کشت قراردادی راهی برای کمک به کشاورزان و تولید محصول با کیفیت
مدیرکل غله استان بوشهر از کشت قراردادی گندم در ۱۵ هزار هکتار از اراضی استان در سال جاری خبر داد و گفت: کشت قراردادی راهی برای کمک به کشاورزان و تولید محصول با کیفیت است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، جمال زارعی با اشاره به مراحل شرکت در طرح کشت قراردادی، افزود: در گام اول کشاورز تنها با یک تلفن همراه میتواند در سامانه ثبت نام کرده و کد رهگیری از شرکت بازرگانی دولتی دریافت کند و پس از آن به صورت الکترونیکی به بانک ارجاع داده میشود و بانک در قبال تحویل کود در قالب تسهیلات، وثیقه لازم را از کشاورز دریافت میکند و پس از آن بهصورت خودکار به بیمه متصل شده و سپس به شرکت خدمات حمایتی میرسد.
وی عنوان کرد: از مزایای طرح این است که با توجه به تمهیداتی که برای کشاورز در نظر گرفته شده، همه کودهای مورد نیاز، چون ازته، فسفاته و پتاسه از هم اکنون آماده تحویل به کشاورز است.
مدیرکل غله استان بوشهر ادامه داد: دولت نیز در این خصوص توانسته است ۵۰ درصد کودهای فسفانه و ۵۰ درصد کودهای پتاسه را در مقابل یک سفته در اختیار کشاورز قرار دهد تا کشاورز در زمان تحویل محصول این تسهیلات را به دولت بازگرداند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر نیز گفت: کشت قراردادی گندم در سالجاری شامل تمام سطوح گندم آبی استان است.
کبری توکلی به کشاورزان توصیه کرد: آنهایی که زمینهای خود را آماده کشت کردهاند در اسرع وقت به مراکز جهاد کشاورزی مراجعه کنند تا بتوانند از این سهمیه و تسهیلاتی که برای کشت قراردادی منظور شده استفاده کنند.
وی با بیان اینکه پارسال قرارداد به صورت دستی بود، اما امسال همه مراحل به صورت الکترونیک است، اضافه کرد: براساس کشت قراردادی از زمان شروع به کشت تا پایان برداشت، کود و تسهیلات آن در اختیار کشاورز قرار میگیرد که به صورتی است که یارانه دولت مشمول آن شده و میزان تغذیه را از طریق موسسه آب و خاک و مناسب با شرایط استان در نظر میگیرند.
معاون جهاد کشاورزی استان افزود: در نهایت بیمه نیز انجام میشود که قسمتی از بیمه و درصدی از نقدینگی کود را دولت تامین میکند.