صادرات نخواهیم داشت مثل بقیه کشورها با استفاده از عوارض سیاست های خودمان را اعمال خواهیم کرد .
مجری : یعنی الان در بودجه دارید تلاش می کنید که این شش ماهه را بردارید؟
قربانی : این پیشنهاد را پارسال نداده بودیم نمایندگان محترم داده بودند
مجری : خیلی متشکرم آقای قربانی