پخش زنده
امروز: -
مراسم تکریم و معارفه مدیر جدیدحوزه علمیه خراسان با حضور علما، مسئولان استانی، اساتید و طلاب امروز در مدرسه علمیه عالی نواب مشهد برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در این مراسم گفت: بودن در عرصه پویایی علم و ایمان، الزامی تشکیلاتی است که ذات مقدس الهی برای علمای دین منظور فرموده است.
آیتالله سیداحمد علمالهدی با تشکر از زحمات پنج سال گذشته شورای عالی حوزه علمیه خراسان، گفت: حوزه علمیه تشیع از ابتدای تأسیس بهوسیله مرحوم شیخ طوسی تا امروز، با وجود فراز و نشیبها و مواجهه با حاکمان ظالم، حوزهای پویا بوده است که در دوره جدید بعد از جریان ازبینبردن شخصیتهای حوزوی توسط رضاخان، دوباره احیا شد و تفاوتهای زیادی با گذشته در آن ایجاد شد.
آیتالله علمالهدی تصریح کرد: در گذشته عمده تحقیقات پیرامون فقه و اصول و فلسفه و کلام بود، اما بعد از جریان شهریور سال ۱۳۲۰، حوزه توسط فضلای برجسته آن روز که مراجع تقلید امروز هستند، وارد عرصه جولان قلم و بیان شد و خصوصاً در حوزه علمیه خراسان بعد از پیروزی انقلاب و در اثر فکر و اندیشه عالم بزرگ انقلابی، مرحوم آیتالله طبسی وارد عرصه نظاممندی شد.
امامجمعه مشهد ادامه داد: بعد از تدبیر رهبر معظم انقلاب که مدیریت شورایی برای حوزه علمیه خراسان در نظر گرفتند، در طول این سالها با پشتکار حجتالاسلام والمسلمین عاملی و فعالیت اندیشمندانه شورای عالی، شاهد تحولات ارزشمندی در عرصه های گزینش ،آموزش و پژوهشمحوری که با تأسیس هیئتهای اندیشهورز فعالیتهای موفقی صورت گرفت.
این عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان، در پایان ابراز امیدواری کرد که با رهنمودهای علما و اساتید، مدیریت جدید بتواند بیش از پیش در دو عرصه پاسخگویی نیازهای جامعه اسلامی در گام دوم انقلاب و پاسخگویی شبهاتی که در اذهان مختلف جولان مییابد گام بردارد و همان طور که در برنامهها بیان شده، امور حوزوی بیشتر در مدارس علمیه صورت گیرد.
در پایان این مراسم حجت الاسلام و المسلمین علی خیاط به عنوان مدیر جدید حوزه علمیه خراسان معرفی شد.
حجت الاسلام خیاط، مدیر جدید حوزه علمیه خراسان، دارای مدرک سطح ۴ حوزه در رشته فقه و اصول از حوزه علمیه مشهد و دکترای علوم قرآن و حدیث از دانشگاه علوم اسلامی رضوی است. پیش از این آیت الله سید مصباح عاملی از سال ۹۴ تاکنون با حکم رهبر معظم انقلاب به عنوان مدیر حوزه علمیه خراسان فعالیت می کرد.
حوزه علمیه خراسان با هزار و ۲۰۰ سال قدمت و حدود ۴۰ هزار طلبه در حال آموزش در ۱۴۶ مدرسه علمیه تحت نظر ۲ هزار استاد، پس از حوزه علمیه قم دومین مرکز حوزوی ایران است.