پخش زنده
امروز: -
شبکه تلویزیونی المیادین گزارش داد: دومینوی اخراج کارکنان شرکتهای بزرگ فعال در زمینه فناوری به ویژه شرکتهای آمریکایی ادامه دارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ شبکه تلویزیونی المیادین گزارش داد، پس از توئیتر و متا، اخراج کارکنان به شرکت آمازون رسید. شرکت بزرگ آمریکایی آمازون قصد دارد هزاران نفر از کارکنان خودش را در بزرگترین عملیات حذف فرصتهای شغلی در تاریخ این شرکت، اخراج کند.
اقتصاد آمریکا پس از پیامدهای همه گیری کرونا هنوز وارد مرحله بهبود شرایط نشده بود که پیامدهای منفی جنگ تجاری علیه چین بر عمق اقتصاد آشکار شد.
نقش آمریکا در جنگ در اوکراین و حمایت نامحدود نظامی از ارتش اوکراین در رویارویی با مسکو، پیامدهای اقتصادی بر اقتصاد مشکلدار آمریکا داشت. توئیتر و متا دو شرکت نخست نبودند و شرکت آمازون هم آخرین شرکت در بین شرکتهای آمریکایی نخواهد بود که قصد دارند کارکنان خودشان را اخراج کنند.
مشکل بیش از آنکه در سیاست شرکتها یا بودجه ریاضتی نیست، مربوط به متغیری در اقتصاد جهانی به ویژه اقتصاد آمریکاست. عوامل متنوع داخلی و خارجی وجود دارد. رکود اقتصادی تشدید میشود و تورم افزایش مییابد و افزایش قیمتها بر روند مصرف تاثیر گذاشته است. علاوه بر اینها، اقتصاد جهانی با چالشها و تحولاتی روبروست. نه اقتصاد جهانی به موتور محرکی برای اقتصادهای دارای مشکل تبدیل میشود و نه اینکه اقتصاد آمریکا میتواند بحرانهای اقتصادی اش را صادر کند و نه از پس لرزههای آن در امان بماند.
بر این اساس، تصمیم شرکت فروش اینترنتی آمازون برای اخراج حدود ۱۰ هزار نفر از کارکنانش در بخشهای اداری و فنی، قابل درک و پیامدهای آن نگران کننده بود. پیامدهای آن با کاهش ۴۰ درصدی ارزش سهام از ابتدای امسال آغاز شد و اعلام این خبر باعث کاهش یک و یک دهم درصدی سهام این شرکت شد و ارزش هر سهم آن به حدود ۱۰۰ دلار سقوط کرد.
اما موضوع خطرناکتر آن است که با وجود افزایش نفوذ شرکتهای فناوری در جهان و افزایش تعداد کاربران آنها، شرکتهای آمریکایی مانند توئیتر، آمازون و متا با بحرانهای بی پایان مواجه هستند که یکی از پس لرزههای آن اخراج تعداد زیادی از کارکنانشان است. آیا مسئله در حد اخراج کارکنان و کاهش فرصتهای شغلی محدود خواهد شد و پیامدهای اجتماعی و معیشتی نخواهد داشت یا اینکه اوضاع به سوی پرتگاه موج ورشکستگی در بین شرکتهای کوچک و بزرگ پیش خواهد رفت؟