پخش زنده
امروز: -
رییس کمیته فناوری اطلاعات کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: تا انتهای سال ۱۴۰۳ بیست میلیون دسترسی به اینترنت ثابت پرسرعت فراهم می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، برنامه در این هفته رادیو تهران میزبان آقای رضاخواه نماینده مجلس شورای اسلامی تا درخصوص موانع پیش روی شبکه ملی اطلاعات توضیحاتی بفرمایند.
مجری : وزیر ارتباطات در پاسخ به سوال نمایندگان در صحن مجلس گفتند که پیشرفت شبکه ملی اطلاعات در مدت زمان فعالیت دولت سیزدهم دوبرابر شده و تا ۱۴۰۳ از شبکه ملی اطلاعات بهره برداری می شود . در این زمینه جنابعالی اطلاعاتی دارید که برای تسریع در بهره برداری از شبکه ملی اطلاعات قرار است چه اقدامات دیگری انجام شود ؟
آقای رضاخواه نماینده مجلس شورای اسلامی : من برای این که مخاطبان دقیقا بدانند شبکه ملی اطلاعات چیست ، سعی می کنم که به نحوی پاسخ دهم که عموم مردم متوجه شوند . ببینید ما از شبکه ملی اطلاعات چه انتظاری داریم ؟ یک بخشی از انتظاری که از شبکه ملی اطلاعات داریم مربوط به توسعه زیرساخت ها است و یک بخشی هم مربوط به توسعه خدمات است ، توسعه زیرساخت ها یعنی این که باید سرعت اینترنت افزایش پیدا کند اما در ایران اتفاقی در طول ۱۰ سال گذشته افتاده که زیرساخت افزایش سرعت اینترنت را به طور کافی فراهم نکرده است .
در همه دنیا روی توسعه زیرساخت اینترنت ثابت بیش از اینترنت موبایل سرمایه گذاری می کنند اما در کشور ما برعکس شده یعنی این که ما الان در اینترنت موبایل بین کشورهای مختلف اگر بخواهیم مقایسه کنیم فکر می کنم اگر اشتباه نکنم رتبه ما در بین کشورهای مختلف ۵۴ است اما در اینترنت ثابت رتبه ما ۱۴۷ است در این زمینه یک عقب ماندگی جدی در حوزه توسعه فیبر نوری داریم اگر فیبر نوری به خوبی در کشور پوشش داده نشود عملا سرعت اینترنت افزایش پیدا نخواهد کرد و خدمات نسل پنجم تلفن همراه هم قابل ارائه نیست باید بنابراین فیبر نوری توسعه پیدا کند .
هم در شبکه ملی اطلاعات این موضوع تعریف شده هم در دو سال گذشته مجلس پیگیر این موضوع بوده و هم با آمدن دولت جدید رویکرد عوض شده نسبت به توسعه اینترنت ثابت پرسرعت و الان برنامه دولت این است که بیست میلیون پورت فیبر نوری را به درب منازل برساند ، اگر این اتفاق بیفتد، در کنار این که سرعت اینترنت منازل افزایش پیدا خواهد کرد ، کسب و کارها هم به اینترنت پرسرعت تری دسترسی خواهند داشت و طبیعتا خیلی از خدماتی که در حوزه اقتصاد دیجیتال باید داده شود ، نیازمند توسعه این زیرساخت ها است بنابراین ما سوال کننده که خود شخص بنده بودم، یک بخشی از سوال بنده مربوط به توسعه سرعت اینترنت ثابت بود ، خوب این برنامه دولت همان چیزی که آقای وزیر پاسخ داد این بود که تا انتهای سال ۱۴۰۳ بیست میلیون دسترسی به اینترنت ثابت پرسرعت انشاالله تا آن موقع باید فراهم شود، اینکه باید یک بخشی از سرمایه گذاری دولت باید باشد و بودجه اش دیده شده و همین دیروز صندوقی برای این موضوع طرحی مطرح شد که یک سرمایه ای بیاید در صندوق برای اجرای همین موضوع ، این هم در مجلس یک فوریت این طرح به تصویب رسید.
این بخش توسعه زیرساخت ها است و یک بخش هم بحث ارائه خدمات است ، سرویس ها، ببینید تقریبا شما به هر کشور مهمی که سفر کنید می بینید که این کشورها برای خودشان پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی مختص خودشان را دارند و طبیعی هم است که این اتفاق بیفتد شما چین بروید ، روسیه بروید ، هند بروید ، کشور آمریکا که پلت فرم های آمریکایی را دارد و کشورهای اروپایی هم بروید هرکدام برای خودشان پلت فرم های خاصی را طراحی کرده اند . یک سری از خدمات باید در پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی ملی ارائه شود . این هنوز زیرساختش فراهم نیست یعنی این که هم شبکه های اجتماعی و پیام رسان های ما هنوز از لحاظ فنی به اندازه کافی تجهیز نشدند که اگر فرض کنید عموم مردم بخواهند وارد این پلت فرم ها شوند ، نمی توانند با سرعت کافی و با کیفیت خوب خدمات به مردم ارائه کنند طبیعتا باید این اتفاق بیفتد و پیگیر هستیم که این اتفاق بیفتد
طبیعتا خیلی از خدماتی که الان مردم حضوری می روند و پیگیری می کنند وقتی این خدمات ارائه شود دیگر نیازی به حضور نخواهد بود خیلی از این خدمات به صورت آنلاین ارائه خواهد شد خدماتی که احیانا نیاز به کارت ملی یا شناسنامه ، پایان کار یا سربازی خیلی از خدماتی که الان هنوز ارائه نمی شود همه خدمات عمومی را دولت می تواند بیاورد روی این پلت فرم های داخلی ، اما برای اینکه این اتفاق بیفتد هم باید این ها زیرساخت فنی داشته باشند که سرور بگوییم یا فضای ابری بگوییم هردو می تواند باشد ، هم این اتفاق باید بیفتد و هم این که ارگان ها و سازمان های مختلف باید مشخص شود که چه خدماتی را با چه کیفیتی باید به مردم ارائه دهند یا در کنار مردم به کسب و کارها باید ارائه دهند اگر این اتفاق بیفتد هم ایجاد رضایتمندی در مردم می کند و هم بستر توسعه اقتصاد دیجیتال است یعنی خیلی از خدماتی که الان هنوز قابلیت ارائه ندارند خیلی از شرکت های خصوصی می توانند ورود پیدا کنند برای ارائه خدمات اقتصاد دیجیتال به مردم که طبیعتا هم باعث ایجاد افزایش رضایتمندی و هم باعث ایجاد اشتغال می شود .
مجری : ممنون از توضیحاتتان .