پخش زنده
امروز: -
رئیس فراکسیون جمعیت مجلس گفت: قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در نخستین سالگرد تصویب، ۳۵ درصد مفاد آن در ریل اجرایی قرار گرفته است؛ کما اینکه در حوزه بهداشت حدود ۵۰ درصد و در برخی وزارتخانهها همچون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی کمتر از ۲۰ درصد اجرا شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، فاطمه محمدبیگی رئیس فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده مجلس در همایش دستاوردهای قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده که بعدازظهر امروز (دوشنبه ۲۳ آبان) در مجلس شورای اسلامی و با حضور مصری نایب رئیس مجلس، خزعلی معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، رئیس سازمان پزشکی قانونی، رئیس مجمع فعالان جمعیت کشور، مشاور عالی وزارت کشور در حوزه جمعیت، رئیس هلال احمر کشور، رئیس کمیسیون جوانی جمعیت و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، معاون فرهنگی اجتماعی معاون اول رئیس جمهور و مسئولان و دبیران قرارگاههای ملی جمعیت از وزارتخانههای مختلف برگزار شد، ضمن خیرمقدم گویی به حضار گفت: خوشحالم در اولین سالگرد تصویب و ابلاغ قانون راهبردی جوانی جمعیت و حمایت از خانواده میزبان شما عزیزان مسئول در حوزه جمعیت و فعالان مردمی این حوزه از سراسر کشور هستیم.
محمد بیگی افزود: فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده در هفتمین سالگرد ابلاغ سیاستهای مقام معظم رهبری در ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ تشکیل شد و از آن تاریخ به عنوان یکی از نهادهای پشتیبان کمیسیون و مسئله جمعیت در نهاد قوه مقننه فعالیت خود را آغاز کرد. در این مدت جلسات متعددی با وزرای بهداشت، دادگستری و مسئولان نهاد زنان و خانواده ریاست جمهوری و سایر وزارتخانهها و ارگانها برای بررسی موضوع جمعیت و پیشبرد اهداف این قانون برگزار کرده است. همچنین تلاش این فراکسیون حمایت و پشتیبانی از فعالیتهای حوزه جمعیت در حوزه راهبردی و سیاستگذاری و تقنینی بوده است.
رئیس فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده مجلس تصریح کرد: یکی دیگر از ابعاد فعالیتهای جمعیت ما، سرعت عمل مجلس یازدهم در عرصه جمعیت بود؛ به این نحو که بلافاصله در اول تیر که موضوع کمیسیونها مشخص شد و کمیسیونهای ۱۴ گانه تشکیل شدند، در همان روز اول کمیتههای متناظر جمعیت در کمیسیونهای بهداشت، فرهنگی و اجتماعی تشکیل شد و یکی از بارقههای مجلس یازدهم بود که نمایندگان به صورت متفق القول مصمم بودند این مطالبه مردم را به قانون تبدیل کنند، لذا در ۱۲ آبان با رأی قاطع نمایندگان کمیسیون مشترک تشکیل شد و ۲۳۲ نماینده به این موضوع رأی دادند و ظرف مدت ۳۶۴ روز یعنی در تاریخ ۱۱ آبان سال بعد این قانون به شورای نگهبان رسید و در تاریخ ۱۹ آبان ماه توسط رئیس مجلس شورای اسلامی ابلاغ شد.
نماینده مردم قزوین و آبیک یادآور شد: در فاصله بین ۱۹ تا ۲۴ آبان ماه این موضوع در دولت نیز مورد توجه قرار گرفت و توسط رئیس جمهور به نهاد زنان و خانواده ریاست جمهوری و وزارت بهداشت به صورت ویژه ابلاغ شده و نیمه آذر آغاز فرآیند اجرایی شدن این قانون در دولت بود که به واسطه آن ما از دولت خواستیم ستاد ملی جمعیت را تشکیل دهد.
محمدبیگی افزود: با تشکیل این ستاد در فروردین ۱۴۰۱ شاهد شکل گیری منظم فعالیت دولت در عرصه قانون راهبردی جوانی جمعیت و حمایت از خانواده شدیم، اما نیازمند بررسیهای بیشتر و تلاش جامعتر و هم افزایی بیشتر گروههای مردمی و همچنین دولت و نیازمند اختصاص بودجه برای این قانون هستیم.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در اولین سالگرد تصویب این قانون ۳۵ درصد مفاد آن در ریل اجرایی قرار گرفته است، کما اینکه در حوزه بهداشت حدود ۵۰ درصد و در برخی وزارتخانهها همچون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی کمتر از ۲۰ درصد و در برخی ارگانها با اعداد و ارقام متفاوت اجرا شده است.
رئیس فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده مجلس خطاب به مسئولان حاضر در این نشست تاکید کرد: از سال ۸۹ به دنبال بیانات مقام معظم رهبری که در خراسان شمالی در این زمینه اظهار نگرانی فرمودند، این اولین همایشی است که به این شکل در مورد یک قانون تشکیل شده برگزار میشود که امیدواریم در کنار تمام فعالان جمعیتی چه در قرارگاههای فرهنگی و اجتماعی و چه قوای مقننه، قضائیه و مجریه شاهد یک همبستگی ملی و امیدآفرین در حوزه جمعیت برای مردم باشیم.