پخش زنده
امروز: -
یک مقام دفاعی کره جنوبی اعلام کرد که کره شمالی یک موشک بالستیک قاره پیما پرتاب کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ خبرگزاری فرانسه روز جمعه در گزارشی از سئول، پایتخت کره جنوبی به قلم سونگهی هوانگ نوشت: کره شمالی روز جمعه یک موشک بالستیک قاره پیما شلیک کرد، به گفته ارتش کره جنوبی به لحاظ تاریخی این تازهترین مرحله از یک مجموعه پرتابهای بی سابقه موشک در هفتههای اخیر از سوی کره شمالی و این در حالی است که سئول و واشنگتن در انتظار یک آزمایش هستهای قریب الوقوع کره شمالی به سر میبرند.
یک مقام دفاعی کره جنوبی بدون اشاره به جزئیات بیشتر به خبرگزاری فرانسه اعلام کرد ستاد مشترک ارتش کره جنوبی «معتقد است که کره شمالی یک موشک آی سی بی ام (ICBM) پرتاب کرده است». اندکی پیشتر ارتش کره جنوبی اعلام کرده بود «پرتاب یک موشک بالستیک ناشناخته را در مسیر شرق» شناسایی کرده است.
به گفته نخست وزیر ژاپن، این کشور نیز پرتاب این موشک را تایید و آن را «کاملا غیر قابل قبول» ارزیابی کرد. وی هشدار داد موشک آی سی بی ام ممکن است در منطقه اقتصادی انحصاری دریایی ژاپن سقوط کند. گارد ساحلی ژاپن از کشتیهایی که در آبهای منطقه تردد میکنند، خواسته است به قطعاتی (از موشک) که ممکن است در دریا شناور باشد، نزدیک نشوند.
به گفته سئول و توکیو، سوم نوامبر نیز کره شمالی یک فروند موشک آی سی بی ام پرتاب کرده بود، اما این پرتاب ظاهرا ناموفق بود. کره شمالی در ماه مارس گذشته آخرین مهلتی را که در سال ۲۰۱۷ درباره پرتاب این نوع موشکهای دور برد، برای خود تعیین کرده بود، شکست.
کره شمالی پیشتر در روز پنجشنبه چند ساعت بعد از هشدار وزیر امور خارجه این کشور که به تقویت اتحاد امنیتی میان سئول، توکیو و واشنگتن وعده پاسخی سخت داده بود، یک فروند موشک بالستیک کوتاه برد پرتاب کرده بود.
آمریکا، کره جنوبی و ژآپن در ماههای اخیر رزمایشهای نظامی مشترک خود را در برابر تهدیدهای کره جنوبی تشدید کرده اند و کره شمالی در این رزمایشها به دیده تکرار تهدید مکرر تهاجم به خاک خود یا تهدید تغییر رژیم نگاه میکند.
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا روز سه شنبه در دیداری با شی جین پینگ، همتای چینی خود در حاشیه نشست سران گروه ۲۰ در بالی تلاش کرد وی را متقاعد کند تا واسطه شود کره شمالی از اقدام به آزمایش هستهای صرف نظر کند.
از طرف دیگر، بایدن و یون سوک-یئول، رئیس جمهور کره جنوبی و فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن روز یکشنبه وعده دادند در صورتی که پیونگ یانگ این آزمایش را محقق سازد، پاسخی «قوی و سخت» به آن بدهند. بعد از سال ۲۰۱۷ این نخستین و در مجموع هفتمین آزمایش هستهای کره شمالی خواهد بود.
چو سون هویی، وزیر امور خارجه کره شمالی این دیدارها میان رهبران آمریکا، کره جنوبی و ژاپن را محکوم و تاکید کرد این دیدارها «اوضاع در شبه جزیره کره را به مرحلهای غیر قابل پیش بینی وارد میکنند».
وزیر امور خارجه کره شمالی با استفاده از نام رسمی کره شمالی، جمهوری دموکراتیک مردمی کره، اعلام کرد آمریکا هر چه بیشتر تلاش کند اتحاد امنیتی خود را با توکیو و سئول تقویت کند، «پاسخ نظامی جمهوری دموکراتیک مردمی کره سختتر خواهد بود».
کره شمالی در آغاز ماه نوامبر به رگبار بی سابقهای از پرتابهای موشک از جمله موشک بالستیکی که در نزدیکی آبهای سرزمینی کره جنوبی افتاد، اقدام کرد. رئیس جمهور کره جنوبی «تهاجم عملی به خاک» کره جنوبی را محکوم کرد.
کره شمالی فقط در روز دوم نوامبر ۲۳ موشک پرتاب کرد که بیش از کل موشکهایی بود که این کشور در سراسر سال ۲۰۱۷ پرتاب کرده بود که کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی و دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا تهدیدهای جنگ هستهای با هم مبادله میکردند.
پیونگ یانگ در سپتامبر و اکتبر به پرتاب مجموعه فراوانی از موشکها از جمله موشک بالستیک میانبردی که چهارم اکتبر برای نخستین بار از پنج سال پیش تاکنون از آسمان ژاپن عبور کرده بود، مبادرت کرد.
تازهترین مجموعه از پرتابهای موشک با گلوله باران خط مرزی میان دو کره و پرواز گسترده هواپیماهای جنگی بر فراز آسمان کره شمالی همراه بود.
پیونگ یانگ اقدامات نوامبر خود را با رویکرد «تهاجمی و تحریک» آمیز سئول و واشنگتن توجیه کرد که به رزمایشهای گستردهای به ویژه با هواپیماهای پنهانکار و بمب افکنهای راهبردی دست زده بودند که تا آن زمان هرگز میان دو کشور چنین رزمایشی انجام نشده بود.
تحلیل گران معتقدند کره شمالی که بر اساس قطعنامههای سازمان ملل متحد حق ندارد موشکهای بالستیک پرتاب کند، به علت اختلاف در شورای امنیت امکان پیدا کرده از هر گونه تحریمهای جدید برکنار بماند و همین به پیونگ یانگ چنین جسارتی را داده است.
چین متحد دیپلماتیک و اقتصادی اصلی پیونگ یانگ در واقع در ماه مه به روسیه پیوست تا با تلاش آمریکا برای افزایش تحریمها علیه کره شمالی با حق وتوی خود مقابله کند.