پخش زنده
امروز: -
امیررضا قنبری عضو کمیسیون امنیتی مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به نا آرامی های اخیر گفت گفت:نوع تقابل ما تا الان یک فضای تدافعی بودکه باید اصلاح شود و در نوع سیاستگزاری رسانهای ما بتوانیم یک حرکت تهاجمی و استراتژی تازشی نسبت به غرب داشته باشیم.
به گزارش خبر گزاری صدا وسیما برنامه صبح و گفتگو رادیو گفتگو با حضورامیررضا قنبری عضو کمیسیون امنیتی مجمع تشخیص مصلحت نظام به موضوع منافع ملی پرداخت.
مجری: ما در هفتههای گذشته و روزهای گذشته وقتی راجع به موضوعی از منافع ملی تاکید میکنیم و میکردیم نگاه مان نگاه آینده محور هست، آینده محوری که در آن به دست آوردن منافع حداکثری ملی اولویت هست، باز وقتی راجع به منافع ملی حداکثری و بدست آوردنش صحبت میکنیم علی القاعده نگاهها به سمت ابزارها و وسایر دستیابی به این منافع حداکثری ملی، ما در سیاست و روابط بین الملل بحث استراتژیها و تاکتیکهای بدست آوردن را داریم، حالا این اخلاق مدار و غیراخلاق مدار و اینها در آن وجود دارد، اما به دست آوردن منافع ملی برای هر کشوری اولویت هست یعنی هر کشور از تمام آن ابزارها استفاده میکند ولو غیراخلاقی، ما در کشور خودمان، اما یکسری فیلترها داریم برای بدست آوردن منافع ملی از این ابزارها استفاده نمیکنیم، اما اولویت مان منافع ملی هست.
میخواهیم درباره نگاهمان برای بدست آوردن منافع حداکثری ملی با توجه سابقه و تخصص حضرتعالی و سمتی که در آن حضور دارید جویا شویم که ما این منافع ملی را از ابزاری که دارید بویژه ابزار رسانه چطور استفاده کردید آیا نگاهمان تا الان نگاه تدافعی بوده و یا تهاجمی بوده و کدام از اینها باید اصلاح شوند؟
قنبری: موردی که الان در مورد نوع تقابل ما مطرح است این است که ما داخل نوع برخوردمان باید یکسری تجدیدنظرها را قطعا انجام بدهیم. چرا که ما در حوزه رسانه کمی ضعیف عمل کردیم، بخصوص در حوزه رسانههای غیررسمی مثل اینستاگرام و فضای مجازی واتساپ و تلگرام، در ایجاد محتوا خیلی بد عمل کردیم.
نوع تقابل دشمن هم دو نوع هست، یعنی تاریخ ثابت کرده که دشمن با این دو نوع با ما برخورد میکند، یکی از آن نوع برخوردشان برخورد اسرائیلی است یعنی دشمن سعی میکند که مشکل ایجاد کند جراحت ایجاد کند و روی آن مانور بدهد مثل مثلا ترور شهید فخری زاده مثل اتفاقاتی که در نطنز افتاد، لکن نوع دیگری از تقابل هم این است که بستر زخمی که میبینند آنها روی آن بستر زخم سوار میشوند و شروع به ایجاد مشکل در آن بستر زخم میکنند و سعی میکنند که فضا را متشنج کنند.
اتفاقات اخیر مسائلی از گروه دوم بود، یعنی دشمن دنبال بهانه میگشت قضیه مهسا امینی را بهانه کرد بعد از آن نیکا شاکرمی و... دنبال زخم میگشت که بالاخره یک جوری موضوع اغتشاشات را بتواند توجیه بکند؛ و نوع تقابل ما هم متاسفانه تا الان یک فضای تدافعی و در نهایت امر مثلا جواب دادن به سوالهای به رسانههای غربی بود نهایتش در این سطح؛ و باید این دید که باید اصلاح شود که در نوع سیاستگزاری رسانهای و اجرای سیاستهای رسانهای ما بتوانیم یک حرکت تهاجمی و استراتژی تازشی نسبت به غرب داشته باشیم.
مجری: با وصفی که شما فرمودید ما پس احتیاج داریم از ابزارهایی که دشمن دارد استفاده میکند و دیگران دارند استفاده میکنند ما هم استفاده کنیم یعنی الان این نکاتی که شما میفرمایید حاکی از این است که ما منافع ملی خودمان را به هر شکل ممکن و اگر به نحو امکان باید بدست بیاوریم و این فرمایش شما بر این است که ما در این حوزه تا الان حداقل این نگاه به این شکل یکه شما میفرمایید غالب نبوده و حاکم نبوده است اگر باید این کار را بکنیم یعنی پذیرفتیم که همه دنبال بدست آوردن منافع ملی شان هستند و یک رقابتی هست و ما هم باید از این رقابت استفاده کنیم ما هم باید از این زمین بازی استفاده کنیم و وارد این زمین بازی شویم آیا برای این موضوع تخصص کافی را ایجاد کردیم آیا ما این توانمندی را در خودمان ایجاد کردیم؟ شما در حوزههای مختلف وقتی میخواستیم وارد میدان رقابت بشویم و بدست بیاوریم گوی رقابت را توانمندی اش را ایجاد میکنیم در حوزه موشک سازی و هوا و فضا ما آمدیم تخصصهای خاصمان را از دهههای قبل ایجاد کردیم الان این نیازی که شما میفرمایید ما تازه به فکرش هستیم آیا ما قبلا برایش زمینه سازی و بستر سازی کردیم برایش بستر آکادمیک و علمی فراهم کردیم یا نه؟
محمدحسین: قنبری: قطعا بسترش فراهم بوده و هست لکن جمهوری اسلامی ایران یک حکومت جوان هست با وجود ۴۰ و اندی سال سن که دارد تازه تاتی تاتی میکند که در بازی صرفا دنیا نقش ایفا بکند و سهم جمهوری اسلامی به شدت بیشتر از سبقه سنی او بوده است. یعنی یک جمهوری جوان یک جمهوری اسلامی جوانی هست یک حکومت مردم سالارانه دینی وجود دارد که سهمش در حکومتهای در بازی صرفا در دنیا به شدت بیشتر از قاعدهای است که برای او تعریف شده بود لکن در این حوزه عرض کردم داریم تاتی تاتی میکنیم و اینها در عمل و در اجرا کم کم باعث میشود که ما به تجربیاتمان افزوده شود و بتوانیم فضا را مدیریت کنیم.
مجری: الان برای این موضوع، بعنوان مثال عرض میکنم من قبول میکنم در زمین فوتبال بازی میکنم یعنی قاعده زمین فوتبال را میپذیرم، ما در این زمین قرار است خودمان زمین بازی تعریف کنیم یا این که در همان زمین بازی که بازی انجام میشود ما هم وارد عمل میشویم و خودمان را بر اساس توانمندی هایمان و آنچه که شما فرمودید بسترش فراهم بوده ما با قدرت میخواهیم این تاتی تاتی را تبدیل به دوندگی کنیم.
قنبری: دو تا مسئله وجود دارد یک بخشی از آن این است که ما بالاخره در زمین بازی که تعیین شده در بازیهای رسانهای مرسوم بین المللی باید فعالیت کنیم این یک عاملش هست.
یک عامل دیگرش هم این است که شهید باقری فرمایش بزرگی دارد میگوید که هر کسی که در زمین طراحی شده دشمنش رو به جنگیدن کرد قطعا شکست میخورد. چرا که مسیر جنگ را دشمن تعیین میکند. لکن الان در حرکت تهاجمی ما باید زمین بازی را ما تعیین کنیم و به بازی دشمن تن ندهیم و بتوانیم فضایی را بوجود بیاوریم که دشمن را پاسخگوی نسبت به شرایط کنیم.
مجری: در حوزه رسانه چطور این را تعریف میکنید و آیا در سطح کلان حاکمیت و حکمرانی این فرمایش شما دیده شده است؟
قنبری: قطعا در سطح کلان در حوزه سیاستگزاری دیده شده، لکن اجرایش دست شما رسانه ایها را میبوسد و نحوه جزئی اجراییاتش را باید از رسانه شما بفرمایند نسبت به آن مخاطب شناسی که دارند در شرایطهای مختلف چگونه هست چرا که حوزه رسانه حوزهای است که به شدت پرتلاطم است و شرایطهای مختلفی را میتواند تجربه کند. در مدت زمان حتی کوتاهی.