پخش زنده
امروز: -
معاون امور اجتماعی سازمان انتقال خون، از تامین صد در صدی نیاز بیمارستانهای کشور به خون خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، «فردین بلوچی» گفت: سالانه بیش از دو میلیون نفر از مردم برای اهدای خون به مراکزسازمان انتقال خون مراجعه میکنند و از ابتدای تیرماه تا انتهای مهر ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه پارسال میزان توزیع به درخواست فرآوردههای خونی هشت و نیم درصد افزایش داشته است.
وی افزود: در بخش توزیع بیمارستانی فرآوردههای خونی نیز در همین زمان ۵.۴ دهم درصد رشد داشت؛ بر اساس بررسی میدانی در بیشتر استانهای کشور، حدود ۱۰۰ درصد نیازهای بیمارستانی به خون تامین شده و هیچ بیمارستان وجود ندارد که به علت نبود فرآورده اعمال جراحی آن تعطیل شود.
معاون امور اجتماعی سازمان انتقال خون همچنین با اشاره به میزان ذخایر خونی کشور گفت: هم اکنون میزان این ذخایر ۹.۲ دهم در روز است به طوری که در سال ۱۴۰۰ میزان موجودی خون ۴.۹ دهم روز بود که نشان میدهد ۴.۳ دهم روز رشد ذخایر داشته ایم.
بلوچی افزود: هم اکنون ذخیره کشوری با کل ذخایر پارسال برابری کرده است و حتی ۱۵ صد درصد هم بیشتر است.
وی همچنین با تاکید بر اینکه سازمان بهداشت جهانی، خون و فرآوردههای خون را مانند دارو میداند، گفت: سازمان انتقال خون برای محصولات خود از سازمان غذا و دارو کد IRC میگیرد.
معاون امور اجتماعی سازمان انتقال خون تاکید کرد: شرایط اهدای خون باید برای اهداکنندگان حتی در روستاها تسهیل شود و هزینه رسیدن خون به بیمارستانها کاهش یابد، از این رو باید در شهرهای بیشتری مراکز اهدای خون ساخته شود تا فاصله رساندن خون به بیمارستانها کوتاهتر شود.
بلوچی، استقبال کم بانوان (زیر ۵ درصد) را از چالشهای سازمان انتقال خون دانست و گفت: استقبال جوانان هم نسبت به اهدای خون کاهش یافته است که این موضوع ۱۰ تا ۱۵ سال آینده که جمعیت سالمند اهدا کننده از چرخه اهدای خون خارج میشوند، خطرناک است.
وی تاکید کرد: در انتقال خون حداکثر توان ۲۰۰ هزار لیتر تولید پلاسما است؛ مراکز خصوصی برای تامین داروهای مشتق از پلاسما باید گسترش یابد و این مراکز نیز باید استانداردها را رعایت کنند.