در میز اقتصاد مطرح شد
سند سه هزار و ۷۸۴ هکتار زمین نهضت ملی مسکن صادر شد
مدیر حدنگار سازمان ملی زمین و مسکن گفت : از حدود هشت هزار هکتار مازاد دولتی سند سه هزار و ۷۸۴ هکتار از این اراضی برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن صادر شده است .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، سلیمی مدیر حدنگار سازمان ملی زمین و مسکن و ایلاتی کارشناس مسکن و شهرسازی در استودیو و آقای بهبهانی مشاور رئیس سازمان ثبت و اسناد و املاک به صورت تصویری با حضور در برنامه میز اقتصاد به موضوع تامین زمین نهضت ملی مسکن پرداختند .
مجری : به نام خدا همانطور که در خبرها دید و شنیدید وزارت راه و شهرسازی برای اجرای دقیق طرح نهضت ملی مسکن حدود هشت هزار هکتار زمین مازاد دستگاههای دولتی را شناسایی کرده اما تا الان و تا این لحظه ای که من در خدمت شما هستم سند 3100 هکتار به نام این وزارتخانه صادر شده امروز می خواهیم با حضور میهمانان ارجمندی که اینجا و بیرون از استودیو همراه هستند می خواهیم به این موضوع بپردازیم و بیشتر بررسی کنیم دلایل اینکه چرا تعداد دقیق این 8 هزار هکتار زمین مازاد دولتی تا الان سندهاش به نام وزارت راه و شهرسازی صادر نشده در خدمت دو میهمان عزیز و ارجمند هستم اینجا در استودیو جناب آقای سلیمی مدیر حدنگار سازمان ملی زمین و مسکن و همینطور جناب آقای ایلاتی کارشناس مسکن و شهرسازی اینجا در استودیو با ما هستند و می خواهیم گفتگو کنیم با آقای بهبهانی مشاور رئیس سازمان ثبت و اسناد و املاک که به صورت تصویری در خدمتشون خواهیم بود ابتدا یک گزارش را با هم ببینیم و بعد گفتگو را با میهمانان آغاز می کنیم .
مجری : من یک نکته ای را در ابتدای برنامه عرض کنم در گزارش گفتن یعنی ۸۰۰۰ و در گزارش ۶ هزار هکتار بود ۲۰۰۰ هکتار زمین های مازاد دولتی اختلاف داشته این دو هزار هکتار از طرف وزارت راه و شهرسازی امروز اعلام شد که در اختیار این وزارتخانه قرار گرفته خوب آقای سلیمی اگر موافق باشید از شما شروع کنیم در بحث زمینهای دولتی من مقدمه را این طور شروع کنم که دولت سیزدهم یک طرح بزرگی را با هدف خانهدار کردن اقشار کم درآمد آغاز کرده و آن طرح این بود که بیاد و در هر سال چیزی حدود یک میلیون واحد مسکونی را بسازد خوب طرح بسیار بزرگی است و یک حرکت جهادی را از سوی همه دستگاههای نهادها و وزارتخانه ها می طلبد میخواهم شما در همین ابتدا برای ما بفرمایید که تا الان با توجه به دغدغه دولت سیزدهم چه مقدار زمین دولتی شناسایی شده آیا فقط همین هر هزار هکتار است یانه زمین های بیشتری شناسایی شده و یا در آیندهای نزدیک انشاالله قرار است شناسایی بشود؟
علی سلیمی نوری مدیر حدنگار سازمان ملی زمین و مسکن : سلام و ادب و احترام خدمت شما بینندگان عزیز خصوص تامین زمین برای طرح اقدام ملی مسکن وزارت راه و شهرسازی و سازمان ملی مسکن اراضی که در محدوده شهرها ما پیشبینی کردیم ۲۴ هزار ۲۲۴ هکتار است در محدوده شهر که دارای کاربری مسکونی است با توجه به اینکه ما یک سری محدودیت های زمینی در محدوده شهر داریم نباید از پتانسیل اراضی مون در حریم شهر هم استفاده کنیم برای اینکه این اراضی داخل حریم را ما بتوانیم در امر مسکن انجام بدهیم آمدیم ۳۲ هزار و ۷۴۸ هکتار اراضی داخل زمین را که الحاق به شهر داشت را شناسایی کردیم مراحل اداری اش را شورای عالی شهرسازی که داره انجام میشه و الحاق بشود به محدوده شهر جهت تامین اراضی طرح نهضت ملی مسکن .
مجری : این ۳۲ هزار اراضی حریم مالکیتش برای کی است؟
علی سلیمی نوری مدیر حدنگار سازمان ملی زمین و مسکن : مالکیت اش برای سازمان ملی مسکن بوده .
مجری : یعنی دولتی است ؟
علی سلیمی نوری مدیر حدنگار سازمان ملی زمین و مسکن: بله دولتی است ما با شرایطی که داریم که اراضی دارای کاربری باشد ناگزیر شدیم برای اینکه کمبود زمین در محدوده شهرها با توجه به محدودیت هایی که هست برطرف کنیم از اراضی داخل حریم آمدیم آنهایی که مستعد امر مسکن بود و طرح توسعه آتی شهر به اون سمت میرفت را شناسایی کردیم داریم پروسه اداری اش را طی میکنیم عالی شهرسازی که الحاق کنیم برای طرح مسکن نهضت ملی.
مجری : ۲۲۴ هزار هکتار را هم بپرسم که اون مالکیتش به چه شکلی است ؟
علی سلیمی نوری مدیر حدنگار سازمان ملی زمین و مسکن: ۲۴ هزار و ۲۲۴ هکتار که اون هم مالکیتش سازمان ملی مسکن است.
مجری : یعنی این مقدار از زمین ها الان در اختیار وزارت راه و شهرسازی است برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن؟
علی سلیمی نوری مدیر حدنگار سازمان ملی زمین و مسکن: بله این ها آماده است و دارد انجام می شود و همچنان سند ها هست ما در خصوص این که بازهم اراضی ها چون ما باید شرایط را پیش بینی کنیم که امر مسکن صرف نظر از این که داریم این زمین تامین میکنیم امر مسکن یک عمر دراز مدت است باتوجه به نیاز جامعه چون بخش عمدهای از این اراضی که در سطح کشور وجود دارد و در مالکیت اشخاص حقوقی و حقوقی و حقیقی می باشد و اینها را مجموعه مجبوریم که برای توسعه آتی شهر و همچنین تامین مسکن مورد نیاز در سطح کشور بارگذاری کنیم آمدیم ۷۳۶۹ هکتار هم برای مالکیت اشخاص حقیقی و حقوقی و هست در بخش خصوصی اومدیم برای چی امر توافق که این هم پروسه توافق آن دارد انجام می شود به این نتیجه مطلوب برسد .
مجری : اون ۳۲۰۰۰ اضافه می شود ۷۳۶۹ هزار هکتار این مالکیتش هم حقیقی است و حقوقی است بعد چطور باید با این افراد مالکان؟
علی سلیمی نوری مدیر حدنگار سازمان ملی زمین و مسکن: این بستگی به نیاز اون شهر و بستگی به اون تامین مسکن که ما نیاز داریم در دراز مدت وارد بحث این می شویم که اگر مالکیت شان مالکیت قانونی باشد و مشکلی نباشد این آمادگی را دولت دارد که این اراضی را با توافق در مالکیت خودش قرار دهد تغییر کاربری بدهد و جهت امر مسکن استفاده کنیم در سالهای آتی .
مجری : یک نکتهای که خیلی مهم است در بحث سند خوردن این زمین ها این است که خوب برای این هشت هزار هکتار مهلت قانونی صدور سند به پایان رسید شما دیر اقدام کردید برای ثبت سندش و یا نه سازمان ثبت اسناد تعللی در این زمینه داشته؟
علی سلیمی نوری مدیر حدنگار سازمان ملی زمین و مسکن : من این رو با یک مقدار شرایط ...
مجری : البته شمایی که میگویم جنابعالی ها منظورم با آن دستگاه حقوقی است
علی سلیمی نوری مدیر حدنگار سازمان ملی زمین و مسکن : این اراضی شناسایی اراضی در سطح کشور یک مشکلاتی دارد به این علت که ما اراضی که می رویم بازدید میدانی انجام میدهیم تا اینکه قطعیت پیدا کند که این شامل اراضی مازاد است این خود بخشش زمان میگذرد و زمانبر است از طرفی که ما زمین را احضار کردیم تقریباً ۶۱۳۵ تا را ما احصا کردیم به سازمان ثبت اعلام کردیم مکتوب از مرداد ماه تا الان .
مجری : از آن ۶ هزار تا که شما احصا کردید چندتاش تا الان سند خورده؟
علی سلیمی نوری مدیر حدنگار سازمان ملی زمین و مسکن : الان میگم خدمتتون از مرداد ماه تا امروز که من خدمت شما هستم جا دارد این جا که من از رسانه ملی هم تشکر کنم به خاطر پیگیری و تشکیل جلساتی که انجام شد و از مرداد ماه تا امروز ما تقریباً که قطعی است که من امروز آمار و آوردم چون داشتم گزارش شما را میدیدم ۳۷۸۴ هکتار از اراضی شناسایی شده دستگاه های اجرایی در سطح کشور سندش به نام سازمان ملی زمین و مسکن اخذ و تحویل داده شده یعنی ما تقریباً یک چیز حدود سه هزار هکتار کمتر از سه ماه ما توانستیم با همکاری سازمان ثبت و اسناد و املاک کشور صنعت ها را اخذ کنیم .
مجری : یعنی نزدیک به ۵۰ درصد زمین های شناسایی شده مازاد دولتی را شما توانسته اید سند هاشون را گرفته اید؟
علی سلیمی نوری مدیر حدنگار سازمان ملی زمین و مسکن: بله درست مابقی آن پروسه زمانی دارد که این پروسه زمانی مکاتباتش را بر اساس قانون انجام دادیم به سازمان ثبت هم اعلام کردیم.
مجری : سامانه ثبت اعلام شده پس اجازه بدهید صحبت کنم با آقای بهبهانی مشاوره رئیس سازمان ثبت ثبت و اسناد املاک کشور که به صورت تصویری با ما هستند آقای بهبهانی خدمت شما سلام عرض می کنم
بهبهانی مشاوره رئیس سازمان ثبت ثبت و اسناد املاک کشور : بنده هم خدمت حضرتعالی و بینندگان عزیز و محترم سلام و عرض ادب دارم.
مجری آقای بهبهانی آقای سلیمی الان اشاره کردن با اعداد و رقم که از این حدود هشت هزار هکتار مازاد دولتی ۳۷۸۴ هکتار از این اراضی را سازمان ثبت سند هایش را صادر کرده مابقی چرا صادر نشده؟
علی بهبهانی مشاور رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور : نکته ای که من جا دارد اینجا واقعا تشکر بکنم از کلیه همکاران ما در سراسر کشور ببینید از این میزانی که جناب سلیمی اشاره کردند فقط هزار و ۷۰۰ هکتار ش دارای پلاک ثبتی بوده و نقشه مازاد مابقی این تا همان سقفی که اعلام کردند فاقد پلاک ثبتی که من مستنداتش را اینجا دارم که اگر لازم باشد من از روی این مستندات شرح به شرح اعلام کنم خدمت شما که فاقد پلاک ثبتی است و فاقد نقشه اشاره کردند که فرآیندی دارد برای صدور سند ما تکلیفی که داریم این است که به محض اینکه سازمان مسکن یا وزارت مسکن سوابق را در اختیار ما قرار بدهد ما اقدام بکنیم برای تغییر نام.
مجری: آقای بهبهانی
بهبهانی مشاوره رئیس سازمان ثبت ثبت و اسناد املاک کشور: عذرخواهی می کنم استحضار دارید که وقتی که درخواست بدون ذکر پلاک ثبتی باشد فرایند ثبت پلاک ثبتی این فرایندی است که در قانون به عهده ما گذاشته نشده بر آینده تهیه نقشه به عهده ما نیست.
مجری : آقای بهبهانی همین رو میخواستم بپرسم یک لحظه اجازه بدهید همین را می خواهم بپرسم شما می فرمایید که هزار و ۷۰۰ هکتار دارای پلاک ثبتی و فاقد نقشه هستند پلاک ثبتی ندارند و فاقد نقش هستند شما بهتر از من میدونید که قانون حدنگار از سال ۱۳۹۳ داره در کشور اجرا میشود و فکر میکنم تا سال ۹۸ هم طول کشید آیا سازمان ثبت متولی این موضوع نبوده که حداقل برای زمین های دولتی آنچه که در احصاء دولت جمهوری اسلامی ایران است این کار را انجام بدهد.
بهبهانی مشاوره رئیس سازمان ثبت ثبت و اسناد املاک کشور : اجازه میدادید من عرضم تمام میشد پاسخ سوالتان مشخص بود اینجا درخواستی که دوستان نه اینکه آن ملک فاقد پلاک ثبتی است آن ملک پلاک ثبتی دارد اما ..
مجری : شما گفتید پلاک ثبتی ندارد؟
بهبهانی مشاوره رئیس سازمان ثبت ثبت و اسناد املاک کشور : نه شما اجازه بدهید درخواستی که دوستان برای ما ارائه کردند من دقیقا از روی خود درخواست دوستان اگر اجازه بدهید من برای شما عرض کنم مثلاً به عنوان نمونه گفته که آذربایجان شرقی شهر آذرشهر مساحت ۱۰ هکتار نام دستگاه بهره برداری شرکت آب منطقهای شما در این درخواست که پیوست یک روکشی است که برای ما دادن چه پلاک ثبتی می بینید چه نقشه پیوستی آمده .
مجری: بسیار خوب سوال من هم همین است متولی پلاک ثبتی کی بوده ؟
بهبهانی مشاوره رئیس سازمان ثبت ثبت و اسناد املاک کشور: نه نه این رو ببینید دارند الان اون دستگاه داره ازش استفاده می کند.
مجری : آخه شما گفتید هزار و ۷۰۰ هکتار فاقد پلاک ثبتی هستند؟
بهبهانی مشاوره رئیس سازمان ثبت ثبت و اسناد املاک کشور : نه اجازه بدید من عرضم این بود از این ۶۷۰۰ هکتار هزار و ۷۰۰ هکتار ش دوستان درخواست ای که به ما دادند پلاک ثبتی اش را هم قید کردند نقشه اش را هم ضمیمه کردند.
مجری پس پلاک ثبتی دارد و فاقد نقشه هم نیست؟
بهبهانی مشاوره رئیس سازمان ثبت ثبت و اسناد املاک کشور : نه اینها رو که ما انجام دادیم مازاد بر این دو هزار هکتار دیگر را کی انجام داده کی رفته برایش نقشه کشیده کی شناسایی کرده که پلاک ثبتی اش چه پلاکی است ثبت همکاران ما در سراسر کشور فراتر از وظایف قانونی شان اقدام کردهاند دوستان باید درخواستی که به ما می دهند پلاک ثبتی اش را هم قید کند که ما دقیقاً بر اساس سوابق حد نگاری که انجام دادیم سریع برویم به سمت آن پلاک.
مجری : پس شما الان اعتقاد دارید که یکی از دلایل اینکه صدور این ۳۰۰۰ یا حدود ۵۰ درصد زمینهای همان هشت هزار هکتار حدود سه هزار و هفتصد هشتصد تاش که تا الان ثبت نشده موضوع پلاک ثبتی بوده درسته؟
بهبهانی مشاوره رئیس سازمان ثبت ثبت و اسناد املاک کشور : موضوع این است که درخواست دوستان ناقص است درخواست دوستان پلاک ثبتی را قید نکردهاند نقشه را ضمیمه نکردهاند ما اینجا از دوستان خواهش می کنیم که به جای اینکه این موضوع را اینطور مطرح بکنند یک مهندسی مجدد نسبت به فرایندی که سازمانشان انجام میشود انجام بدهند عنایت داشته باشید که ما ظرفیتی را برای دولت وجود آوردیم طبق ماده ۹ قانون حدنگار کلیه دستگاههای دولتی مکلف بودن ظرف دو سال سوابق شون را نقشه هاشون رو در اختیار ما قرار بدهند برای حد نگار سامانه شمیم ای داریم در این سامانه شمیم یکسری یوزر ها و یا اصطلاحاً کاربر هایی که داده می شود به دستگاههای دولتی اونها در قالب نسبت به ترسیم نقشه وظیفه خودشون.
مجری: آقای بهبهانی به شما برمیگردم من ۱ سوال از آقای سلیمی دارم شما نکته ای دارید آقای ایلاتی بفرمایید؟
فرشید ایلاتی کارشناس مسکن: بسم الله الرحمن الرحیم جناب آقای بهبهانی من خدمت شما سلام عرض می کنم ببینید دقیقاً نکته از همین جایی هست که اشاره شد سازمان ثبت منتظر است دستگاه اجرایی مراجعه کنند نه تنها دستگاه اجرایی مردم مراجعه بکنند و سازمان سند صادر بکند این رویکرد غلطی است که متاسفانه الان در یک دهه گذشته حاکم بر سازمان ثبت بوده یعنی همین بازدهی هم که شما گفتید از سال ۹۳ تا سال ۹۸ سازمان مکلف بوده که این بحث حد نگاری را ما ۵۰ سال این قانون در کشور ما سابقه دارد و وظیفه سازمان ثبت است و باز هم نکته دارد نه تنها صدور اسناد برای بحث پلاکهای ثبتی که ثبت شده ما الان در کشورمان موضوعی داریم به عنوان اسناد عادی الان ۵۰اسناد در کشور به صورت اسناد عادی یا اصطلاحاً قولنامه ای هست سازمان ثبت تنها منتظر است که مردم مراجعه کند و تازه در مورد آن ۵۰ درصد که صنعت به قدیمی دارند و پلاک ثبتی دارند و سابقه دارد تصمیم بگیرد ما در حالی که ۵۰ درصد اراضی در کشورمان اصلاً سابقه ثبتی به اون معنایی که در ثبت است وجود ندارد به خاطر نظام ثبتی است که داریم پس این رویکردی که نظام ثبتی دارد که منتظر می باشد که دستگاه ها مراجعه کنند مردم مراجعه کنند این این رویکردی که سامانه ثبت دارد ۴۰ تا ۵۰ سال از سامانه کاداس و حد نگاری در کشور گذشته دیگر هم ما نمی توانیم حتی در املاکی که سابقه ثبتی دارند ما به سامانه کاداس برسیم پس رویکرد سامانه باید اصلاح شود اسناد عالی و اسناد رسمی باید همزمان پکیج باشند ما الان داریم میریم سند صادر کنیم چون اسناد عالی را در این پکیج نمی بینیم با یک قولنامهای می آید با یک برگه ای که شاید سندیت نداشته باشد می آید سند رسمی را باطل می کند چرا چون وقتی شما داشتید سند صادر می کردید فقط به آن پلاک ثبتی توجه داشتید به اون املاکی که اطراف این پلاک ثبتی است دقت نکردی و این باعث می شود که فرایند های ثبتی ما از لحاظ حقوقی متقن نباشد این نکته اول بر اساس بحث تکالیف یک بخشی از تکلیف را خود دستگاههای دولتی باید اینجا ما ازشون مطالبه کنیم پنج سال زمان کمی نبوده
مجری: کی باید مطالبه بکند؟
فرشید ایلاتی کارشناس مسکن: خود دستگاه قضایی و مشخصات سازمان بازرسی در کشور سازمان بازرسی در کشور وظیفه اش نظارت بر حسن اجرای قوانین است .
مجری : پس ما صحبت های آقای بهبهانی را بشنویم آقای بهبهانی صحبتهای آقای ایلاتی را شنیدید نظر شما را هم بشنویم نسبت به صحبت های ایشان
بهبهانی مشاوره رئیس سازمان ثبت ثبت و اسناد املاک کشور : من ضمن احترام به فرمایشات جناب آقای ایلاتی من ازشون دعوت می کنم یک چند روزی تشریف بیارن در سازمان ثبت فرآیندهای قانونی که اینجا انجام میشود را ببینند قطعاً در اظهارنظری که کردند تجدید نظر خواهند کرد اولاً این عددی که فرمودند ۵۰ درصد املاک کشور قولنامه های هست و اینها من نمیدونم این عدد را از سازمان ثبت کدام کشور استخراج کرده اند و الان اینجا دارند مطرح می کنند لذا این عدد کاملاً عددی است که به هیچ وجه صحت ندارد ثانیاً شما بحث را به انحراف کشاندن دید عرض بنده این است است به هیچ وجه من نمی گویم که این درخواست هایی که به وزارت راه و شهرسازی به ما داده فی نفس پلاک ثبتی ندارد و حدودش مشخص نیست عرض بنده این است موضوع جلسه ما امروز اجرای ماده ۱۰ قانون این است که درخواستی که دوستان به ما دادن پلاک ثبتی شان قید نکردند درخواستی که به ما دوستان دادن نقشه و سوابقش را ضمیمه نکردند عرض ما این است عرض ما این نیست که این سه هزار هکتار نه پلاک ثبتی دارد نه نقشه دارد هم نقشه ثبتی دارد هم پلاک ثبتی دارد منتها مدعی که آمده درخواستی که از من دارد باید درخواستش را کامل کند وقتی یک پلاک ثبتی را قید نکرده اینجا صرفاً گفته که مثلاً در اصفهان فلاورجان سه دهم هکتار این سه دهم هکتار چه چه هویتی دارد چه پلاک ثبتی داره
مجری : خوب چی باید ازشون میخواسته که این کار را انجام بدهند؟
بهبهانی مشاوره رئیس سازمان ثبت ثبت و اسناد املاک کشور : احسنت ما دقیقا نکته ما همین است که ما به دوستان میگوییم که آقا درخواستتان باید کامل به ما بدهید درخواست را به ما کامل نمی دهند و این را فشار را ما به واحدهای ثبتی مون و فراتر از تکالیف قانونی شان وارد میکنیم که آقا بروید توی منطقه بگردید این محدوده ای را که اعلام میکنند ما در این خصوص عذرخواهی میکنم جناب آقای اخوان ما در این خصوص هیچ گونه تکلیفی نداریم و خواهش ما این است که من به دوستان راه و شهرسازی به تکلیف قانونی خودشان عمل کنند هر درخواستی که دوستان مستند پلاک ثبتی و نقشه شمیم می باشد ما نه ظرف یک ماه بلکه ظرف یک هفته نکته دیگری دارم عذرخواهی می کنم اجازه بدهید که عرض ما تمام بشود نکتهای که هست این است که وزارت راه و شهرسازی درخواست میدهد از آنطرف معاون اول محترم رئیس جمهور یا آقای خزانه دار کشور نامه می زنند دانشگاه ها را مستثنا بکنید دانشگاه سه تا شهر را مستثنا بکنید همین استان مرکزی با شما دارم صحبت می کنم در وزارت راه و شهرسازی درخواست داده و همکاران ما که رفتن نقشه بکشند چون نقش نداشته دانشگاه ها اجازه نمی دهند که همکاران ما وارد آن جا بشود اصلاً هم کار من وظیفه ای ندارد که وارد آن جا بشود و نقشه بکشد امروز صبح خانم دادگر مدیر املاک دولتی وزارت اقتصاد تماسی داشتند با آقای مهندس فلاح سرپرست محترم املاک گله میکردند که چرا درخواستی که به وزارت راه و شهرسازی میدهد ما این زمین را برده این در طرح مقاوم سازی بردیم زمین را فروختیم این زمین دیگر زمین نیست پروژه توش اجرا شده اساساً دیگر زمین نیست توسط استانداری و شورای برنامهریزی واگذار شده به کسان دیگر
مجری : سوال دارم از شما آقای بهبهانی چون اشاره کردید به قانون ماده ۱۰ جهش تولید مسکن ببینید بخشی از این ماده تصریح میکند که ادارات ثبت اسناد و املاک مکلف هستند پس از اعلام وزارتخانه یاد شده ظرف یک ماه نسبت به تفکیک و انتقال ملک در دفتر املاک و صدور سند مالکیت به نام دولت و یا نمایندگی راه و شهرسازی اقدام نمایند این یک ماه گذشته و انجام نشده شما می گویید که مشکل از سمت دوستان ما در سایر بخشهای دولتی بوده بله؟
بهبهانی مشاوره رئیس سازمان ثبت ثبت و اسناد املاک کشور : اگر درخواست کامل باشد ما باید در یک ماه وظیفه مان را انجام بدهیم
مجری : آقای سلیمی درخواست شما کامل نبوده؟
علی سلیمی نوری مدیر حدنگار سازمان ملی زمین و مسکن : ضمن عرض سلام خدمت جناب آقای بهبهانی خدمتشون بگم آیا سازمان ملی زمین و مسکن یا وزارت راه و شهرسازی دسترسی به اطلاعات ثبتی دارد یا ندارد، جواب این است که خیر ندارد محل طبیعی هست ما می توانیم شناسایی کنیم و بگوییم این زمین را ما رفتیم بازدید میدانی کردیم در این محدوده با این موقعیت اداره ثبت این جزو اراضی مازاد شناسایی شد شما برای من سند صادر دقیقاً چون طبق صحبت آقای بهبهانی دارای پلاک ثبتی هست این ها است که پلاک ثبتی بهش اعلام کنند نیاز هست نقشه بهش ارائه بدهند ضمن اینکه کماکان هرجا هرجا واحدهای ثبتی از ما مدارک خواسته سعی کردیم در حد توان ما این قضیه را مرتفع کنیم .که جناب آقای بهبهانی گفتند که ما پلاک ثبتی نداریم پس قابلیت رسیدگی ندارد در جلسه ای که در مهر ماه در سازمان ثبت برگزار شد جناب آقای دکتر بابایی دستور دادند آنجا که همکاران ثبتی همکاری جامع و کامل را انجام بدهند راجع به احصاء اطلاعات ثبتی با هماهنگی و همکاری وزارت راه و شهرسازی که این موضوع تقریباً مرتفع شده در سطح کشور ضمن اینکه من تاکید می کنم ما نمی توانیم دسترسی داشته باشیم به اطلاعات اگر قرار باشد که من زمین را شناسایی بکنم چون همه چیز که عیان نیست که در پرونده های ثبتی است من می توانم موقعیت را بده ممکن را بدهم نماینده ثابتی هم گذاشته هم در ادارات راه و شهرسازی در کل استان ها که مراجعه میکند و این آمادگی هم دارند که بروند برای بازدید میدانی دقیقاً چون طبق صحبت هاشون که تاکید کردند قانون حدنگار انجام شده دقیقاً اون موقعیت زمین در سیستم کاداستر هست یعنی شما بروید روی اون موقعیت پلاک ثبتی اصلی و فرعی بخش مساحت و حتی کاربری ها دقیقاً مشخص کرده یعنی اینکه تا الان صادر نمی شود این دلیلی بر این نیست که در مکاتبات ذکر پلاک نشده چون اساساً جزو وظایف صلاحیت اختیارات وزارت راه و شهرسازی نیست پلاک ثبتی را اعلام کنیم ما اساساً دسترسی نداریم به اطلاعات ثبتی در سازمان ثبت این دسترسی را دارند برای همه ارگانها
مجری: یعنی چون دسترسی دارند موظف هستند این کار را انجام بدهند؟ آقای بهبهانی در یک دقیقه پاسخ شده شما را بشنویم تا از حضور شما مرخص شویم
بهبهانی : می فرمایند اینجا حد نگاری شده اگر مختصات را ارائه بدهند ما با مختصاتی که در سامانه ما نداریم سریع شناسایی می کنیم عرض ما این است نه پلاک ثبتی می دهند نه نقشه می دهند وقتی نمی دهند من چطوری مختصات این زمین را شناسایی بکنم خوب این نیاز بازدید محلی دارد لذا طبق تصمیم مدیریتی که ریاست عالی سازمان گرفتن برای همکاری با دولت عرض ما این است که الان لطف سازمان ثبت شده وظیفه اینک دوستان عنایت بکنند حالا من فراتر از این به شما عرض بکنم من مستنداتی دارم در برخی از استانها دوستان خود راه و شهرسازی وقتی بهشون می گوییم طبق ماده نه بیایید حد نگاری بکنید می گوید ما نمی توانم زمین دولتی را معرفی بکنم
مجری : کی حدنگاری بکند ؟
بهبهانی که ما ثبت بخواهیم حد نگاری کنیم می گویم آقا شما بیا محدوده مملکت را معرفی کن می گوید من نمی توانم محدوده ملکم را معرفی کنم
مجری : چرا ؟
بهبهانی : دیگه این رو خود دوستان باید انجام بدهند وقتی این وظیفه را هم ما باید برای دوستان انجام بدهم
مجری : خیلی متشکرم جناب آقای بهبهانی پاسخ آقای سلیمی را هم بشنویم و بعد برویم سراغ آقای ایلاتی مفصل می خواهم با شما صحبت کنم
سلیمی: من توضیحات تکمیلی را خدمت شما بگویم واقعیتش اگر قرار این باشد که من بروم نقشه برداری کنم خوب محدودیت دستگاه ها اجازه نمی دهند من باید صاحب سمت باشم برای ورود به اراضی قانون الان من مالک نیستم اختیار قانونگذار فقط صرفاً در شناسایی است زمانی من می توانم ورود به اراضی داشته باشم که دارای سمت قانونی داشته باشم و بخواهم بروم نقشه یو تی ام یا نقاط شمیم را بخواهم برداشت انجام بدهم این کار در سازمان ثبت انجام شده یعنی یک بار رفتن نقاط و مقیاس همه چیز را تکمیل کرده اند در سامانه کاداس نشسته این که من دوباره ضرورت داشته باشم بروم برای برداشت مجدد یک چیزی است که واقعیتش توجیهی ندارد
مجری : آقای ایلاتی حالا فارغ از همه مسائلی که الان در این چند دقیقه مطرح شد چه جناب آقای بهبهانی فرمودند جناب آقای سلیمی بحث محدودیت های دستگاه ها است و زمین های فاقد پلاک ثبتی فاقد نقشه باید بپذیریم که بسیاری از دستگاه ها دولتی هم خیلی تمایل ندارند که زمین های مازاد خودشان را در اختیار راه و شهرسازی برای این طرح عظیمی بگذارند؟
این نکته را که حالا شما هم به درستی فرمودید دستگاه های دولتی موظف هستند که املاک خودشان را در سامانه سادا وزارت اقتصاد اونجا لیست بکنند و بارگذاری کنند اطلاعاتشان را از یک قسمتی هم باید آنجا طبق بخشنامه ای که در قانون جهش تولید است کل املاک و اموال شان را وزارت راه و شهرسازی در قانون جهش ذکر شده که این املاکی که دولت میخواهد به آن دستگاه اجرایی به ساده و معرفی بکند قبل از آن از وزارت راه و شهرسازی اظهار نظر بکند که مد نظر آن است که از آن برای بحث نهضت ملی مسکن از این زمین استفاده بکند این اتفاق الان به درستی اتفاق نمی افتد یعنی دستگاه ها یک برزخی ایجاد شده که نه زمین را در اختیار نهضت ملی مسکن قرار میدهند نه در آن اطلاعات سامانه سادا ثبت می کنند اصطلاحاً آن توضیح دادند آقای سلیمی به درستی الان شناسایی ما به شکل سنتی داره اتفاق میوفته این نکتهای که الان درست است سازمان ثبت باید الان زیرساخت آنلاین ایجاد بکند و دستگاه برود زمین خودش را انتخاب کند و اطلاعات خودش را پرینت بگیرد از سامانه این اتفاق نیفتاده
و کاملاً باز اشاره کردند این حد نگاری اتفاق افتاده این نقشه ها اگر به درستی توی سامانه کاداس یا حدنگار پیاده شده باشه دیگر لزومی ندارد که دوباره دستگاه هزینه بکند نیرو و نقشه بردار اختصاص بدهد که بخواهد برود آن نقشه و اطلاعاتش را در اختیار سازمان ثبت قرار بدهد و به نظرم باید دسترسی ها در اختیار دستگاه قرار بگیرد بتوانند زمین ها را خودشان را در آن نقش ها و سامانه هایی که در سامانه ثبت وجود دارد میتوان درصد بکنند و با اطلاعات دقیق تر با مختصات و پلاک ثبتی بتوانند با خود ثبت آن درخواست را برگردانند این درخواست و دسترسی را سازمان ثبت باید ایجاد کند این در اختیار دستگاهها نیستی یعنی مشخصاً کوتاهی از سازمان ثبت است و باید پاسخگو باشند نسبت به عملکرد شان و موضوعی که هست راجع به بحث مدلی هم که گفتن مدلی هم که زمین های مالکیتش برای مردم است به نظر ما این است که ما به دولت پیشنهاد میکنیم که این توسعه پیدا کند دولت زمینهایی که در اختیار خودش دارد شاید محدودیتهای قانونی و بحثهای حقوقی متعددی داشته باشد ولی زمینهای که در اختیار خود مردم هست چگونه زمین هایی که گفتند به صورت توافقی به نهضت ملی مسکن و بحث محدوده شهرها الحاق شود این ظرفیت بسیار خوبی است که اگر دولت به درستی فراخوان این نباشد که یک رانتی بشود برای افراد محدود ما توی همین رسانه به همه مردم اعلام بکنیم دولت میخواهد در طرح ملی نهضت مسکن آنهایی که زمین های بزرگ دارند در محدوده شهری می خواهند الحاق بکنند خواهند توافق بکنند با دولت معرفی بکنند این توی رسانه مطرح شود و یک در یک سامانه ای در وزارت راه ما این را داشته باشیم و این فرصت در اختیار همه به صورت برابر قرار بگیرد.
مجری : آقای سلیمی شما یک عددی را اول برنامه فرمودید عدد ۳۲۰۰۰ شما برای این هشت هزار هکتار درخواست صدور سند دادید یا نه برای کل مجموع ۳۲۰۰۰ هم داده ایدسلیمی ۳۲ هزار هکتار که جهت الحاق به محدوده مالکیت خود دولت استمجری : یعنی سند هایش رادارید سلیمی : بله سند هایش را داریم آن هشت هزار و خورده ای که شما می فرمایید اراضی شناسایی شده مازاد دستگاه های اجرایی است
مجری : برای خود نهضت مسکن ملی چقدر زمین قرار شده که تهیه کنید و فکر می کنید در این مقدار زمینی که شما پیش بینی میکنید آیا امکان آن ساخت یک میلیون واحد مسکونی در طول یک سال است یا نه؟
سلیمی : بله با توجه به اینکه ما پیش بینی سالهای بعد هم داریم در همین لحظه که خدمت شما هستم با توجه به اینکه بیست و چهار هزارو دویست بیست چهار هکتار در محدوده شهرها ما تأمین کردهایم ۳۲۸۴۸ هکتار هم در دست الحاق به محدوده شهرها است صرفنظر از اراضی مازاده دستگاه اجرایی که داریم انجام میدهیم تقریباً با مشکل تامین زمین برای طرح نهضت ملی مسکن مرتفع شده
مجری : تاکی الحاق میشه همه این ها؟ سلیمی : فکر می کنم تا دو ماه آینده
مجری : آقای ایلاتی شما اقدامات وزارت راه را چطور ارزیابی میکنید آیا کسی بوده برای این طرح نهضت ملی بزرگ؟
فرشید ایلاتی کارشناس مسکن : طرح نهضت مسکن ملی از لحاظ اعداد رقم های خیلی بزرگی را مطرح کرده و نیازمند این است که ما سرعت کار را بیشتر کنیم و این به نظر می رسد که سرعت کار متناسب با اون حجم کار و وعده های که دولت داده نیست
مجری : ایشالا که سریعتر پیش برود خیلی متشکرم