سازمان انتقال خون تنها بانک عمومی، فعال و داوطلبانه خون بند ناف در کشور
معاون فنی و فناوری های نوین سازمان انتقال خون گفت: بانک خون بندناف این سازمان ، در حال حاضر تنها بانک خون بندناف عمومی و داوطلبانه فعال در کشور است که خون بندناف (مادران باردار سالم) را جمع آوری و پس از فرآوری و انجماد، نگهداری میکند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان انتقال خون، دکتر عباد اله سالک مقدم افزود: خون بندناف، خونی است که پس از تولد نوزاد، در جفت و بندناف باقی می ماند. پس از تولد نوزاد؛ پزشک، بندناف را قطع کرده و نوزاد را از مادر جدا می کند سپس با انجام اقدامات لازم طی یک فرآیند استریل و فوری، این خون را جمع آوری و در شرایط ویژه برای مصرف بیماران ذخیره میکند.
وی گفت: بانک خون بند ناف از سال ۱۳۸۹ در سازمان انتقال خون ایران راه اندازی شده است.
معاون فنی و فناوری های نوین سازمان انتقال خون ادامه داد: بانک خون بندناف سازمان انتقال خون، در حال حاضر تنها بانک خون بندناف عمومی و داوطلبانه فعال در کشور است که این مایع حیات بخش را از داوطلبان اهدای خون بندناف (مادران باردار سالم) جمع آوری و پس از فرآوری و انجماد، نگهداری میکند.
دکتر سالک مقدم افزود: از زمان تاسیس بانک خون بندناف در سازمان انتقال خون تا کنون حدود ۲۰ هزار واحد خون بندناف اهدایی جمع آوری شده که تعداد ۲۷ مورد پیوند نیز از واحدهای ذخیره شده انجام پذیرفته و همگی جهت کودکان بیمار به مصرف رسیده است.
وی تأکید کرد: نگهداری خون بندناف در بانک خون بندناف سازمان انتقال خون ایران که غیرانتفاعی و عام المنفعه است، هیچ هزینهای برای اهداکننده و دریافت کننده ندارد. ولی در بانکهای خصوصی هزینه پردازش و نگهداری را خانواده پرداخت میکند.
تاکنون در دنیا بیش از ۴۰ هزار پیوند با استفاده از خون بندناف برای درمان بیماریهای مختلف بدخیم و غیر بدخیم انجام شده است.
در حال حاضر بیش از ۵ میلیون نمونه خون بندناف در بانک های عمومی و خصوصی بند ناف در سرتاسر دنیا نگهداری می شود. این خون قابلیت ذخیره سازی و نگهدای مطلوب برای مدت زمان طولانی (حدود ۲۵ سال) را در شرایط مناسب داراست.