پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل سازمان انتقال خون بااشاره به انتخاب این سازمان به عنوان همکار منطقهای سازمان جهانی بهداشت گفت:از این پس سازمان انتقال خون بازوی سازمان جهانی بهداشت درآموزش و ارتقای سلامت خون درمنطقه است.
به گزارش واحد مرکزی خبر،غلامرضا توگه با بیان اینکه سازمان جهانی بهداشت برنامه هایی برای حوزه مدیترانه شرقی دارد تا سلامت خون را ارتقا دهد وحفظ کند گفت: سازمان جهانی بهداشت مسئولیت تبلیغ و نهادینه کردن این برنامه ها و ارائه آموزش های لازم به پایگاه های انتقال خون کشورهای منطقه را به این سازمان محول کرد.
مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور ادامه داد: در دو سال اخیر فعالیت های خوبی در این زمینه در منطقه و فراتر از آن داشته ایم و این موضوع یکی از عوامل موثر این انتخاب است.
توگه همچنین از ذخیره هشت روزه خون و فرآورده های خونی در کشور خبر داد و افزود: از نظر معیارهای جهانی این میزان ذخیره خون ایده آل است.
وی با اشاره به جمع آوری خون های نادر در کشور گفت: برای تهیه، نگهداری و در دسترس بودن این خون ها به مرکز خون های نادر مرتبط با مراکز جهانی نیاز داشتیم که پاسخگوی نیاز سراسر کشور باشد و باید استانداردها، روش ها و کارها را نوین می کردیم.
مدیر عامل سازمان انتقال خون کشور افزود: با 26 کشور عضو کمیته بین المللی خون های نادر تبادل علمی داریم و با توجه به شرایط کشور و اهداکنندگانی که داریم حتی در مورد خون های نادر نیاز به ورود خون از کشورهای دیگر نداشتیم و در یکی دو مورد به کشورهای نیازمند نیز خون ارسال کردیم.
توگه گفت: گروه های خونی نادر شیوع کمتر از یک در 5 یا 10 هزار نفر دارد و شیوع گروه های خونی خیلی نادر در حدود یک در میلیون است.
وی از شناسایی یکی از موارد خونهای بسیار نادر در قزوین با گروه خونی اراچ نول خبر داد و افزود: این مورد اولین کشف ما در این نوع گروه خونی در کشور بود.
مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور گفت: مجموعه پروتئین ها و قندهای سطح گلبول قرمز آنتی ژن گروه خونی را تعیین می کنند و بسته به نوع هماهنگ شدن این آنتی ژن ها با یکدیگر نزدیک به 360 نوع ترکیب آنتی ژن داریم که برخی از آنها فوق العاده نادر، برخی نادر و برخی دیگر هم گروه های شایع ABO است.
توگه افزود: هرچند پروتکلی برای غربالگری این گروه های خونی نداریم، از سال 89 به بعد توانستیم تمام نیازهای گروه های خونی نادر را در کشور تأمین کنیم.