توسعه صنعت مس نیازمند حضور نخبگان
مدیرعامل شرکت ملی مس در جمع نخبگان بسیج دانشجویی استان کرمان با اشاره به این که فرصتهای خوبی برای توسعه صنعت مس وجود دارد تا بتوان ارزآوری بیشتری ایجاد کرد، از نخبگان خواست به این صنعت ورود کرده و اقتصاد کشور را شکوفا سازند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای علی رستمی با بیان این که در زمینه مس ۷ درصد از کشور را اکتشاف کرده ایم، گفت: با توجه به اکتشافات اخیر و تلاش همکاران در مجموعه مس، به ۱۹ میلیارد تن ماده معدنی رسیدیم، به طور قطع میتوانیم از فرصتهای موجود استفاده کنیم و برای اکتشافات جدید و ذخایر معدنی بیشتر تلاش کنیم.
وی با بیان این که بیشترین ذخایر مس در استانهای کرمان و آذربایجان وجود دارد، افزود: در استانهای یزد و سیستان و بلوچستان هم معادن مس کشف شده و عملیات استخراج صورت میگیرد.
رستمی گفت: سال قبل در حوزه اکتشاف ۱۳۰ هزار متر حفاری انجام شد و امسال این میزان به ۲۰۰ هزار متر افزایش یافته است.
وی با اشاره به راه اندازی دو شرکت اکتشافی افزود: یک شرکت دیگر هم در دست اقدام است و ظرف یک ماه آینده راه اندازی میشود؛ در این حوزه ۴۵ دستگاه حفاری خریداری شده و ۶ مورد نصب شده است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: دو آزمایشگاه مرجع در صنعت مس یکی در کرمان و دیگری در آذریایجان در دست اقدام است و تا دهه فجر راه اندازی میشوند.
رستمی افزود: قبلاً برای دستیابی به یک نمونه معدنی ۶ ماه معدن داران در انتظار میماندند تا نتیجه را از تهران دریافت کنند لذا راه اندازی آزمایشگاه مرجع در حوزه صنعت مس ارزشمند است.
وی گفت: برای رسیدن اکتشافات از ۷ درصد به ۱۵ درصد باید ظرفیت را چندین برابر کرد تا به این هدف برسیم؛ با این ظرفیت بالا در استان کرمان باید از حضور فارغ التحصیلان رشتههای معدنی و سایر رشتههای فنی، مالی و ... در این صنعت بهرهمند شد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران امکانات تولیدی و استخراجی شرکت مس باید ۴ برابر شود، ادامه داد: بر همین اساس تولید یک میلیون تن ظرف مدت ۵ سال هدف گذاری شده است، بنابر این در این راستا تمام امکانات تولیدی و استخراجی شرکت مس ۴ برابر میشود.
رستمی گفت: در سوم خرداد ۱۳۶۱ که نخستین ماده معدنی مس تولید شد ظرفیت به ۱۵۰ هزار تن رسیده و امروز به ظرفیت ۲۵۰ هزار تن یعنی ۶۰ درصد ظرفیت اضافه شده است که در مقایسه با فولاد که در حال حاضر ۳۰ میلیون تن تولید دارد و آلومینیم که به ۱.۵ میلیون تن تولید رسیده است در صنعت مس نتوانسته ایم ظرفیت تولید را دو برابر تولید افزایش دهیم، لذا در برنامههای توسعه این امر را مدنظر قرار داده ایم.
وی بر ضرورت تهیه ماشین آلات معدنی جدید و استفاده از نیروهای متخصص افزود: در این حوزه شرکتهای معدنی، طراحی، ساخت و استخراجی زیادی نیاز است که بتوانند نیازهای موجود را مرتفع سازند.