توسعه یک پهپاد خوراکی برای استفاده در ماموریتهای امداد و نجات
مهندسان موسسه فناوری فدرال سوئیس لوزان (EPFL)، نمونه اولیه پهپاد خوراکی را توسعه دادهاند که میتواند برای مأموریتهای امداد و نجات به کار برده شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، توسعه این پهپاد بخشی از طرح گستردهتری به نام RoboFood است که در آن مهندسان رباتهای خوراکی را برای امدادرسانی به انسان و حیوانات در شرایط بحران مورد بررسی قرار میدهند.
شرایطی را تصور کنید که در آن فردی هنگام کوهنوردی یا حتی بر اثر بروز یک حادثه طبیعی، در شرایط بدون مواد غذایی گیر افتاده باشد. در چنین شرایطی، یک پهپاد که قطعاتی از آن قابل خوردن باشد، میتواند جان آن فرد را از گرسنگی نجات دهد یا حتی به فرد درگیر در شرایط خاص، دارو و آب برساند.
گروه تحقیقاتی موسسه فناوری فدرال سوئیس، ابتدا کار خود را به صورت برخط با عنوان «به سوی پهپادهای خوراکی برای مأموریتهای نجات: طراحی بالهای قابل خوردن» آغاز کردند. در مطالعه اولیه انجام شده آنها توانستند پهپادی را طراحی کنند که دارای بالهای قابل خوردن است و میتواند در شرایط اضطراری به افراد نیازمند که بدون مواد غذایی درگیر هستند، کمک کند.
طراحی ظاهری پهپاد همانند همگی پهپادهای معمولی است. با این تفاوت که بال ثابت آن از کیک برنجی و ژلاتین ساخته شده است و در مجموع ۳۰۰ کالری دارد.
یکی از محققان این طرح میگوید: بالهای پهپاد طعم شیرینی ترد برنجی را میدهند که با ژلاتین خام ترکیب شده است و میتواند در شرایط خاص، غذای خوبی باشد.
این پهپاد با بالهای خوراکی در اولین پرواز آزمایشی خود عملکرد موفقیت آمیزی داشت. برای ساخت بالها، محققان کیکهای برنج گرد را با استفاده از دستگاه برش لیزری، برش داه و با ژلاتین به هم چسباندند تا ساختار بال را داشته باشد. برنج مقوی است و وزن زیادی ندارد و به همین دلیل گزینه خوبی برای ساخت بالهای پهپاد بهشمار میرود.
گروه توسعه پهپاد خوراکی قصد دارند راههایی برای مغذیتر کردن بالهای پهپاد بررسی کنند و ببیند آیا میتوان مواد خوراکی بیشتری را به طراحی اضافه کرد یا خیر.