پخش زنده
امروز: -
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: مشکلات و محدودیتهای زیادی داریم که باید آن را رفع کنیم، اما داشتهها و پیشرفتهای خیلی زیادی هم داریم که باید آن را به نسل جوان جامعه تبیین و امیدآفرینی کنیم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از روابط عمومی وزارت علوم ، دکتر محمدعلی زلفی گل دیروز در اختتامیه همایش بین المللی نهضت ترجمه با عنوان پرواز اندیشهها روایت ماندگار با حضور فرهیختگانی از ۲۰ کشور جهان در دانشگاه ملایر برگزار شد با اشاره به سالهای آغازین پیروزی انقلاب اسلامی گفت: آن زمان دنیای سلطه، تازه متوجه شد نظامی شکل گرفت که قرار است شعار استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی را محقق کند، نظامی که قرار است با شعار نه شرقی نه غربی، خودش باشد و درون مرزهای جغرافیایی خودش برای مدیریت کشورش تصمیم بگیرد.
وی با تاکید بر اینکه دنیای سلطه و استکبار معمولا کشورها را به صورت مستقل نمیپذیرد، گفت: دنیای سلطه تلاش میکند کشورها به ویژه کشورهایی که دارای منابعی باشد را تحت سلطه خود داشته باشد تا از آن منابع برای اهداف خود استفاده کند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه دنیای استکبار بلافاصله پس از پیروزی انقلاب، جنگ را به ایران تحمیل کرد، افزود: پشت صدام و صدامیان تمام دنیای استکبار بود و آنها تمام تلاش خود را بکار گرفتند که این کشور را سرنگون کنند، اما جوانان ایران و مادران و خواهران آن روز هر کس به فراخور توان خود در دفاع مقدس شرکت کرد و اجازه ندادند وجبی از خاک این سرزمین به دشمن واگذار شود.
وی با تاکید بر اینکه نخبگان شهید دوران دفاع مقدس، اگر امروز در جامعه حضور داشتند حتما افراد بسیار تأثیرگذاری بودند، افزود: همه شهدای ما انسانهای اثربخشی در عرصههای مختلف سیاسی، فرهنگی و علمی بودند که خالصانه جان خود را در طبق اخلاص قرار داده و از کیان اسلام دفاع کردند.
زلفی گل با تاکید بر اینکه یادمان باشد جمهوری اسلامی راحت به دست نیامده است، مطرح کرد: یادمان نرفته است که شهرهای ما زیر بمباران هوایی دشمن تخریب شدند؛ یادمان باشد ساختن هزینه بر و زمان بر و تخریب آسان است.
وزیر علوم ساخت دانشگاه ملایر را مولود انقلاب اسلامی دانست و بیان کرد: امروز به وجود دانشگاه ملایر افتخار میکنیم که به یک شهرک دانشگاهی تبدیل شده است و با پیشنهاد دکتر هادی بیگی نژاد، نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی، هئیت امنا و هییت ممیزه دانشگاه ملایر مستقل شد.
وی ادامه داد: استقلال هییت امنا و و هییت ممیزه دانشگاه یعنی این دانشگاه به بلوغ رسیده و خودش میتواند برای خودش تصمیم بگیرد.
زلفی گل گفت: باید از خود سوال کنیم ما به چه میزان این پیشرفتهای جمهوری اسلامی را قدر میدانیم و تا چه اندازه در راستای جهاد تبیین گام برداشتیم.
وزیر علوم با اشاره به پیشرفتهای چشمگیر کشور طی چهار دهه اخیر در عرصههای مختلف علمی، نانو، بایو و علوم نو پدید، افزود: چرا این پیشرفتها را به نسل جوان منعکس نمیکنیم؟ مشکلات و محدودیتهای زیادی داریم که باید بپذیریم و رفع کنیم، اما داشتههای خیلی زیادی هم داریم.
زلفی گل با تاکید بر اینکه در حال حاضر پیشرفتهترین وسایل و تجهیزات در کشور ساخته میشود، گفت: قبل از انقلاب اسلامی در دانشگاهها دورههای دکتری نداشتیم، اما در حال حاضر دورههای پسا دکتری و شرکتهای دانش بنیان بسیاری داریم.
وی وجود ۸۴۰ دانشمند یک درصد بین المللی در کشور را مایه افتخار و مباهات دانست و بیان کرد: دانشمندان دو درصد بین المللی در کشور تقریبا دو برابر این تعداد است.
وزیر علوم با تاکید بر اینکه این دانشمندان با شاخصها و استانداردهای سخت گیرانه بین المللی انتخاب شدند، گفت: وجود این دانشمندان به این معنا است که جمهوری اسلامی با مرجعیت علمی در دنیا شناخته شده است.
زلفی گل همچنین به کسب رتبههای برتر توسط دانش آموزان کشور در المپیادهای بین المللی اشاره کرد و گفت: دنیا مرجعیت علمی ایران و دانشمندان ایران را به رسمیت میشناسد پس انتظار داریم صداوسیما و رسانههای مختلف این توفیقات را مقایسه و معرفی کنند.
وی با تاکید بر اینکه باید به جوانان کشور امید دهیم، مطرح کرد: با استفاده از جوان گرایی در سیستم اداری و مدیریتی کشور، روحیه و نشاط جوانی را به سیستم تزریق میکنیم.
زلفی گل با بیان اینکه امروز کشور ما در منطقه رتبه اول علمی دارد، ادامه داد: دانشگاههای ما در رتبه بندی دنیا جایگاههای بسیار ارزشمندی دارند.
وزیر علوم تصریح کرد: باید شخصیت یک جامعه شخصیت جامع الاطراف باشد یعنی باید از هر قشری یک الگو معرفی شود وگرنه اگر معرفی موفقی نداشته باشیم الگوها کاریکاتوری میشود.
وی گفت: امسال برای توزیع متوازن استعدادها با بنیاد علمی نخبگان برنامه ریزی کردیم افرادی که در المپیادهای بین المللی مدال کسب کردند، در دانشگاه نیز در همان رشته تحصیل کنند.
زلفی گل برگزاری همایش بین المللی مفاهیم ارزشی دفاع مقدس را برنامه فرهنگی دانست که باید به نسل جوان منتقل شود و افزود: این تجربه نگاری که از دوران دفاع مقدس انجام میدهند بسیار ارزشمند بوده و فرهنگ کشور را به دنیا معرفی میکند.
وی با تاکید بر اینکه این پرچم افتادهای است که مترجمان به اهتزاز درآوردند ، گفت: باید در همه زمینهها تجربه نگاری کنیم.
وزیر علوم افزود: علم تاریخ به ما کمک میکند برای یک بحران و مشکل چند بار هزینه نکنیم و با بررسی نقاط قوت و ضعف، تصمیم اشتباه را دوباره تکرار نکنیم.
زلفی گل تجربه نگاری در دنیای پیشرفته را جزو اصول مسلم دانست و تاکید کرد: جوانان به امید، نشاط، تقویت و هویت مداری دارند که با معرفی داشتهها و هم فکری با جوانان و استفاده از ظرفیت آنها برای آینده کشور ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه کشور ما ظرفیت پیشرفت در عرصههای مختلف را دارد، خاطرنشان کرد: مسئولیت امروز ما به واسطه ایثار و گذشت شهدا و آزادگان ما است.
دانشجویان فرهیخته غیرایرانی با اهدای نمادهای بومی، فرهنگی کشور خود از وزیر علوم تحقیقات و فناوری تجلیل کردند.