ارتباط رژیم غذایی قندی و کربوهیدرات با ترکیب میکروبیوم دهان
یک تحقیق جدید درباره زنان در دوران پس از یائسگی حاکی از ارتباط بین غذاهای پرمصرف با تنوع و ترکیب باکتریهای دهانی است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، دانشمندان دانشگاه «بوفالو» نشان دادند خوردن انواع خاصی از غذاها چگونه بر میکروبیوم دهانی زنان در دوران پس از یائسگی تاثیر میگذارد.
آنها دریافتند که مصرف بالاتر غذاهای شیرین/قندی (sugary) و غذاهای با گلیسمی بالا مانند دوناتها و سایر غذاهای پخته شده، نوشابهها، نان و ماستهای غیرچرب ممکن است بر سلامت دهان و احتمالا سلامت سیستمی در زنان مسنتر تاثیر بگذارد که علت این امر تاثیر این غذاها بر میکروبیوم دهان است.
این مطالعه علمی منتشر شده در نشریه «گزارشهای علمی» در این خصوص بررسی کرده است که آیا کربوهیدراتها و ساکارز (sucrose) با تنوع و ترکیب باکتریهای دهانی ارتباط دارند یا خیر. در این تحقیق هزار و ۲۴ زن یائسه با استفاده از دادههای «ابتکار سلامت زنان» بررسی شدند.
بنا بر اعلام « هندوستان تایمز» ، این اولین مطالعهای است که مصرف کربوهیدراتها و میکروبیوم زیر لثهای (subgingival) را در جمعیت نمونه تشکیل شده منحصرا از زنان یائسه بررسی کرد که در این تحقیق، نمونهبرداری از پلاکهای زیرلثهای بجای باکتریهای بزاقی انجام شد.
این تیم تحقیقاتی ارتباطی مثبت بین دریافت کلی کربوهیدرات، گلیسمی و ساکارز با یکی از عوامل ایجاد پوسیدگی دندان و برخی انواع بیماری قلبی-عروقی را گزارش کرد. این یافته مشاهدات قبلی را تایید میکند، اما محققان همچنین رابطهای بین کربوهیدرات و میکروبیوم دهانی مشاهده کردند که (قبلا) خیلی مشخص و برقرار نبوده است.
دانشمندان تاکید کردند در حالیکه مطالعات بیشتری برای بررسی میکروبیوم دهانی با استفاده از تکنیکهای زنجیرهای مشابه انجام میشود، قادر خواهیم بود که ارزیابی بهتری از این مساله داشته باشیم که رژیم غذایی چه ارتباطی با میکروبیوم دهانی و بیماریهای لثه یا پریودنتال (periodontal) دارد.